Blog

Read the latest news
about Native Advertising

5 misforståelser om innholdsmarkedsføring

Enhver som er involvert i å promotere en merkevare har hørt om innholdsmarkedsføring, en av reklameformene som vokser raskest internasjonalt. Men for mange er det en taktikk de ikke har implementert enda. Dette er i hovedsak på grunn av at innholdsmarkedsføring bryter med de tradisjonelle markedsføringsmetodene vi lærer om når vi tar markedsføringsklasser på skolen. Innholdsmarkedsføring er ikke kun en form for digital markedsføring som er et sterkt avvik fra trykte annonser, men annonsene er også forskjellige fra de typiske bannerannonsene vi ser på de fleste nettsider.

Om du er ansvarlig for å markedsføre en merkevare, har du antakelig i det minste vurdert å inkludere innholdsmarkedsføring i markedsstrategien din. Det som stopper deg er kanskje noen misoppfatninger og feil informasjon rundt denne typen markedsføring. I dagens innlegg går vi gjennom fem av de vanligste misforståelsene  rundt innholdsmarkedsføring. Vi plukker dem fra hverandre for å hjelpe deg å forstå hvorfor du ikke burde la dem holde deg tilbake fra å inkludere denne strategien i din neste kampanje.

Misoppfatning #1: Innholdsmarkedsføring bedrar

Det ser ut til å være en vanlig misforståelse at målet med innholdsmarkedsføring er å lure leseren til å klikke på annonser. Innholdsmarkedsføring er designet til å gli inn blant det organiske innholdet som befinner seg rundt den, samtidig som den helt tydelig er merket som en annonse slik at leseren er bevisst på at de ikke klikker på det redaksjonelle innholdet, men en integrert annonse. Grunnen til at annonsene er formatert til å ikke stå ut, er for å unngå å avbryte leserens brukeropplevelse. 

Når innholdsmarkedsføring er utført korrekt, er det en utrolig effektiv måte å nå ut til spesifikke målgrupper på og å gi mer til leseren i form av interessant og informativt innhold. For eksempel; om du kjører en kampanje hvor målet er å styre trafikk til nettstedet ditt, kunne du plassert en integrert innholdsmarkedsføringannonse på nettsider potensielle kunder ofte besøker. Når leseren klikker på annonsen din, blir de møtt med innhold som ligner på det leseren besøkte nettstedet for i utgangspunktet. Dette er mye mer ettertraktet sammenlignet med en reklame i et pop-up vindu som avbryter leseren fra å fullføre artikkelen de begynte på.

Misoppfatning #2: Innholdsmarkedsføring er en trend som snart forsvinner

Det er forståelig at du ønsker å bekrefte at markedsføringsstrategien du er i ferd med å investere i er kommet for å bli. Noen mener at innholdsmarkedsføring er en ny trend som snart kommer til å dø ut. Men markedet har motbevist dette. Konseptet Integrert Markedsføring ble til i 2011, for mer enn ti år siden. I tillegg har den grunnleggende idéen om å presentere forbrukere med annonser som passer inn i innholdet de allerede konsumerer vært i bruk i generasjoner. 

Midler brukt til innholdsmarkedsføring økte med 37% i USA i 2021 og forventes å nå 98,59 milliarder dollar i 2023.  Disse tallene viser helt tydelig at  merkevarer øremerker en betydelig del av budsjettene sine til denne metoden. Dette hadde ikke vært tilfellet om innholdsmarkedsføring ikke hadde fungert, eller om det ikke kom til å være i bruk over lengre tid. Du kan derfor slappe av, og vite at dine kampanjer med denne strategien  er i godt selskap!

Misoppfatning #3: Innholdsmarkedsføring er uetisk

Med hver integrerte annonse følger det med en etikett med beskjeden “Annonse”. Dette viser tydelig til leseren at linken de er i ferd med å klikke på er av sponset art, og ikke en del av det redaksjonelle arbeidet. Denne loven krever også at annonsen viser bedriftsnavnet. Disse lovene er møysommelig overholdt for å være sikker på at leseren aldri blir lurt til å klikke på en link de ikke forstår. 

