Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at

boosta din nästa native annonskampanj.

Låt oss börja!


#1 Google Analytics

Readpeaks instrumentpanel samlar all din data på ett och samma ställe. Trots detta rekommenderar vi att använda Google Analytics för en djupare förståelse av användarna som engagerar sig med ditt innehåll.

Detta gratisverktyg från Google låter dig spåra många olika aspekter av din native annonskampanj, så som:


Avvisningsfrekvens (Bounce rate): Hur vet du att du marknadsför rätt innehåll? Kolla in din kampanjs bounce rate i Google Analytics. Avvisningsfrekvens är ett procentuellt mått på sessioner på en sida där det inte förekom någon interaktion med sidan. I förenklade termer, bounce rate mäter besöker som klickar in på en webbplats och lämnar utan att titta på någon annan sida. En avvisningssession har en varaktighet av 0 sekunder. Avvisningsfrekvens är ett viktigt mått eftersom om den till exempel är mycket hög kan det tyda på att sidans innehåll är irrelevant eller till och med förvirrande för dina webbesökare.

Åt andra hållet kan en låg avvisningsfrekvens betyda att dina läsare är väldigt intresserade av ditt innehåll, ivrig att läsa din artikel och klicka runt på din webbplats. Men hur vet du vilka och hur många sidor besökare har sett mest? Låt oss kolla in ett annat viktigt mätvärde som du bör ha koll på genom Google Analytics...


Sida/Session: Sidor/Session (Average Page Depth) är det genomsnittliga antalet besökta sidor under en session. Denna åtgärd hjälper dig att förstå om du lyckas driva den typen av läsare till ditt innehåll, som är intresserad av att läsa mer om ditt företag. Detta kan variera från industri till industri, men du bör sikta in dig på att ha minst två sidor per session, vilket betyder att dina besökare har besökt minst två sidor vid ett besök.

Genomsnittlig sessionslängd: Genomsnittlig sessionslängd (Average Session Duration) är den genomsnittliga längden för kombinerade webbplatsbesök. Förutom sidor per session och avvisningsfrekvens är den genomsnittliga sessionslängden ett avgörande mått, som visar hur mycket tid användare spenderar på din webbplats.

På webbplatsnivå är det ett användbart mått för att indikera engagemanget för ditt innehåll. Du bör sträva efter att ha en genomsnittlig sessionslängd på minst 2-3 minuter.

Experttips: Med Readpeak, kan du aktivera “Dynamic UTM Parameters” och då skapar vår plattform automatiskt UTM parametrar för varje klick. Du behöver inte lägga till något!

Här kan du se hur funktionen fungerar i detalj.

#2 Title Generator

En stark och engagerande rubrik är avgörande för en framgångsrik native annons. När du bygger native annonser, behöver du komma ihåg att dina annonser kommer visas vid sidan av innehåll skrivna av erfarna journalister, som vet hur man driver användare till att klicka på deras artiklar.Det är alltid en utmaning att komma på en smart rubrik, speciellt om du redan har det krångligt med att hitta de rätta titlarna för dina blogginlägg. Om du känner igen dig i detta, så har vi lösningen på ditt problem: Title Generator.

Denna gratis webbplats låter dig skapa upp till 700 rubriker med ett enda klick! Allt du behöver göra är att ange ett nyckelord, till exempel det mest relevanta sökordet relaterat till din produkt eller tjänst. Tryck sedan på "enter" så får du en lista med catchy rubriker som du kan använda för dina native annonser.

Experttips: Använd detta verktyg för att få innehållsidéer. Att scrolla igenom förslag som du fått genom dina nyckelord, kan hjälpa dig att få nya kreativa och innovativa idéer, som i sin tur kan utveckla ditt blogginnehåll.

Fast tänk om du har alla dessa idéer men ingen tid eller resurser för att utveckla innehållet?

#3 Draft

Har innehållsskapande eller annonstext funnits på din "att-göra-lista" alldeles för länge? Prova ContentFly, en prenumerationsbaserad plattform för innehållsskapande och copywriting, designad för att enkelt nå högkvalitativt innehåll. När du har skapat din profil kan du skicka in ett kort sammandrag om ditt innehåll. Därefter kommer en av ContentFlys talangfulla innehållsskapare att plocka upp det och påbörja arbetet med innehållet. ContentFly är en utmärkt plattform om du inte har en intern innehållsskapare eller ett team.

Det ger dig enkelt tillgång till pålitligt, kostnadseffektivt och kvalitetsinnehåll.

Experttips: I sammandraget bör du verkligen gå in i detalj om innehållet du söker. Ju mer information du ger dem, ju mer tillfredsställd kommer du bli av ändresultatet.

#4 Canva

Du behöver iögonfallande bilder för att engagera din publik. En stor fördel med native annonser är att de visas i en utvald utgivares nyhetsflöde, markerade som annonser. Tänk dock på att detta endast är till din fördel om det görs med eftertanke.

Det är utmanande att utveckla de rätta bilderna till dina native annonser. Speciellt om du vill placera dem hos fler än en utgivare. Därför vill vi rekommendera att testa flertalet bilder för att optimera din native annonskampanj.Canva är en utmärkt och användarvänlig grafisk designplattform.

