Blog

Read the latest news
about Native Advertising

5+1 tips for å velge riktig innhold til dine native annonser

Native markedsføring er den raskest voksende formen for digital markedsføring.  Som ved enhver markedsstrategi kan det å legge ut riktig innhold være forskjellen på suksess og fiasko - og Native annonser er intet unntak! De beste native reklamene fungerer ved at man får oppmerksomheten til leseren når de allerede ser etter nyheter og informasjon. Ved å tilby nyttig og interessant innhold kan annonsene dine bli den primære informasjonskilden når de prøver å løse et spesifikt problem. 

Plassering av annonsen og annonsebudsjettet kommer alltid til å være en essensiell del av enhver kampanje. Men ved å forstå hva kundene dine ønsker seg, hva som er deres smertepunkter og ved så å tilby en løsning, kan du ta annonseringen din til et nytt nivå. 

Her er fem smarte tips for å hjelpe deg å velge hvilke type innhold som kommer til å engasjere din målgruppe og for å få mest ut av din kampanje med native annonser.

1. Tilpass innholdet til hvert steg av kjøpsprosessen

Hver del av det digitale innholdet må være styrt av et bestemt mål. Kjøpssirkelen eller kundereisen har flere forskjellige steg, og i hvert steg er det forskjellige ting en må ta hensyn til. Den beste og mest effektive markedsføringskampanjen har en mening bak seg. Og for å klare å fremheve meningen med kampanjen, må innholdet være skreddersydd for dette målet. 

Merkevaresynlighet 

En av de vanligste målene for markedsstrategier med innhold er å forbedre merkevarens synlighet. Disse tidlige stegene handler om å gjøre målgruppen din kjent med produktet eller tjenesten din. Det er ikke tiden for å selge. Det handler om å lage verdifullt innhold som anerkjenner og sympatiserer med publikummets smertepunkter og om å posisjonere merkevaren din som en kunnskapsrik, hjelpsom og ærlig autoritet innen din nisje.

Ved å demonstrere din ekspertise innen ditt område og ved å tilby engasjerende og verdifullt innhold, kan du vinne tillitten til og knytte kontakt med et publikum. Når konsumenter trenger en løsning på et problem, ønsker de å finne noen som kan tilby dem innsikten de trenger til å hjelpe dem videre på reisen deres. Bra innhold er den perfekte metoden for å gjøre dette.

Leadsgenerering

Et annet vanlig mål innen markedsføring er leadsgenerering. Mens merkevaresynlighet ber om publikummets oppmerksomhet, trenger leadsgenerering både deres oppmerksomhet og handling. Derfor er spørsmålet markedsførere må spørre seg selv: Hvordan kan du får kundene til å laste ned dokumentasjonen eller e-boken din slik at du kan få e-posten deres?

Løsningen er å skape overbevisende, relevant og verdifullt innhold! For å gjøre dette, trenger du produktsider med fullstendige beskrivelser, detaljer, en oppfordring til handling som bruker mektige handlingsverb og iøynefallende grafikk og farger.

For å generere leads av god kvalitet trengs det et informasjonsbytte. Om du ønsker dine potesielle kunders e-poster, må du fortjene det ved å gi dem noe verdifullt tilbake. Vær bevisst på målet ditt og bruk det til å informere om hva slags innhold du skaper.

2. Skriv med målgruppen i tankene

Den første regelen for native markedsføring er å ikke være for merkevarefokusert. Måten du og dine kollegaer snakker om produktet på dere i mellom, kommer ikke nødvendigvis til å treffe målgruppen din. Jobben din er å analysere målgruppen din og fokusere på emner som er viktige for dem. Du må forstå deres forventninger, preferanser, behov og utgangspunkt.

Når du designer en markedsføringsstrategi med innhold, burde du ha publikummet ditt sine behov i mente, samt deres preferanser og utfordringer. Mye av dette kommer fra research du har gjort for produktet eller tjenesten din tidligere. Ved å forstå hvilke andre løsninger som allerede finnes - og hva målgruppen din ikke liker ved disse løsningene - kan du få en idé om hvordan du kan selge artikkelen og headlinen din.

Fokuser innholdet ditt rundt hva produktet ditt leverer. Er det billigere enn andre løsninger? Kommer det til å gjøre livet lettere eller ta mindre tid? Er det den eneste løsningen som er tilgjengelig på markedet? Husk å forsikre deg om at målgruppen din fortstår hvorfor produktet eller tjenesten din kommer til å hjelpe dem.

3. Lag en kampanje som skiller seg ut

Igjen, mye av dette bygger videre på din tidligere research av produktet. For å skape innhold som knytter deg til ditt publikum, må du jobbe ut ifra det som motiverer deg.

Hva inspirerte deg til å lage produktet ditt til å begynne med, og å starte en bedrift? Hva er merkevaren din sine verdier? Du må aldri glemme dette. Vær genuin, og bruk din historie til å skape forbindelser mellom deg og publikummet ditt. Hver merkevare har en historie å fortelle, så forsøk å bruke din egen. Fremover kommer fortsatt en god del av publikummet ditt til å bruke mye tid hjemme, spesielt om de jobber hjemmefra. Siden vi har mindre fysisk samhandling med andre, betyr det at beskjeder som er mer menneskelige og empatiske kommer til å stå ut av mengden enda mer enn før. Beskjeden er viktig, så tenk nøye over hvordan du kan kommunisere med målgruppen din på en måte de kommer til å reagere på.

