Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

3 saker du bör undvika med din native annonsering

Native advertisement
För att få ut maximal effekt av din native annonsering och kunna utvärdera en kampanj följer här några råd.

Var säker på var din annons syns.

Köp exempelvis inte nätverk utan full transparens. Att köpa nätverk har sina fördelar ibland, men att skicka ut en native annons i blindo är sällan bra. Trots möjlighet att kunna välja bort sajter från ett nätverk av en leverantör så försvårar det optimering och planering för dig som köpare.

Förutom att du inte har kontroll var du syns blir det svårt att optimera då man inte har koll på vilket innehåll och vilka sajter som går bäst. Teknik kan möjliggöra en bättre optimering men i dagens läge ska man också kunna kräva full transparens ner på sajtnivå. Det tycker åtminstone vi på Readpeak.
För att kunna planera sin marknadsföring måste man kunna räkna på sin ROMI.
Full insyn är också förutsättning för att ett samarbete ska fungera till 100%.

Slarva inte med innehållet

Om man ska använda sig av native annonsering måste man ta fram bra och relevant innehåll. Det finns många olika tekniska lösningar för att få ut native annonser på ett bra sätt, MEN teknik kan aldrig ersätta bra innehåll. När bra innehåll och bra teknik samspelar får man en enorm effekt. Det kan skilja extremt mycket i resultat. Lägg därför lite extra tid på att också göra olika annons variationer av ett innehåll så ger du innehållet störst chans att lyckas.

Exempel på olika annonsversioner för samma innehåll

Glöm inte att sätta upp målsättningar för din native kampanj även om du bara vill testa

All marknadsföring ska kunna mätas, i synnerhet en digital insats där möjligheterna är många till mätning. Native annonsering är inget nytt, men det är långt ifrån den största delen i en marknadsmix. Det slarvas därför väldigt ofta men en tydlig målsättning av native annonsering. Många företag väljer att testa native annonsering för att det är ett hett och något som trendar just nu. Formatet växer i rasande takt och enligt de flesta ska det finnas med i din marknadsmix.

Dessvärre glömmer många bort att sätta upp en tydlig målsättning för just native annonsering. Under en tid har det spekulerats i vilka KPI-.er som är mest relevanta för native anonsering och svaren är många. Är det närmare SoMe, konvertering eller Brandning? Native formatet har en bred plattform och du kan skapa ditt innehåll för många olika ändamål. Därför är det viktigt att sätta upp rätt KPI:er så du jämför native annonseringen med rätt marknadsaktiviteter i din övriga mix.

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

1700
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+2000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+400
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

4 sätt för att native annonsering ska fungera för dig 2022

Ingen betald reklamkampanj fungerar utan en strategi som garanterar en utmärkt avkastning på investeringen (ROI). Native annonsering är en växande trend inom digital marknadsföring som genom innovativa sätt, fokuserar på att maximera effektiviteten av betalda annonser.Men fungerar detta egentligen? Eller ännu viktigare, hur kan du få detta att fungera för din nästkommande kampanj?

Läs mer
readpeak native annonsering

Marknadschef - vet du vilka medier din målgrupp konsumerar?

Fem tip på hur ni når rätt målgrupp digitalt i massmediakanaler.

Native advertisement
Läs mer
readpeak native annonsering

Det är inte så svårt som du tror att köra en native kampanj

Annonsörer börjar se potentialen med native annonsering, eftersom den växer från år till år. Det här beror delvis på de fantastiska resultat som genereras. Medan Facebook kan driva en rejäl mängd trafik, kommer kvalitén på trafiken från native annonsering som nu allt oftare har högre konverteringsgrad än Facebook.

Native advertisement
Läs mer
readpeak native annonsering

Därför fungerar native annonsering bättre än bannerannonser 2021

Det digitala reklam landskapet har exploderat de senaste tio åren! Det beror till stor del på att allt fler äger en smarttelefon, ökad tillgång till internet och det faktum att det går att köpa det mesta via e-handel idag. I början av 2010-talet började internetanvändare se en ökning av bannerannonser på webbsidor och popup-annonser spred sig över deras favoritsidor.

Läs mer

2022 © ReadPeak Oy