Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

3 saker du bör undvika med din native annonsering

För att få ut maximal effekt av din native annonsering och kunna utvärdera en kampanj följer här några råd.

Var säker på var din annons syns.

Köp exempelvis inte nätverk utan full transparens. Att köpa nätverk har sina fördelar ibland, men att skicka ut en native annons i blindo är sällan bra. Trots möjlighet att kunna välja bort sajter från ett nätverk av en leverantör så försvårar det optimering och planering för dig som köpare.

Förutom att du inte har kontroll var du syns blir det svårt att optimera då man inte har koll på vilket innehåll och vilka sajter som går bäst. Teknik kan möjliggöra en bättre optimering men i dagens läge ska man också kunna kräva full transparens ner på sajtnivå. Det tycker åtminstone vi på Readpeak.
För att kunna planera sin marknadsföring måste man kunna räkna på sin ROMI.
Full insyn är också förutsättning för att ett samarbete ska fungera till 100%.

Slarva inte med innehållet

Om man ska använda sig av native annonsering måste man ta fram bra och relevant innehåll. Det finns många olika tekniska lösningar för att få ut native annonser på ett bra sätt, MEN teknik kan aldrig ersätta bra innehåll. När bra innehåll och bra teknik samspelar får man en enorm effekt. Det kan skilja extremt mycket i resultat. Lägg därför lite extra tid på att också göra olika annons variationer av ett innehåll så ger du innehållet störst chans att lyckas.

Exempel på olika annonsversioner för samma innehåll

Glöm inte att sätta upp målsättningar för din native kampanj även om du bara vill testa

All marknadsföring ska kunna mätas, i synnerhet en digital insats där möjligheterna är många till mätning. Native annonsering är inget nytt, men det är långt ifrån den största delen i en marknadsmix. Det slarvas därför väldigt ofta men en tydlig målsättning av native annonsering. Många företag väljer att testa native annonsering för att det är ett hett och något som trendar just nu. Formatet växer i rasande takt och enligt de flesta ska det finnas med i din marknadsmix.

Dessvärre glömmer många bort att sätta upp en tydlig målsättning för just native annonsering. Under en tid har det spekulerats i vilka KPI-.er som är mest relevanta för native anonsering och svaren är många. Är det närmare SoMe, konvertering eller Brandning? Native formatet har en bred plattform och du kan skapa ditt innehåll för många olika ändamål. Därför är det viktigt att sätta upp rätt KPI:er så du jämför native annonseringen med rätt marknadsaktiviteter i din övriga mix.

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

+3000
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer
readpeak native annonsering

Native Annonsering: 4 fördelar och 3 nackdelar

Låt oss djupdyka i frågan genom att gå igenom en lista över för- och nackdelar med native annonsering. På så sätt kan du få en tydligare bild och avgöra om denna typ av annonsering kan maximera dina resultat.

Läs mer
readpeak native annonsering

Gör du dessa 5 misstag med native annonsering?

Native annonsering är ett betydande verktyg för att skapa varumärkeskännedom, styra trafik till din webbsida och öka försäljningen, men om du gör de här misstagen kommer du inte att kunna utnyttja dess fulla potential. Marknaden för native annonsering blomstrar och alla, också dina konkurrenter, utnyttjar den fulla kapaciteten genom uppskalning av kampanjerna. För att fatta oss kort, inget företag har råd att missa fördelarna med native annonsering

Läs mer
readpeak native annonsering

Har ditt företag en blogg men inte tillräckligt med läsare?

Under de senaste åren har trenden med content marketing ökat och för många företag är det självklart att ha en blogg på sin webbplats.Men det kan vara en utmaning att nå ut med sitt innehåll. Det är två saker som är viktiga för att en blogg ska lyckas. Det första är innehållsproduktion. Många företag producerar bra innehåll inom företaget medan andra lägger ut produktionen på professionella skribenter.

Tutorial: Erstelle Deine Native-Advertising-Kampagne innerhalb von 15 Minuten
Läs mer

2022 © ReadPeak Oy