Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

Case Docrates — Readpeak drar längsta strået i konverteringar

Case Study

Docrates Cancersjukhus är ett sjukhus specialiserat på diagnos, behandling och uppföljning av cancersjukdomar.

Majoriteten av företagets native advertising, från innehållsproduktion till kampanj skapande och optimering, sker internt under ledning av marknadsföringschef Ella Kirjasniemi. Under de senaste åren har native-marknadsföring betonats i de digitala kanalerna.

Native-annonseringens roll växer

Det finska cancersjukhuset Docrates började använda Readpeaks verktyg för native-annonsering i början av 2017. Majoriteten av företagets native-annonser, från innehållsproduktion, kampanjskapande och optimering har gjorts internt. De senaste åren har Docrates särskilt satsat på native-marknadsföring i digitala kanaler.

Sedan 2017 har Docrates regelbundet använt Readpeaks verktyg för innehållsmarknadsföring i olika medier. Marknadschef Ella Kirjasniemi berättar att native-annonseringen har ökat antalet besökare till deras webbplats och att de ser en tydlig effekt jämfört med de månader då företaget inte använt sig av redaktionell annonsering. Det centrala i Docrates marknadsföring har varit ökad kännedom, men även konvertering.

Konverteringsjämförelse

I början av 2018 jämförde Docrates olika annonseringskanaler genom att använda sig av enhetligt innehåll och enhetliga kampanjer. Jämförelsen inkluderade utöver native annonseringsplattformen Readpeak även Facebook och ett annat nordiskt native annonsnätverk.

Under nio månader tittade man på konverteringen av 24 971 annonsklick från olika kanaler på företagets webbplats. Resultatet visade att native-annonsering, vid sidan av sociala medier, är en stark kanal för content marketing, i vissa fall till och med bättre.

I jämförelsen tittade man också på tre olika konverteringsmål. I de två första studerades antalet besökare som fortsatte från en innehållssida till en sida med prislista och tidsbokning. I den tredje studerades besökarens allmänna intresse baserat på hens beteende på webbplatsen.

Bättre än Facebook

I samtliga konverteringsmätningar överträffade trafiken från native-annonserna trafiken från Facebook. Även om Facebook uppnådde starka resultat, till exempel gällande lästider, stannade konverteringarna på låg nivå.

Konverteringen via Readpeak var upp till tio gånger bättre än Facebook för tidsbokningar.

Konverteringen via Readpeak var upp till 46% gånger högre än Facebook och native nätverk för besök på prissidan.

Readpeaks resultat för helhets konverteringar var 2,5 gånger bättre jämfört med trafiken från Facebook.

Skillnad på plattformar

Native-annonsering kan göras via flera plattformar. Det som kan skilja sig åt utöver själva användarupplevelsen är effektiviteten hos de olika plattformarna. I fallet med Docrates överträffade Readpeaks optimering ett konkurrerande nätverk inom native-annonsering i antalet konverteringar. Det beror bland annat på att man via Readpeak kan användaren välja exakt på vilka nyhetssajter native-annonsen ska synas och plattformen automatisk optimerar kampanjerna baserat på algoritmer, vilket få annonserings plattformar erbjuder. Readpeak har också lanserat ett målgruppsstyrning som ytterligare förbättrar konverteringsnivån.

Docrates marknadschef Ella Kirjasniemi sammanfattar användarupplevelsen så här: “Readpeak är väldigt användarvänligt. Vi får enormt mycket information om våra kampanjers prestanda och kan själva hantera våra egna kampanjer”.

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

1700
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+2000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+400
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

Finlands största native annonserings-plattform Readpeak gasar i Sverige – öppnar kontor och rekryterar

Native advertisement

Finlands största plattform för nativeannonsering, Readpeak, satsar nu starkt på den svenska marknaden och öppnar sitt första kontor i Stockholm. Bolaget rekryterar native-pionjären Alexander von Wowern till rollen som Business Director i Sverige. Med en tillväxttakt på över 100 % årligen är ambitionen att inom två år vara marknadsledande i Norden.

Läs mer
readpeak native annonsering

Därför fungerar native annonsering bättre än bannerannonser 2021

Det digitala reklam landskapet har exploderat de senaste tio åren! Det beror till stor del på att allt fler äger en smarttelefon, ökad tillgång till internet och det faktum att det går att köpa det mesta via e-handel idag. I början av 2010-talet började internetanvändare se en ökning av bannerannonser på webbsidor och popup-annonser spred sig över deras favoritsidor.

Läs mer
readpeak native annonsering

3 saker du bör undvika med din native annonsering

Få ut maximal effekt av din native annonsering! Nedan följer några saker du ska tänka på innan du kör igång.

Native advertisement
Läs mer
readpeak native annonsering

Det är inte så svårt som du tror att köra en native kampanj

Annonsörer börjar se potentialen med native annonsering, eftersom den växer från år till år. Det här beror delvis på de fantastiska resultat som genereras. Medan Facebook kan driva en rejäl mängd trafik, kommer kvalitén på trafiken från native annonsering som nu allt oftare har högre konverteringsgrad än Facebook.

Native advertisement
Läs mer

2020 © ReadPeak Oy