Blogi

Tutustu natiivimainonnan ja Readpeakin uusimpiin aiheisiin

Tästä syystä natiivimainonta toimii B2B yrityksille

B2B-markkinoinnilla on omat lainalaisuudet. Vaikka monta periaatetta voi soveltaa niin kuluttajille kuin yrityksille, niin monet B2B-markkinoijat kamppailevat digimainonnassa tulosten kanssa.

Myyntisykli ja päätösprosessi on erilainen B2B puolella. Tavallisesti se on pidempi ja taktisempi. Myös toimialojen välillä on eroja ja lähes jokainen palvelu tai tuote on omanlaisensa.

Yritykset tuntevat usein tarkasti kohderyhmänsä ja on määritellyt sen selkeästi. Silti seuraava kysymys nousee: ”miten saan kohderyhmän parhaiten kiinni digitaalisesti”?

Moni on turvautuneet sosiaaliseen mediaan, josta palaute on, että ”Facebook ei toimi meille” ja ”LinkedIn on kallista”.

Digitaalisessa mainonnassa ei ratkaise ainoastaan liikenteen hinta vaan ennen kaikkea sen laatu, onko panostus rahan arvosta.

Kaksi näkökulmaa siihen, miksi natiivimainonta tehostaa B2B-markkinointia

Jos nämä herättävät kiinnostusta, kannattaa testata natiivimainontaa, kuten jo sadat B2B yritykset tekevät.

1. B2B – Display banneri vs. sisältömuoto

Vaikka itse uskonkin monikanavaratkaisuihin, missä taktiikka määrittelee sen, milloin kannattaa käyttää mitä formaattia, niin B2B puolella on nostettava esille pari havaintoa.

Valtaosa B2B palveluista tai tuotteista on vaikea selittää yhdellä kuvalla ja mainoslauseella. Monesti se vaatii jonkinlaista perehtymistä aiheeseen, joka toisaalta vaatii lukijan ajan ja fokuksen.

Ajatellaan, että yritys tarjoaa esimerkiksi konsulttipalveluita. Miten kerrot 60 merkin bannerissa sen, miksi juuri sinun yrityksesi tarjoaa palvelut paremmin kuin 200 muuta yritystä? Jotta pystyt avaamaan kilpailuedun, on kerrottava pintaa syvemmin yrityksen ydinosaamisesta fiksulla ja mielenkiintoisella tavalla. Se ei tapahdu bannerin kautta, vaan sisällön avulla.

Vastaväitteet?

Bannerin kautta saamme brändimme esille. Se on totta… jos joku huomaa sen. Bannerimainosten huomioarvo on kutistunut vuodesta toiseen, ja tänä päivänä lukijat ovat oppineet sulkemaan pois bannerit näkökentästä, vaikka se olisi ruudussa esillä.

Jotta ymmärtää sen, miksi bannerien toimivuus B2B-markkinoinnissa on heikko, pitää tarkastella omaa brändiä lukijan silmin. Lukija ei koskaan mieti ladatessaan uutissivustoa ”mitkä ovat päivän bannerit” vaan hän miettii ”mitkä ovat päivän aiheet”. Siksi yhä useampi yritys siirtää markkinointiaan bannereista natiivimainontaan, jossa yrityksen sisältönostot tulee osaksi lukukokemusta, tarjoamalla hyödyllistä sisältöjä juuri oikealla kohderyhmälle oikeassa ajassa.

2. B2B – SOME vs Natiivimuoto

Sosiaalisessa mediassa on tunnetusti tehokkaita tapoja kohdentaa mainokset eri kohderyhmille. Natiivimainonta tuo kuitenkin kohdennukseen jotain, jota SOME ei pysty. Tämä on semanttinen ymmärrys siitä, mitä lukija lukee parhaillaan tai on lukenut aikaisemmin.

Tämä tarkoittaa suomenkielellä sitä, että algoritmi tunnistaa, että ”Jukka Johtoryhmäläinen” lukee esim. artikkelin mediassa liittyen tutkimukseen, jossa kerrotaan miten ”johtoryhmän koulutusmahdollisuudet vaikuttaa liiketoiminnan kehitykseen”. Tiedon perusteella algoritmi tarjoaa natiivimainoksen luettavaksi, joka kertoo aiheesta ”huomioi nämä asiat, kun koulutat johtoryhmääsi kasvuun”.

