Blogi

Tutustu natiivimainonnan ja Readpeakin uusimpiin aiheisiin

5 väärää uskomusta natiivimainonnasta, jotka estävät ottamasta sitä käyttöön

Jokainen, joka osallistuu brändin mainostamiseen on kuullut natiivimainonnasta. Se on yksi nopeimmin kasvavista kansainvälisen mainonnan muodoista. Monille natiivimainonta on kuitenkin vielä toteuttamaton taktiikka. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että natiivimainonta eroaa perinteisistä mainontamenetelmistä, joita meille markkinointikursseilla opetetaan. Paitsi että natiivimainonta on digitaalinen mainontamuoto, joka poikkeaa selvästi painetuista mainoksista, se eroaa myös tyypillisistä verkkosivustojen bannerimainoksista.

Jos olet vastuussa brändin mainostamisesta, olet ainakin harkinnut natiivimainonnan sisällyttämistä markkinointistrategiaasi. On mahdollista, että joukko väärinkäsityksiä ja väärä tieto tämäntyyppisestä mainonnasta pysäyttää sinut. Tämän päivän postauksessa käsitelemme viisi yleisintä väärinkäsitystä natiivimainonnasta. Selitämme ne auki auttaaksemme sinua ymmärtämään, miksi niiden ei pitäisi antaa estää sinua käyttämästä natiivimainontaa seuraavassa markkinointikampanjassasi.

Väärä uskomus # 1: Natiivimainokset pettävät

Yleisesti liikkuva väärinkäsitys on, että natiivimainoksen tarkoituksena on huijata lukijaa klikkaamaan mainosta. Natiivimainos on muotoiltu sulautumaan sitä ympäröivään orgaaniseen sisältöön, mutta se on selvästi mainokseksi merkitty. Tällöin lukija tietää, ettei hän klikkaa toimituksellista sisältöä, vaan natiivimainosta. Natiivimainosten muotoilu vastaa sivua, jolla he ovat, jotta vältetään lukijan käyttökokemuksen keskeytyminen. 

Oikein tehtynä natiivimainonta on tehokas tapa saavuttaa kohdeyleisö ja luoda lisäarvoa lukijoille mielenkiintoisen ja informatiivisen sisällön muodossa. Esimerkiksi jos loisit kampanjan ohjaamaan liikennettä juoksu-teemaiselle verkkosivustollesi, sijoittaisit natiivimainoksia verkkosivustoille, joilla juoksijat usein käyvät. Kun lukija klikkaa mainostasi, hän näkee sisältöä, joka on sopusoinnussa sen kanssa, minkä vuoksi hän saapui verkkosivustolle. Tämä on toivottavaa sijoittelua verrattuna ponnahdusikkunaan, joka estää kävijää viimeistelemästä lukemansa artikkelin.

Väärä uskomus # 2: Natiivimainokset ovat villitys, joka katoaa pian

On ymmärrettävää haluta varmistaa, että markkinointitaktiikka johon aiot sijoittaa rahaa, on pysyvä. Jotkut ihmiset ovat väittäneet, että natiivimainokset ovat vain uusi trendi, joka ei kestä kauan. Markkinat ovat osoittaneet heidän olevan väärässä. Natiivimainonnan käsite syntyi vuosikymmen sitten vuonna 2011. Lisäksi ajatus kuluttajille tarjottavista mainoksista, jotka sulautuvat heidän käyttämäänsä sisältöön, on ollut jo olemassa sukupolvien ajan.

Business Insiderin mukaan natiivimainonta tuottanee ylivoimaisen 74% osuuden mainosmyynnistä vuoden 2021 loppuun mennessä. Tämä tilasto osoittaa selkeästi, että sekä paikalliset että maailmanlaajuiset tuotemerkit käyttävät huomattavia määriä budjetistaan tällaiseen mainontastrategiaan. Näin ei olisi, jos natiivimainokset eivät toimisi tai olisivat pian katoamassa. Siksi voit olla rauhassa tietäen, että natiivimainoskampanjasi ovat hyvässä seurassa!

Väärä uskomus # 3: Natiivimainokset ovat epäeettisiä

Lain mukaisesti natiivimainospaikkaan liitetään aina teksti, jossa lukee "sponsoroitua sisältöä". Tämä tekee lukijoille selväksi, että klikattavan linkin takana on maksettua eikä toimituksellista sisältöä. Samainen laki edellyttää, että mainoksen sijoittelussa on ilmoitettava myös yrityksen nimi. Näitä lakeja noudatetaan tarkasti, jotta lukijaa ei koskaan petetä klikkaamaan linkkiä, jonka kohdetta hän ei ymmärrä.

Natiivimainonta on täydellinen tapa parantaa samanaikaisesti sekä käyttökokemusta että palvelun tarjoajan sisältöä. Ei ole salaisuus, että useimmat verkkosivustot tarvitsevat mainostuloja jatkaakseen sisällön toimittamista lukijoilleen. Sallimalla natiivimainokset he tuovat esille saumattomasti ja keskeytyksettä toimituksellista sisältöään. Lukija saa siten päättää, onko natiivimainoksen mukana oleva otsikko tarpeeksi houkutteleva innoittamaan häntä klikkaamaan linkkiä.

