Blogi

Tutustu natiivimainonnan ja Readpeakin uusimpiin aiheisiin

Teetkö nämä 5 virhettä natiivimainonnassa?

Natiivimainonta on tehokas tapa lisätä tuotemerkkitietoisuutta, verkkoliikennettä tai myyntiä. Mutta jos teet seuraavia virheitä, et pysty hyödyntämään kaikkia sen mahdollisuuksia.

Natiivimainontamarkkinat kukoistavat  ja kaikki, kilpailijasi mukaan lukien, hyödyntävät sitä laajentaen kampanjoitaan. Yksinkertaisesti sanottuna, millään yrityksellä ei ole varaa menettää tämän mainostamisen muodon hyötyjä.

Kerro jos tämä skenaario kuulostaa tutulta:

Selvität taustatiedot, teet suunnitelman, saat hyväksynnän esimieheltäsi ja aloitat ensimmäisen natiivimainoskampanjasi. Eikä mitään tapahdu. Saat paljon näyttökertoja, mutta mikään niistä ei tuota suurta määrää klikkauksia tai käyntejä laskeutumissivullasi. Tai saat klikkauksia, mutta konversiosuhteet eivät ole tyydyttäviä.

Oletat, että nämä asiat vievät oman aikansa, joten yrität vielä muutaman kerran, mutta joka kerta ainoa tulos on tuttu pettymyksen tunne.

Jos tämä on tuttua, Readpeak voi auttaa.

Auttaaksemme sinua saamaan kaiken irti työstäsi, olemme koonneet viisi yleisintä virhettä, joita ihmiset tekevät natiivimainoskampanjoissaan.

1. Kohtelet bannerimainoksia ja natiivimainoksia yhtäläisesti

Bannerimainoksia ja natiivimainoksia voidaan käyttää osana markkinointistrategiaasi. On kuitenkin tärkeää huomata, että nämä ovat erityyppisiä mainoksia. Maksimoidaksesi kohdeyleisösi sitoutuneisuutta, sisältö on räätälöitävä kullekin formaatille.

Vaikka oikein tehtynä bannerimainokset voivat varmasti olla tehokkaita, ne ovat myyntihakuisia ja tunkeilevia. Nämä mainokset erottuvat yleensä ympäröivästä sisällöstä ja selkeästi osoittavat että mainostavat jotain. Tämän vuoksi kuluttajien on helppo olla välittämättä niistä, kun he selaavat verkkosivustoja.

Natiivimainonta sen sijaan pyrkii sulauttamaan mainoksesi saumattomammin sisältöön tai julkaisuun. Kun tämä onnistuu harmonisesti se saa lukijoilta paljon enemmän huomiota ja aktiivisuutta, koska he eivät koe, että ovat tehomyynnin kohteita.

Natiivimainonnan tulisi istua uutisvirrassa samalla tavalla kuin yleinen artikkeli, sen sijaan, että sisältösi erottuisi ja tuntuisi epäjohdonmukaiselta. Kertomalla tarinan, johon yleisösi voi samaistua, natiivimainokset voivat tehokkaasti lisätä hienovaraista tuotemerkkitietoisuutta näkymällä sujuvasti hetkinä, jolloin kohdeyleisösi jo etsii tietoa.

Liian monet markkinoijat unohtavat kohdentaa sisällön natiivimainokseen eri tavalla kuin perinteisiin bannereihin. Esimerkiksi saman iskulauseen tuonti bannerista natiivimainokseen ei toimi. Sen sijaan kannattaa mainoksesi sisältö luoda sitouttamisen näkökulmasta, jotta tavoitat lukijan kiinnostuksen.

2. Käytät vääriä KPI:tä

Tämä on yksi tärkeimmistä ja perustavanlaatuisimmista markkinointiperiaatteista, jotka ihmiset unohtavat tehdessään natiivimainoskampanjoita. Kun aloitat minkä tahansa uuden kampanjan, sinun on määriteltävä tavoitteet. Natiivimainokset eivät poikkea tästä.