Innholdsmarkedsføring er den perfekte metoden for å både forbedre brukeropplevelsen og det redaksjonelle innholdet på en og samme tid. Det er ingen hemmelighet at de fleste nettsteder trenger reklameinntekter for å kunne fortsette å levere innhold til sine lesere. Ved å gi rom til innholdsmarkedsføring, kan det bli gitt en sømløs, uavbrutt presentasjon av det redaksjonelle innholdet. Leseren kan da bestemme om overskriften som følger med den integrerte annonsen er interessant nok til å få dem til å klikke linken.

Misoppfatning #4: Integrert innholdsmarkedsføring er ikke skalerbart

Når du jobber med markedsføring, må du alltid investere i strategier som kan vokse sammen med selskapet ditt. Når selskapet ditt vokser, ønsker du også at din tilstedeværelse blant relevante redaktører og plattformer skal vokse samtidig. Integrert innholdsmarkedsføring kan absolutt skaleres på lik linje som selskapet ditt, og har optimal effekt når annonsene blir brukt gjennom hele kampanjen. 

I dag er innholdsmarkedsføringannonser like skalerbare som enhver annen reklamestrategi. Ved å bruke programmatiske plattformer som er bygd for å skalere kampanjer med innholdsmarkedsføring, er dette formatet mer skalerbart enn det noensinne har vært før. Med Readpeak har mange brukere sett kampanjer med innholdsmarkedsføring oppnå en mye høyere grad av suksess enn med tradisjonelle Facebook-kampanjer. Les våre kundehistorier her.

Misoppfatning #5: Kampanjer med innholdsmarkedsføring er vanskelige å lansere

Ja, dette pleide å være sant. Men i Readpeak har vi bygget en plattform som lar deg skape og publisere dine kampanjer med integrert markedsføring på mindre enn 15 minutter! Du starter med å velge et stykke innhold som du ønsker skal være i fokus. Dette kan være et blogginnlegg eller en nettside som allerede eksisterer. Deretter velger du hvilke redaksjonelle nettsteder du ønsker at annonsen skal vises på. Som vi nevnte tidligere er det viktig å plassere annonsene på nettsider der leserne også er målgruppen din. Lær hvordan det å kjøre en kampanje med integrert innholdsmarkedsføring ikke er like vanskelig som du skulle tro.

Når du har lagt til innholdet ditt og nyhetssider du ønsker å kjøre kampanjen din på, begynner algoritmen vår med å jobbe med å nå det korrekte publikummet for best mulige resultater. Når kampanjen er oppe og går, analyserer vi resultatet og gir anbefalinger for best mulig optimalisering, inkludert hvilke annonser og landingssider som gir best resultater. For å se vår innovative plattform i aksjon, sjekk ut vår nye demovideo. 

Konklusjon

Integrert innholdsmarkedsføring er veien inn i fremtiden når det kommer til digitale markedsføringsstrategier. Men vi forstår at det muligens kan være overveldende å prøve å finne ut av alle de forskjellige aspektene, som hvordan du kan integrere det inn i din eksisterende kampanje og hvor mye av budsjettet som skal tildeles. Det er derfor Readpeak har et ekspertteam klart til å svare på alle spørsmål du måtte ha, og for å gå gjennom en personlig tilpasset demo av plattformen. Sammen kommer vi til å skape en spesialtilpasset kampanje ved å bruke integrert innholdsmarkedsføring for å nå ut til målgruppen din og for å løfte fram merkevaren din til nye høyder.

Ønsker du et 30-minutters online møte med oss?

Den beste måten å komme i gang med effektiv native-annonsering, er å booke et gratis online-møte med oss. Da vil dere vil få servert inspirerende case-historier fra virkeligheten, presentasjon av plattformen og ikke minst innsikt i de beste native-annonseringsstrategiene akkurat nå. Sammen finner vi ut hvordan native-annonsering kan gi deg de beste resultatene i din markedsføringsstrategi.

Book et møte

Registrer deg gratis: