Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

5 felaktiga uppfattningar om native annonser som håller dig tillbaka

Alla som är involverade i att promota ett varumärke har hört om native annonsering eftersom det är en av de snabbast växande formerna av reklam internationellt sett. Det är däremot en taktik som många ännu inte har implementerat. Det här beror till stor del på att native annonsering är en annan typ av annonsering än de traditionella metoderna som lärs ut när man går marknadsföringskurser. Native annonsering är en sorts digiannons som skiljer sig mycket från printannonser, men de är också annorlunda än de typiska bannerannonserna som vi ser på de flesta webbsidor.

Om du har ansvar för att promota ett varumärke så har du åtminstone reflekterat kring att inkludera native annonsering i din marknadsföringsstrategi. Det som stoppar dig är högst antagligen en serie missuppfattningar och falsk information som berör den här reklamtypen. I dagens inlägg kommer vi att behandla de fem mest vanliga missuppfattningarna som berör native annonsering. Vi kommer att bena ut dem för att hjälpa dig förstå varför du inte ska låta det hindra dig från att dra fördel av native annonsering i din nästa marknadsföringskampanj.

Missuppfattning #1: native annonser är vilseledande

Det verkar florera en vanlig missuppfattning om att native annonsens uppgift är att lura läsarna att klicka på reklamen. Native annonsen är skapad för att att blandas in med det organiska innehåll som omger den men är tydligt markerad som reklam, så att läsarna är medvetna om att de inte klickar på redaktionellt innehåll utan på en native annons. Orsaken till att native annonser är utformade för att passa in på sidan de syns på är för att man vill undvika att störa läsarnas läsupplevelser. 

När den görs på rätt sätt är native annonsen ett kraftfullt verktyg för att nå en målgrupp och skapa ytterligare mervärde för läsarna i form av intressant och informativt innehåll. Om du till exempel driver en kampanj för att få trafik till en webbsida om löpning, så är det vettigt att placera en native annons på en webbsida som löpare ofta besöker. När läsarna klickar på din reklam så får de presenterat för sig innehåll som är i linje med webbsidan de besökte i första hand. Det här en högt eftertraktad placering jämfört med en pop-up som avbryter läsarna i läsningen av den artikel de höll på med.

Missuppfattning #2: native annonser är en modefluga som kommer att försvinna snabbt

Det är förståeligt att man vill vara säker på att de marknadföringstaktiker man är på väg att investera pengar i kommer att finnas kvar. Vissa människor har påstått att native annonser är en ny trend som inte kommer att hålla i sig så länge. Men marknaden har visat att de haft fel. Native annonseringskonceptet föddes för nästan ett decennium sedan år 2011. Dessutom har den grundläggande idén, om att presentera annonser för konsumenter med reklam som smälter samman med det innehåll de konsumerar, funnits i generationer.

Enligt Business Insider kommer native annonsering att stå för överväldigande 74 % av reklamomsättningen i slutet av 2021. Den här statistiken klargör att både lokala och globala varumärken öronmärker signifikanta summor av sin budget mot den här typen av taktik. Så här skulle det inte ligga till om native annonser inte funkade och inte var med i det långa loppet. Därför kan du vara lugn och veta att dina native annonskampanjer kommer att vara i gott sällskap!

Missuppfattning #3: Native annonser är oetiska

Varje native annonsplacering som är sponsrat innehåll är markerad. Det här gör det mycket tydligt för läsarna att länken som de håller på att klicka på är en betald variant och inte redaktionellt innehåll. Den här lagen kräver också att annonsplaceringen presenterar företaget också. De här lagarna följs strikt för att se till att läsarna inte blir vilseledda att klicka på en länk som de inte förstår.