Väärä uskomus # 4: Natiivimainonta ei skaalaudu

Markkinoijana haluat aina sijoittaa taktiikoihin, jotka voivat laajentua samaan tahtiin kuin yrityksesi. Kasvaessasi haluat, että läsnäolosi asiaankuuluvilla julkaisualustoilla kasvaa myös. Natiivimainonta skaalautuu kanssasi ja toimii parhaiten, kun mainoksia näytetään koko kampanjan ajan.

Nykyään natiivimainokset ovat yhtä skaalautuvia kuin mikä tahansa muu mainontataktiikka. Käyttämällä natiivimainoskampanjoiden skaalaamiseen rakennettuja ohjelmallisia alustoja, tämä mainontamuoto on skaalautuvampi kuin koskaan. Readpeakin avulla jotkut käyttäjät ovat kokeneet natiivikampanjoiden saavuttaneen paljon suuremman onnistumisasteen kuin perinteiset Facebook-kampanjansa. Katso asiakkaidemme tarinoita täältä.

Väärä uskomus # 5: Natiivimainoskampanjoita on vaikea käynnistää

Kyllä, tämä oli aiemmin totta. Olemme kuitenkin luoneet Readpeakissä alustan, jonka avulla voit rakentaa ja julkaista natiivimainoskampanjasi alle 15 minuutissa! Aloita valitsemalla sisältö, jonka haluat näyttää. Se voi olla jo olemassa oleva blogiteksti tai verkkosivusto. Sitten valitse niiden julkaisijoiden sivustot, joilla haluat mainoksesi näkyvän. Kuten aiemmin kerroimme, haluat sijoittaa mainoksesi sivustoille, joiden lukijat ovat kohdeyleisöäsi.

Kun olet valinnut sisältösi ja uutissivustot kampanjaasi varten, algoritmimme kohdistavat ne oikealle yleisölle parhaiden mahdollisten tulosten saavuttamiseksi. Kun kampanjasi on julkaistu, teemme parhaamme analysoidakseen tuloksia ja antamaan sinulle ehdotuksia optimoinnista, mukaan lukien mitkä mainokset ja aloitussivut toimivat parhaiten.

Katso uusi esittelyvideomme nähdäksesi innovatiivisen alustamme toiminnassa.

Johtopäätös

Natiivimainonta on tulevaisuuden aalto digitaalisessa markkinoinnissa. Ymmärrämme kuitenkin, että voi tuntua ylivoimaiselta selvittää miten sen voi sisällyttää nykyiseen kampanjaasi ja kuinka paljon budjettia siihen menee. Siksi Readpeakillä on erityinen asiantuntijaryhmä, joka vastaa kaikkiin kysymyksiisi ja opastaa sinut alustaamme henkilökohtaisen esittelyn kautta. Luomme yhdessä sinulle sovelletun natiivimainoskampanjan, joka tavoittaa kohdeyleisösi ja vie brändiäsi eteenpäin.

Haluatko varata 30 minuutin verkkopalaverin tiimimme kanssa?

Yksi parhaimmista tavoista päästä alkuun Readpeakin kanssa on varata verkkopalaveri. Demo-palaverin aikana jaamme inspiroivia CASE-esimerkkejä, esittelemme alustaamme ja jaamme parhaiten toimivia natiivistrategioita tällä hetkellä. Samalla keskustelemme siitä, miten natiivimainonta voisi sopia teidän tarpeisiinne.
Varaa aika etäesittelyyn kanssamme joko sähköpostitse support@readpeak.com tai puhelimitse +358 40 653 9996

VARAA DEMOPALAVERI

 Readpeak  on työkalu saavuttamaan  kohderyhmäsi  digitaalisesti  natiivimainonnan  avulla

Rekisteröidy ilmaiseksi
Readpeak käyttäjäksi

readpeak - native annonsering

+3000
bolag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

Readpeak - natiivimainonta online-media

5+1 vinkkiä oikean sisällön valitsemiseen natiivimainoksillesi

Tässä on viisi erinomaista vinkkiä, joiden avulla voit valita sellaisen sisällön, joka houkuttelee kohdemarkkinoitasi ja saa kaiken irti natiivimainoskampanjoistasi.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

6 tapaa optimoida natiivimainoskampanjasi

Olet aloittanut natiivimainoskampanjan ja saanut joitain tuloksia. Mainoksesi ovat toimineet hyvin, mutta sinulla on tuntuma, että voisit saada parempiakin tuloksia. Jos tämä kuulostaa tutulta, tämä blogi on sinua varten.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

Näistä syistä vuonna 2021 lukijat pitävät enemmän natiivimainoksista kuin bannerimainoksista

Digitaalinen mainostila on räjähtänyt kymmenessä vuodessa! Tämä johtuu suurimmaksi osaksi älypuhelinten määrän kasvusta sekä internetin käyttämisen lisääntymisestä.

So funktioniert Readpeak
Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

Sarianna Haakanasta Readpeakin Suomen liiketoimintajohtaja

Lue lisää

2022 © ReadPeak Oy