Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

Därför fungerar native annonsering bättre än bannerannonser 2021

Det digitala reklam landskapet har exploderat de senaste tio åren! Det beror till stor del på att allt fler äger en smarttelefon, ökad tillgång till internet och det faktum att det går att köpa det mesta via e-handel idag. I början av 2010-talet började internetanvändare se en ökning av bannerannonser på webbsidor och popup-annonser spred sig över deras favoritsidor.

I början fungerade det, men den konstanta uppsjön av reklam har blivit till vitt brus. De flesta konsumenter kan inte ens berätta för dig vilken annons de såg på sidan de just besökte. Om en läsare dessutom tycker att din reklam är påträngande eller stör läsförmågan, så kommer de att reagera negativt genom att radera reklamen ur blickfånget så fort som möjligt. För varumärken är detta ett tecken på att det är tid att omvärdera budgeten och den generella strategin och börja inkludera native annonsering.

Vad är native annonsering?

Den officiella definitionen av native annonsering visar att det är en typ av reklam som passar formen och utformning på den webbsida annonsen syns på.

Om vi förklarar det på ett enkelt sätt, så är det en typ av reklam som passar in på webbsidan du ser den på. Om du exempelvis skrollar ner för en lista på artiklar om bilar, så kan Audi köpa en native annons som ser ut som en av artiklarna. Om webbsidan du besöker erbjuder en lista av liknande artiklar i slutet av sidan, så ser annonsplaceringen ut på samma sätt som de andra artiklarna de befinner sig nära.

Native annonser hjälper till att bygga upp varumärkes-kännedomen inom din målgrupp över tid. Native hjälper att bygga förtroende för ditt varumärke genom att presentera konsekventa bilder och budskap till dina konsumenter på ett smidigt sätt. Även om läsaren inte klickar på din reklam första gången, så fungerar dina placeringar för att bygga upp en långsiktig relation. Den här ihärdiga taktiken leder till ROI när det kommer till ökad varumärkeskännedom, trafik till webbsidan och försäljning! 

Så vad är utmaningen med bannerannonser?

Nästan varje webbsida du besöker har flera bannerannonser placerade på samma ställe över hela sidan. Som besökare så förväntar du dig att annonserna ska vara där, och har därför tränat din hjärna att ignorera dem. Det här förhållningssättet och beteendet kallas för “banner blindness”och har lett till en rejäl nedgång i CTR.

“Banner blindness” gör det också allt svårare att uppskatta annonsens effektivitet. Det blir oklart om konsumenten såg din annons och aktivt beslutade att hen inte var intresserad. Det är helt möjligt att de tillhör exakt den målgrupp som du aktivt försöker nå, men skrollade rakt förbi annonsen eftersom den hade en förutsägbar placering. Den här oförmågan att beräkna effektivitet och ROI är irriterande för vilken marknadsförare som helst som behöver kunna förklara kampanjresultaten och hur budgeten spenderades för sin kund.

Det här kombineras också med det faktum att användningen av reklamblockerare är högre än tidigare.

På vilket sätt är native annonser annorlunda?

Medan bannerannonser avbryter en besökares flow, så passar native annonser in. När en läsare scrollar till en native annons, så blir de inte stoppade i det som de kom att göra på webbsidan. Istället så presenteras en version av annonsen som ser ut som resten av det redaktionella innehållet på sidan. Dessa annonser passar ihop med innehållet på sidan och har en mjuk försäljningstaktik. De passar in på resten av webbsidan på ett sätt som får dem att se ut som att de hör hemma där.

Den här typen av placering är idealisk av många olika orsaker. För det första, om din native annons följer utseendet och känslan på nyhetssidan som helhet så tenderar besökare att vara mer uppmärksamma och observera den. De kom till webbsidan för att kolla in det redaktionella innehållet som erbjuds. Medan de scrollar ner så ser de ditt innehåll och betraktar det som en del av det som erbjuds. Native annonser är designade för att fånga in läsarens uppmärksamhet på ett smidigt och artigt sätt. I motsats till bannerreklam som har en mer aggressiv säljande ton för att fånga din uppmärksamhet.

Native annonser är idealiska för ett varumärke som försöker nå en specifik målgrupp eller nisch. Låt oss säga att ditt företag t.ex. säljer sportkläder. Då kan du köpa en native annons på en webbsida som skapar innehåll för sportintresserade. Det här ökar drastiskt dina förutsättningar att en person som är intresserad av din reklam skulle vara intresserad av din produkt. Det är rätt osannolikt att person ointresserad av sport skulle besöka en webbsida som producerar innehåll som hjälper sportintresserade att öka sin prestation.

På grund av den globala covid-19-pandemin, så har mängden konsumenter som söker på innehåll online exploderat. Dagens kund spenderar mesta delen av sin fritid med att scrolla på sin mobil eller att besöka sina favorit webbsidor istället för att utföra sina normala aktiviteter utomhus. Det här gör native annonsering till den perfekta taktiken som du kan inkludera in din marknadsföringskampanj. Den rätta native annonsen kan dra nytta av den här senaste konsumenttrenden på ett sätt som kommer att resultera i mera klick, trafik och försäljning.

Vad är nästa steg?

Det är viktigt att förstå den positiva och långsiktiga ROI som native annonsering kan erbjuda. Nästa steg är alltså att hitta en lämplig aktör som erbjuder verktygen för att komma igång med native annonsering. Det är bra med någon som har bred erfarenhet av att lansera, följa och optimera native kampanjer på webbsidor med stor trafikmängd.

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

1700
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+2000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+400
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

Finlands största native annonserings-plattform Readpeak gasar i Sverige – öppnar kontor och rekryterar

Native advertisement

Finlands största plattform för nativeannonsering, Readpeak, satsar nu starkt på den svenska marknaden och öppnar sitt första kontor i Stockholm. Bolaget rekryterar native-pionjären Alexander von Wowern till rollen som Business Director i Sverige. Med en tillväxttakt på över 100 % årligen är ambitionen att inom två år vara marknadsledande i Norden.

Läs mer
readpeak native annonsering

Det är inte så svårt som du tror att köra en native kampanj

Annonsörer börjar se potentialen med native annonsering, eftersom den växer från år till år. Det här beror delvis på de fantastiska resultat som genereras. Medan Facebook kan driva en rejäl mängd trafik, kommer kvalitén på trafiken från native annonsering som nu allt oftare har högre konverteringsgrad än Facebook.

Native advertisement
Läs mer
readpeak native annonsering

Har ditt företag en blogg men inte tillräckligt med läsare?

Under de senaste åren har trenden med content marketing ökat och för många företag är det självklart att ha en blogg på sin webbplats.Men det kan vara en utmaning att nå ut med sitt innehåll. Det är två saker som är viktiga för att en blogg ska lyckas. Det första är innehållsproduktion. Många företag producerar bra innehåll inom företaget medan andra lägger ut produktionen på professionella skribenter.

Case Study
Läs mer
readpeak native annonsering

Gör du dessa 5 misstag med native annonsering?

Native annonsering är ett betydande verktyg för att skapa varumärkeskännedom, styra trafik till din webbsida och öka försäljningen, men om du gör de här misstagen kommer du inte att kunna utnyttja dess fulla potential. Marknaden för native annonsering blomstrar och alla, också dina konkurrenter, utnyttjar den fulla kapaciteten genom uppskalning av kampanjerna. För att fatta oss kort, inget företag har råd att missa fördelarna med native annonsering

Läs mer

2020 © ReadPeak Oy