Semanttinen kohdentaminen ei vain näy juuri oikean sisällön yhteydessä, vaan myös relevantissa mediaympäristössä.

Suomessa tehdyissä vertailuissa natiivimainokset jopa päihittävät Facebookin konversio mittauksissa

LinkedIn, joka on vahvemmin suunnattu B2B markkinointiin, tuo toiset haasteet. Siinä liikenteen hinta monesti nousee kattoon. Jotta saisit edes tilastollisesti merkittävän määrän liikennettä selvittämään, toimiiko kanava, on laitettava isoja rahoja peliin. On haastavaa saada volyymia järkevällä hinnalla.

Natiivimainonnan kasvu Suomessa

Natiivimainonta on syystäkin nopeinten kasvava mainosmuoto.  Sen kautta voi tavoittaa tänä päivänä yli 4 miljoonaa suomalaista, ja sen hinta-laatu suhde on erinomainen. Siksi ennen kaikkea B2B-markkinoijat, jotka etsivät vaihtoehtoisia tapoja kasvattaa digitaalisesti tuloksia, päätyvät natiivimainontaan.


Jos haluat oppia enemmän natiivimainonnasta, löydät tietoa täältä: Miksi natiivimainonta on niin tehoasts?

Haluatko varata 30 minuutin verkkopalaverin tiimimme kanssa?

Yksi parhaimmista tavoista päästä alkuun Readpeakin kanssa on varata verkkopalaveri. Demo-palaverin aikana jaamme inspiroivia CASE-esimerkkejä, esittelemme alustaamme ja jaamme parhaiten toimivia natiivistrategioita tällä hetkellä. Samalla keskustelemme siitä, miten natiivimainonta voisi sopia teidän tarpeisiinne.
Varaa aika etäesittelyyn kanssamme joko sähköpostitse support@readpeak.com tai puhelimitse +358 40 653 9996

VARAA DEMOPALAVERI

 Readpeak  on työkalu saavuttamaan  kohderyhmäsi  digitaalisesti  natiivimainonnan  avulla

Rekisteröidy ilmaiseksi
Readpeak käyttäjäksi

readpeak - native annonsering

+3000
bolag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

Readpeak - natiivimainonta online-media

5+1 vinkkiä oikean sisällön valitsemiseen natiivimainoksillesi

Tässä on viisi erinomaista vinkkiä, joiden avulla voit valita sellaisen sisällön, joka houkuttelee kohdemarkkinoitasi ja saa kaiken irti natiivimainoskampanjoistasi.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

5 väärää uskomusta natiivimainonnasta, jotka estävät ottamasta sitä käyttöön

Jokainen, joka osallistuu brändin mainostamiseen on kuullut natiivimainonnasta. Se on yksi nopeimmin kasvavista kansainvälisen mainonnan muodoista. Monille natiivimainonta on kuitenkin vielä toteuttamaton taktiikka. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että natiivimainonta eroaa perinteisistä mainontamenetelmistä, joita meille markkinointikursseilla opetetaan.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

Näin luot toimivaa sisältöä natiivimainontaa varten

Sisältö on sisältömarkkinoinnin tärkein osa. Ilman toimivaa sisältöä näkyvyydestä, strategiasta, markkinoinnista tai teknologiasta ei ole hyötyä. Se on kuin onkisi ilman matoa lammessa joka on täynnä kalaa.

So startest Du mit Native Advertising
Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

Readpeakin uusi maajohtaja haluaa saada brändit oivaltamaan yhden tärkeän asian natiivimainonnasta

Readpeakilla Veikkolainen saa kontolleen ison haasteen, sillä hänen tehtävänään on tuplata Suomen-toimintojen liikevaihto kolmessa vuodessa ja rakentaa kansainvälistä laajentumista tukevat maaorganisaatiot.

So funktioniert Readpeak
Lue lisää

2022 © ReadPeak Oy