Den erbjuder grafiska designverktyg och för sociala medier, infografik, marknadsföringsaffischer, visitkort, e-böcker, med mera, inklusive bilder för inbyggda annonser. Canva låter dig ändra befintliga foton, ladda upp och fila på dina egna bilder eller till och med skapa helt nya.

Viktigast av allt, du behöver inte någon tidigare grafisk designkunskap för att skapa högkvalitativt visuellt innehåll. Tack vare dess enkla “drag och släpp gränssnitt” förser Canva dig med ett brett utbud av effekter, fotoredigeringsalternativ, teckensnittskombinationer, färgpaletter och anpassade bildstorlekar.

Det är ett utmärkt verktyg för att kombinera kraften i Readpeak med högkvalitativ innehållsmarknadsföring, för att hjälpa till att boosta dina native kampanjer.

Experttips: Canva låter dig att välja bildstorlek. För att säkerställa att dina native annonser ser strälande ut på alla webbplatser och placeringar, använd standardmåtten 1200 x 628 - vilket är samma dimensioner som LinkedIn-annonser.

#5 Hojtar

Du klarade det! Dina native annonser nådde tusentals läsare och ledde dem till din målsida. Du kan spåra resultaten på Google Analytics, där du hittar detaljerad information om hur din kampanj presterar.

Men vad händer när användarna är på din målsida? Är de verkligen engagerade i ditt innehåll? Vidtog de den åtgärd du önskade? Om inte, varför inte? Hotjar har svaret på alla dessa frågor.

Denna programvara är ett utmärkt verktyg, som avslöjar dina användares uttryck och onlinebeteenden. Genom en kombination av feedback och analysverktyg kan Hotjar ge dig en förträfflig inblick om hur du kan förbättra användarupplevelsen på din webbplats, samt dina konverterings- och prestandagrader.

Med Hotjar lär du dig hur användare engagerar sig i ditt innehåll genom värmekartor som visualiserar deras klick och handlingar tillsammans med inspelningar av deras sessioner. Denna information målar upp en robust och datadriven bild av vad människor använder din webbplats till och även hur de nyttjar den.

Kanske har ditt innehåll brutna länkar, så att en del användare blev irriterade och lämnade din webbplats. Eller märker du kanske att de bara scrollar runt och inte hittar det de letar efter. Eller, (eftersom vi gillar att hålla det positivt), kanske du har träffat exakt rätt med ditt innehåll och du har fått massor av konverteringar till din målsida, men du vill veta vad som fick användarna att följa din CTA så du därmed kan återanvända denna.

Experttips: Glöm inte att lägga till "Hotjar" på dina analytiska cookies för att visa fullständig transparens för dina webbplatsbesökare. Innan du börjar oroa dig för användarnas integritet är Hotjar helt kompatibel med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om det här.

Slutsats

Detta är våra favoritverktyg för att boosta dina native Readpeak annonskampanjer. Registrera dig hos Readpeak nu så att du nyttja alla fördelar av denna kraftfulla annonseringsstrategi, för att öka engagemanget, försäljningen och konverteringarna.

Alternativt, boka in ett onlinemöte om du vill lära dig mer om hur Readpeak kan förbättra din marknadsföring och annonsering. Vårt team kan demonstrera vår användarvänliga plattform, visa några inspirerande fallstudier och dela med oss av aktuella högpresterande strategier för native annonser.

Samtidigt som vi diskuterar hur native annonsering på bästa sätt kan uppfylla din organisations behov. Så hör av dig redan idag!

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

+3000
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

4 sätt för att native annonsering ska fungera för dig 2022

Ingen betald reklamkampanj fungerar utan en strategi som garanterar en utmärkt avkastning på investeringen (ROI). Native annonsering är en växande trend inom digital marknadsföring som genom innovativa sätt, fokuserar på att maximera effektiviteten av betalda annonser.Men fungerar detta egentligen? Eller ännu viktigare, hur kan du få detta att fungera för din nästkommande kampanj?

Läs mer
readpeak native annonsering

De 4 väsentliga mätvärdena för att hålla koll på din native annonsprestanda

Läs mer
readpeak native annonsering

5 idéer för native annonsering som du aldrig tänkt på tidigare

I dag har vi något extraordinärt på lager åt dig. Det finns mängder av artiklar därute som tar upp ämnet ‘natve annonsering’. Majoriteten erbjuder dig en rad exempel och en genomgång av några utmärkta native annons praxis. Samtidigt som dessa artiklar innehåller användbar information, mer som en regel än ett undantag, så lämnar de ändå sin publik med frågan “vad betyder detta i praktiken?”

Läs mer
readpeak native annonsering

Det är inte så svårt som du tror att köra en native kampanj

Annonsörer börjar se potentialen med native annonsering, eftersom den växer från år till år. Det här beror delvis på de fantastiska resultat som genereras. Medan Facebook kan driva en rejäl mängd trafik, kommer kvalitén på trafiken från native annonsering som nu allt oftare har högre konverteringsgrad än Facebook.

So funktioniert Readpeak
Läs mer

2022 © ReadPeak Oy