Native annonsering är ett perfekt sätt att förbättra både användarupplevelsen och utgivarens image på samma gång. Det är ingen hemlighet att de flesta webbsidor behöver reklamintäkter för att fortsätta leverera intäkter till sina läsare. Genom att tillåta native annonser erbjuder de en sömlös, oavbruten presentation av sitt redaktionella innehåll. Det är sedan upp till läsarna att besluta om rubriken som följer med native annonsen är tillräckligt intressant för att inspirera dem till att klicka på länken. Som marknadsförare vill du alltid investera i en taktik som kan skalas upp takt med att du växer. När ditt företag växer, så vill du att din närvaro med relevanta utgivare och plattformar växer också. Native annonsering kan och kommer att skalas upp tillsammans med dig och fungera bäst när annonserna hålls rullande genom hela kampanjen.

Missuppfattning #4: Det är svårt att skala upp native annonsering

Som marknadsförare vill du alltid investera i en taktik som kan skalas upp takt med att du växer. När ditt företag växer, så vill du att din närvaro med relevanta utgivare och plattformar växer också. Native annonsering kan och kommer att skalas upp tillsammans med dig och fungera bäst när annonserna hålls rullande genom hela kampanjen.

Idag är native annonser skalbara på samma sätt som vilken annan typ av reklamtaktik som helst. Genom att du använder programmatic plattformar som är byggda för uppskalning av skala native annonskampanjer så blir det här formatet mer skalbart än tidigare. Vissa Readpeak användare har sett att native annonser ger bättre resultat än traditionella Facebook-kampanjer. Se våra kundcaseberättelser här. 

Missuppfattning #5: native annonskampanjer är svåra att lansera

Ja, det här var en gång ett sant påstående. Men Readpeak har skapat en plattform som ger dig tillåtelse att bygga och publicera din reklamkampanj på mindre än 15 minuter! Du börjar med att välja det innehåll som du vill se i framtiden. Det kan vara ett långt blogginlägg eller en webbsida som redan existerar. Sedan väljer du den plattform som du vill att din reklam skall poppa upp på. Som vi sa tidigare lönar det sig att placera reklam på sidor vars läsare passar ihop med din målgrupp.

Sedan du satt igång ditt innehåll och nyhetssidor för att driva din kampanj, så börjar våra algoritmer jobba för att hitta den rätta målgruppen för bästa möjliga resultat. Då din kampanj är live, jobbar vi med att analysera dina resultat och ge förslag på hur du kan optimera genom att inkludera de annonser och landningssidor som fungerar bäst. Ta en titt på vår nya demovideo för att se hur vår innovativa plattform fungerar när den är igång.

Sammanfattning

Native annonsering är framtiden när det gäller digital marknadsföring. Vi förstår ändå att det kan vara överväldigande att försöka lista ut hur du ska tänka, hur du ska jobba in det här i existerande kampanjer och hur stor eller liten budget du ska fördela. Därför har Readpeak anställt ett team av specialister för att svara på alla dina frågor och hjälpa dig att gå genom en skräddarsydd demo av vår plattform. Tillsammans skapar vi en specialiserad native annonskampanj som kommer att nå din målgrupp och föra ditt varumärke framåt.

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

+3000
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer
readpeak native annonsering

Marknadschef - vet du vilka medier din målgrupp konsumerar?

Fem tip på hur ni når rätt målgrupp digitalt i massmediakanaler.

So funktioniert Readpeak
Läs mer
readpeak native annonsering

Native annonsering mer effektivt än Facebook

Native-annonsering har de senaste åren utmanat sociala medier och mycket pekar på att den kvalitetsmässigt till och med gått förbi.

So funktioniert Readpeak
Läs mer
readpeak native annonsering

Har ditt företag en blogg men inte tillräckligt med läsare?

Under de senaste åren har trenden med content marketing ökat och för många företag är det självklart att ha en blogg på sin webbplats.Men det kan vara en utmaning att nå ut med sitt innehåll. Det är två saker som är viktiga för att en blogg ska lyckas. Det första är innehållsproduktion. Många företag producerar bra innehåll inom företaget medan andra lägger ut produktionen på professionella skribenter.

Tutorial: Erstelle Deine Native-Advertising-Kampagne innerhalb von 15 Minuten
Läs mer

2022 © ReadPeak Oy