Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

5+1 Tips för att välja rätt innehåll till dina Native annonser

Native annonsering är den snabbaste växande formen av digital marknadsföring.

Valet av innehåll kan på samtliga marknadsföringsdomäner fälla avgörandet mellan en succé och ett misslyckande - och native annonser är inga undantag.

Den bästa sortens native annonsering fångar din publik när de redan letar efter nyheter eller

information. Genom att tillhandahålla värdefullt och övertygande innehåll kan dina annonser bli den primära kunskapskällan, som dina potentiella kunder använder när de försöker lösa ett visst problem.

Naturligtvis kommer alltid annonsplacering och marknadsföringsbudget vara väsentliga faktorer i alla kampanjer. Men genom att förstå vad dina kunder vill ha, leverera material som tar hänsyn till deras smärtpunkter samt att erbjuda dem en lösning, kan du ta dina annonser till nästa nivå.

Här är fem utmärkta tips som kommer hjälpa dig att välja vilken typ av innehåll som engagerar just din målmarknad och få ut det mesta av dina native annonskampanjer.


1. Matcha ditt innehåll med varje steg av konsumtionscykeln

Varje del av digitalt innehåll måste ha ett medvetet mål. Konsumtionscykeln eller kundresan består av olika stadier, som var och en kräver individuell behandling och eftertanke. De bästa och mest effektiva marknadsföringskampanjerna har ett syfte, och för att lyckas med syftet måste innehållet skräddarsys efter det målet.


Varumärkeskännedom:

En av de allra vanligaste målen för en strategi inom innehållsmarknadsföring är att förbättra

varumärkeskännedomen. I detta tidiga stadie handlar det om att få din målgrupp att lära känna din produkt eller tjänst, det är inte rätt tidpunkt för hård försäljning. Utan det handlar om att skapa värdefullt innehåll som erkänner och visar empati för din publiks smärtpunkter och positionerar ditt varumärke som en kunnig, hjälpsam och pålitlig auktoritet i din nisch.

Genom att demonstrera din expertis inom ditt specifika område och tillhandahålla engagerande och värdefullt innehåll kan du vinna förtroende och bygga en relation med en publik. När konsumenter behöver lösa ett problem, vill de hitta någon som sitter på insikterna de behöver för underlätta sin resa. Bra innehåll är det perfekta sättet för att demonstrera detta.

Lead Generation:

Ett annat vanligt mål för marknadsföring är ‘lead generation’. Medans varumärkeskännedom ber om din publiks uppmärksamhet, behöver lead generation både deras uppmärksamhet och handling.

Så frågan som kvarstår för marknadsförare är: Hur får Du din publik att ladda ner ditt white paper eller din e-bok, så att du kan få deras e-postadress?

Svaret är: Genom att skapa övertygande, relevant och värdefullt innehåll! 

För att uppnå detta behöver dina produktsidor innehålla fullständiga beskrivningar, specifikationer på detaljnivå, och inte minst en ‘call to action’ som använder sig av kraftfulla handlingsverb, iögonfallande grafik och färger.

2. Skriv med din målgrupp i åtanke

Den första regeln för native annonsering är att inte vara alltför varumärkescentrerad. 

Sättet som du och dina kollegor sinsemellan pratar om en produkt går inte att översättas till din målgrupp. Med detta sagt är det ditt jobb att analysera din målgrupp och fokusera på ämnen som är viktiga för dem. 

Du måste förstå deras förväntningar, preferenser, behov och övertygelser.

När du utformar en innehållsmarknadsföringsstrategi måste du alltid ha din publiks behov,

preferenser och utmaningar i åtanke. Mycket av detta kan stödjas av tidigare undersökningar som gjorts för din produkt och tjänst. Genom att förstå vilka lösningar som redan är tillgängliga - och vad din målmarknad inte giller med dessa lösningar borde du redan ha en idé om hur du ska pitcha dina artiklar och rubriker.

Värdet av vad just din produkt erbjuder är A och O. Finns det redan billigare lösningar på

marknaden? Kommer kundernas liv bli enklare och frigöra deras tid? Är det den enda tillgängliga lösningen ute på marknaden? Var säker på att din målgrupp verkligen förstår varför din produkt eller tjänst kommer hjälpa dem.


3. Skapa en enastående copy

Återigen borde följande frågeställningar kunna baseras på tidigare produktundersökningar. Men för att generera innehåll som knyter an med din publik, måste du dra nytta av sådant som motiverar dig.

Vad inspirerade dig att skapa produkten och starta ett företag? Vilka värderingar har ditt

varumärke? Förlora aldrig greppet om detta!

Var genuin och använd din berättelse för att få kontakt med din publik. Varje varumärke har sin historia, använd den.

Nuförtiden tillbringar många en stor del av sin tid hemma eller med distansjobb. Denna nedgång i fysisk interaktion gör att mänskliga och empatiska budskap kommer att sticka ut i högre grad.

Budskapet är otroligt viktigt, så tänk noga igenom hur du kommunicerar med din målgrupp på ett sätt som de kommer att reagera på.

Skapa innehåll som folk vill läsa och dela. Copy som är informativ, lärorik och underhållande är avgörande. Konsumenter önskar värde, så ge dem det.