Jos jää määrittelemättä, mitä sinun on saavutettava kampanjassasi ja mitkä mittarit osoittavat sen parhaiten, on vaikea tietää onko kampanjasi onnistunut vai ei.

Jos esimerkiksi markkinointikampanjasi tavoitteena on tuotemerkkitietoisuus, sinun on seurattava näyttökertoja, klikkauksia, käyttäytymismittareita ja klikkaussuhteita.

Jos toisaalta kampanjasi tavoitteena on lisätä käyttäjien sitoutumista, seurattavia KPI:tä ovat tulosten tai tiettyjen toimintojen lukumäärä, kuten white paperin lataamiset, rekisteröitymiset, myynnit jne.

KPI:n mittaaminen on paljon enemmän kuin vain kampanjasi onnistumisen arviointia. Tuloksia käytetään sekä nykyisten että tulevien kampanjoidesi optimoimiseksi. Tavoitteidesi ymmärtäminen ja tulosten hyödyntäminen uusissa mainosvariaatioissa tai lähestymistavoissa on hieno tapa tehdä tehokkaampia kampanjoita.

3. Et tuota oikeanlaista sisältöä

Natiivimainonnan peruskäsite on tuottaa sisältöä, joka lisää arvoa lukijalle ja sopii mukavasti julkaisijan alustan muun tekstin tai kuvien rinnalle. Jos et tee tätä, asiakas sivuttaa sisältösi helposti samalla tavalla kuin bannerimainosten tai muiden mainosten kanssa.

Tämän todellisuuden tulisi ohjata, miten suunnittelet natiivisisältöäsi. Tutustu natiivimainosten vieressä olevan sisällön muotoon. Katso grafiikkaa sekä tekstiä ja pyri samanlaiseen sävyyn tai tunteeseen. Tietysti haluat lisätä sitoutuneisuutta, joten muista käyttää hyödyllistä, informatiivista ja arvovaltaista sisältöä mainoksessasi.

Kirjoita otsikoita, jotka ovat selkeitä, houkuttelevia ja herättävät käyttäjien kiinnostusta ilman temppuja. Hyvälaatuisen sisällön tulisi olla hyödyllistä ja opettavaista havainnollistamalla ratkaisusi kuluttajan ongelmiin.

4. Jätät huomiotta asiakkaan palvelupolun

Menestyksekkään markkinointikampanjan tulee olla tietoinen asiakastyypistä ja ymmärtää sen palvelupolku. Jos haluat tehdä toimivan natiivimainontakampanjan on varmistettava, että se vastaa polun kutakin tuokiota.

Esimerkiksi, jotta voit saavuttaa ensimmäisen markkinointitason tavoitteet, kuten tuotemerkkitietoisuuden kasvamisen, on natiivimainonta järjestettävä asianmukaisesti. On valotettava asiakkaan kipupisteet, oltava informatiivinen, opettavainen ja myötätuntoinen. Tämä vaihe palvelupolusta ei ole kovan myynnin aikaa eikä asiakkaalta toimenpiteitä vaativaa. On parasta käyttää tätä vaihetta esitelläksesi sujuvasti brändisi tuotteen tai palvelun.

Natiivimainonta on hyvä keino tutustuttaa asiakkaat brändiisi ja esitellä heille, mitä yrityksesi voi tehdä heidän hyväkseen. Sisältösi tulee heijastaa tätä tavoitetta.

5. Et tee A/B-testausta

A/B-testaus on välttämätöntä natiivimainonnassa. Laajan mainosvalikoiman testaaminen ja parhaiden ominaisuuksien selvittäminen on välttämätöntä kampanjasi optimoimiseksi sekä kohdeyleisösi ymmärtämiseksi.

Suunnittelemalla muutamia variaatioita mainoksistasi voit säätää otsikoita, kuvia ja tekstiä tai korostaa palvelun tiettyjä osia.