Lag innhold som folk vil dele og lese. En kamapnje som er informasjonsrik, lærerik og underholdende er avgjørende. Forbrukere vil ha verdi, så gi det til dem.

4. Vis relevant data med infografikk i annonsen og på landingssiden

For at markedsføring som bruker innhold skal florere i et overfylt marked, må innholdet være verdifullt og underholdende for leseren. Infografikk er en utrolig bra måte å dele informasjon på, det er enkelt å lese og veldig synlig. Ved å inkludere infografikk i markedsføringsstrategien kan du kommunisere beskjeden din raskere og mer effektivt.

Forbrukere er ikke veldig glad i store blokker med tekst. Å dele opp avsnittene, bruke lister og gode headlines er en bra start, men for å kunne virkelig fange oppmerksomheten til leseren, er det ingenting som slår infografikk.

De potensielle kundene dine vil ha informasjon, men de ønsker ikke alltid å måtte vasse gjennom innhold i langt format. For å møte dette kravet må du finne og researche et etterspurt tema, og vise informasjonen med infografikk. Selv den mest kompliserte dataen kan bli forvandlet til informasjon som er attraktiv, engasjerende og lett å forstå, og som kan deles helt uanstrengt.

5. Ikke glem visuelt innhold

Med native annonser er visuelt innhold essensielt. Husk at innholdet ditt vises mellom andre tekster i en publikasjon. Når målgruppen din skroller nedover på for eksempel en nyhetsside, må artiklene dine fange oppmerksomheten deres. Og den beste måten å gjøre dette på er med visuelt innhold.

Men det å velge riktig visuelt innhold er kun det første steget. I de beste native annonsene plasseres det visuelle innholdet strategisk for å naturlig passe inn med annen media og annet innhold på nettsiden.

For å kunne forstå målgruppen din, må du gjøre mye research. En avgjørende del av denne researchen er å få en følelse for hvilken type media dine potensielle kunder konsumerer. Ved å se på nettsider og publikasjoner de bruker kan du få en idé av hva slags visuelt innhold de allerede reagerer på, og inkludere dette i innholdet ditt.

I tillegg er det også viktig å huske på at visuelt innhold handler om så mye mer enn smakfull grafikk. Det er en effektiv måte å formidle informasjon. Bilder og infografikk er flott, men video kan være en enda mektigere måte å kommunisere beskjeden din på i den digitale tidsalderen.

Det er ingen mangel på forskjellig type visuelt innhold som kan være effektivt. Bevegelig grafikk er en flott måte å fortelle en historie på eller for å lære publikummet ditt om et produkt. Visualisering av data er en fantastisk måte å fremheve kritiske punkter eller å gjøre en sammenligning.

Den viktigste tingen er uansett at informasjonen du kommuniserer kan bli tydeligere og enklere å konsumere ved å velge formatet som passer det best. Om produktet eller tjenesten din vises best visuelt kan en kort video være den enkleste måten å knytte kontakt med et publikum. Om harde fakta er det mest overbevisende ved produktet ditt, kan infografikk og datavisualisering fungere best. Om det trengs en mer grundig forklaring, bruk tekst.

De beste native annonsene forstår det redaksjonelle farvannet annonsene blir plassert i og velger formatet som mest effektivt kommuniserer beskjeden din.

Her er våre 5 beste tips for å bruke best mulig innhold i dine native annonser: 

  • Pass på at innholdet er optimalisert til hvert steg av kundereisen. Skriv innhold som målgruppen din kan relatere seg til
  • Lag en kampanje som appellerer til målgruppen din
  • Bruk data og infografikk for å simplifisere kompleks informasjon
  • Pass på at det visuelle innholdet passer naturlig inn på vertens plattform

Vi har selvfølgelig ikke glemt bonustipset, så her er det:

+1: A/B-Test alt 

For å få mest mulig ut av hver og en av disse tipsene, burde du bruke A/B-testing. Det er viktig å huske på at A/B-testing er den beste måten å optimalisere annonser og kampanjestrategier på. I stedet for å bruke halve budsjettet ditt på én annonsevariasjon før du finner ut at den ikke fungerer, bruk 2-5 forskjellige variasjoner til å begynne med. Dette hjelper deg med å finne ut hva målgruppen din reagerer på, og hvordan du burde fokusere resten av kampanjen din.

A/B-testing kan bli brukt til å vurdere effekten til forskjellige headlines, bilder, tekst, informasjon og sammensettingen av disse.

Ønsker du et 30-minutters online møte med oss?

Den beste måten å komme i gang med effektiv native-annonsering, er å booke et gratis online-møte med oss. Da vil dere vil få servert inspirerende case-historier fra virkeligheten, presentasjon av plattformen og ikke minst innsikt i de beste native-annonseringsstrategiene akkurat nå. Sammen finner vi ut hvordan native-annonsering kan gi deg de beste resultatene i din markedsføringsstrategi.

Book et møte

Registrer deg gratis: