Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

Native annonsering mer effektivt än Facebook

Native annonsering har klara fördelar jämfört med annonsering i sociala medier

Trots att annonseringen på Facebook ökat kraftigt har native-annonsering klara fördelar och är ett mer effektivt sätt att hitta rätt målgrupp än genom sociala medier. Facebook har under flera år varit en viktig marknadsföringskanal för många företag. Det beror dels på Facebooks utmärkta verktyg som gör att du kan rikta annonsen rätt och dels på att plattformen även passar för annonsering av innehåll som bloggar och artiklar.

Även om Facebook kan skapa billig trafik kämpar många annonsörer med trafikens kvalitet. Är bounce rate (avvisningsfrekvensen) för hög? Är lästiden för kort? Konverteringsprocenten för låg?

Native-annonsering har de senaste åren utmanat sociala medier och mycket pekar på att den kvalitetsmässigt till och med gått förbi. Native-annonser lämpar sig utmärkt för att driva trafik till företagets webbsidor, innehållssidor som till exempel bloggar. Native-annonserna lyfts fram hos de publicisters man valt i kampanjen och visas som en del av nyhetsflödet. Då läsare klickar på annonsen flyttas hen till företagets blogg ellr landningssida och kan läsa innehållet och bekanta sig med företagets produkter och tjänster.

Det är lika enkelt att skapa en native-kampanj via Readpeak som en annonskampanj på Facebook. Det enda som krävs är en url-länk till innehållet, såsom en blogg eller artikel eller produkt sida.

Readpeaks användare Cancersjukhuset Docrates jämförde konverteringsprocenten mellan sina Facebook-annonser och native-annonser som gjorts via Readpeak. Konverteringsprocenten med native-annonsering blev 2,5 gånger högre än med annonsering på Facebook. I undersökningen ingick sex kampanjer under en period på nio månader. Läs mer om Docrates här .

Vill lu lära dig mer om native annonserig? Här kommer du igång: Läs mer om native och dess effektivitet

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

+3000
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer
readpeak native annonsering

Har ditt företag en blogg men inte tillräckligt med läsare?

Under de senaste åren har trenden med content marketing ökat och för många företag är det självklart att ha en blogg på sin webbplats.Men det kan vara en utmaning att nå ut med sitt innehåll. Det är två saker som är viktiga för att en blogg ska lyckas. Det första är innehållsproduktion. Många företag producerar bra innehåll inom företaget medan andra lägger ut produktionen på professionella skribenter.

Tutorial: Erstelle Deine Native-Advertising-Kampagne innerhalb von 15 Minuten
Läs mer
readpeak native annonsering

5 felaktiga uppfattningar om native annonser som håller dig tillbaka

Om du har ansvar för att promota ett varumärke så har du åtminstone reflekterat kring att inkludera native annonsering i din marknadsföringsstrategi. Det som stoppar dig är högst antagligen en serie missuppfattningar och falsk information som berör den här reklamtypen. I dagens inlägg kommer vi att behandla de fem mest vanliga missuppfattningarna som berör native annonsering. Vi kommer att bena ut dem för att hjälpa dig förstå varför du inte ska låta det hindra dig från att dra fördel av native annonsering i din nästa marknadsföringskampanj.

Läs mer
readpeak native annonsering

3 saker du bör undvika med din native annonsering

Få ut maximal effekt av din native annonsering! Nedan följer några saker du ska tänka på innan du kör igång.

So funktioniert Readpeak
Läs mer

2022 © ReadPeak Oy