Jos haluat suorittaa A/B-testin, mutta et ole varma mistä aloittaa, Readpeak tarjoaa suoraviivaisen tavan selvittää parhaiten toimivan sisällön.

Suosittelemme kokeilemaan vähintään kolmea erilaista mainosmuunnosta muokkaamalla erilaisia asioita, kuten:

Otsikot: Vertaa mieleenjäävää tai hienovaraisesti myyvää otsikkoa

Mediauutissivustot: Kokeile mainostasi eri media-alustoilla nähdäksesi, mikä antaa parhaan vastineen

Laskeutumissivu: Katso, toimiiko laskeutumissivusi paremmin vain tekstiversiona vai useamman kuvan kanssa.

Ja tämä on vasta alkua. Sisällön optimoimiseksi voit tehdä mainoksellesi paljon muitakin tarkennuksia.

Johtopäätös

Jos jokin näistä natiivimainosvirheistä on sinulle tuttu, älä huoli, olet hyvässä seurassa. Monien mainostajien ja markkinoijien mielestä natiivimainonta on hieman hämmentävää aluksi.

Siksi tiimimme Readpeakillä on aina käytettävissä, jos tarvitset apua kampanjoidesi analysoinnissa tai apua näiden virheiden korjaamisessa.

Loppujen lopuksi virheet vain auttavat meitä kaikkia oppimaan ja kehittymään.

Haluatko varata 30 minuutin verkkopalaverin tiimimme kanssa?

Yksi parhaimmista tavoista päästä alkuun Readpeakin kanssa on varata verkkopalaveri. Demo-palaverin aikana jaamme inspiroivia CASE-esimerkkejä, esittelemme alustaamme ja jaamme parhaiten toimivia natiivistrategioita tällä hetkellä. Samalla keskustelemme siitä, miten natiivimainonta voisi sopia teidän tarpeisiinne.
Varaa aika etäesittelyyn kanssamme joko sähköpostitse support@readpeak.com tai puhelimitse +358 40 653 9996

VARAA DEMOPALAVERI

 Readpeak  on työkalu saavuttamaan  kohderyhmäsi  digitaalisesti  natiivimainonnan  avulla

Rekisteröidy ilmaiseksi
Readpeak käyttäjäksi

readpeak - native annonsering

+3000
bolag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

Readpeak - natiivimainonta online-media

5+1 vinkkiä oikean sisällön valitsemiseen natiivimainoksillesi

Tässä on viisi erinomaista vinkkiä, joiden avulla voit valita sellaisen sisällön, joka houkuttelee kohdemarkkinoitasi ja saa kaiken irti natiivimainoskampanjoistasi.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

5 väärää uskomusta natiivimainonnasta, jotka estävät ottamasta sitä käyttöön

Jokainen, joka osallistuu brändin mainostamiseen on kuullut natiivimainonnasta. Se on yksi nopeimmin kasvavista kansainvälisen mainonnan muodoista. Monille natiivimainonta on kuitenkin vielä toteuttamaton taktiikka. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että natiivimainonta eroaa perinteisistä mainontamenetelmistä, joita meille markkinointikursseilla opetetaan.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

Näin luot toimivaa sisältöä natiivimainontaa varten

Sisältö on sisältömarkkinoinnin tärkein osa. Ilman toimivaa sisältöä näkyvyydestä, strategiasta, markkinoinnista tai teknologiasta ei ole hyötyä. Se on kuin onkisi ilman matoa lammessa joka on täynnä kalaa.

So startest Du mit Native Advertising
Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

Readpeakin uusi maajohtaja haluaa saada brändit oivaltamaan yhden tärkeän asian natiivimainonnasta

Readpeakilla Veikkolainen saa kontolleen ison haasteen, sillä hänen tehtävänään on tuplata Suomen-toimintojen liikevaihto kolmessa vuodessa ja rakentaa kansainvälistä laajentumista tukevat maaorganisaatiot.

So funktioniert Readpeak
Lue lisää

2022 © ReadPeak Oy