4. Visa relevant data med infografik i annonsen och på startsidan

För att innehållsmarknadsföring ska frodas på en mättad marknad måste den vara värdefull och underhållande för din läsare. Infografik är ett förträffligt alternativ för att dela information på ett lättläst och synligt sätt. Genom att införliva infografik i din marknadsföringsstrategi kan du kommunicera ditt budskap snabbare och mycket mer effektivt.

Konsumenter ställer sig tveksamma inför stora textblock. Visst, att bryta upp stycken, använda sig av listor och bra rubriker hjälper till viss del. Men för att verkligen sticka ut och fånga läsarens uppmärksamhet är infografik oslagbart.

Dina konsumenter vill ha information, fast de vill inte alltid behöva leta sig igenom ett långt och mastigt innehåll. För att möta deras behov, hitta och undersök ett efterfrågat ämne och bryt ner relevant data med infografik. Även den mest komplexa data kan omvandlas till attraktiv, engagerande och lättförståelig information som kan delas utan ansträngning.

5. Glöm inte visuellt innehåll

I native annonsering är det visuella innehåll avgörande. Kom ihåg att ditt innehåll kommer placeras

mellan andra berättelser på en publiceringsplattform. När din målgrupp exempelvis scrollar igenom en nyhetssajt måste dina artiklar fånga deras uppmärksamhet. Och då finns ingenting bättre än bilder.

Men att välja rätt bilder är bara början. Den allra bästa native annonsen positionerar grafiken

strategiskt, för att smälta in med andra medier och övrigt innehåll på webbplatsen.

Det krävs mycket efterforskning för att förstå din målmarknad. En avgörande komponent i denna research är att få en känsla för vilken typ av media potentiella kunder konsumerar. Genom att själv titta igenom webbplatser och andra publikationer som de konsumerar, kan du få en förståelse av vilka visuella profiler de tilltalas av och införliva det i ditt egna innehåll.

Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att visuellt innehåll är mycket mer än vacker grafik. Det är ett kraftfullt sätt att kommunicera information. Bilder och infografik i all ära, men video kan vara ett ännu mer slagkraftigt sätt att föra fram ditt budskap i den digitala tidsåldern.

Det finns ingen brist på olika typer av visuellt innehåll som kan visa sig vara effektivt. Rörlig grafik är bra när man vill förtälja en historia eller lära publiken om en produkt. Medans datavisualiseringar är fantastiska när det kommer till att påpeka kritiska punkter eller levandegöra jämförelser.

Lärdomen av detta är helt sonika att välja det lämpligaste formatet baserat på den typ av

information du vill kommunicera. Med paketeringen blir budskapet tydligare och informationen lättare att konsumera.

Om din produkt eller tjänst visas bäst visuellt kan en kort video vara det enklaste sättet att få

kontakt med en publik. Om hårda fakta istället är det mest spektakulära med din produkt, kan en infografik eller datavisualisering fungera bättre. Om produkten eller tjänsten behöver en djupare förklaring, använd text.

De bästa native annonserna har en djup förståelse i den publiceringsmiljö som de kommer att placeras i och väljer det mest effektiva formatet för att kommunicera budskapet.


Slutsats:

Som en sammanfattning

• Var noga med att optimera innehållet för varje enskilt steg av kundresan.

• Skapa innehåll som knyter an till din målgrupp.

• Använd en copy som talar till din publik.

• Se till att ditt visuella innehåll matchar värdplattformen.


Självklart har vi inte glömt att vi utlovade ett bonustips. Så här kommer det!


+1 A/B testa allting

Om du vill få ut det mesta av dessa tips bör du använda dig av A/B test. Det är viktigt att komma ihåg att A/B test är den bästa metoden för att optimera native annonser, samt maximera utfallet av din marknadsförningsstrategi.

Spendera inte halva din budget på en enda annonsvariant, för att därefter inse att den inte

fungerade. Använd dig istället av 2-3 olika varianter med lägre initiala utgifter. Detta kommer

utkristallisera vad din målmarknad reagerade positivt på och vart fokus bör läggas under

resterande kampanj.

A/B test kan användas för att döma effektiviteten av olika rubriker, bilder, copy, eller information, och mycket mer.




Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

+3000
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer
readpeak native annonsering

De 4 väsentliga mätvärdena för att hålla koll på din native annonsprestanda

Läs mer
readpeak native annonsering

5 idéer för native annonsering som du aldrig tänkt på tidigare

I dag har vi något extraordinärt på lager åt dig. Det finns mängder av artiklar därute som tar upp ämnet ‘natve annonsering’. Majoriteten erbjuder dig en rad exempel och en genomgång av några utmärkta native annons praxis. Samtidigt som dessa artiklar innehåller användbar information, mer som en regel än ett undantag, så lämnar de ändå sin publik med frågan “vad betyder detta i praktiken?”

Läs mer
readpeak native annonsering

Det är inte så svårt som du tror att köra en native kampanj

Annonsörer börjar se potentialen med native annonsering, eftersom den växer från år till år. Det här beror delvis på de fantastiska resultat som genereras. Medan Facebook kan driva en rejäl mängd trafik, kommer kvalitén på trafiken från native annonsering som nu allt oftare har högre konverteringsgrad än Facebook.

So funktioniert Readpeak
Läs mer

2022 © ReadPeak Oy