Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

Native-annonsering mer effektivt än Facebook

Native advertisement

Native-annonsering har klara fördelar jämfört med annonsering i sociala medier

Trots att annonseringen på Facebook ökat kraftigt har native-annonsering klara fördelar och är ett mer effektivt sätt att hitta rätt målgrupp än genom sociala medier. Facebook har under flera år varit en viktig marknadsföringskanal för många företag. Det beror dels på Facebooks utmärkta verktyg som gör att du kan rikta annonsen rätt och dels på att plattformen även passar för annonsering av innehåll som bloggar och artiklar.

Även om Facebook kan skapa billig trafik kämpar många annonsörer med trafikens kvalitet. Är bounce rate (avvisningsfrekvensen) för hög? Är lästiden för kort? Konverteringsprocenten för låg?

Native-annonsering har de senaste åren utmanat sociala medier och mycket pekar på att den kvalitetsmässigt till och med gått förbi. Native-annonser lämpar sig utmärkt för att driva trafik till företagets webbsidor, innehållssidor som till exempel bloggar. Native-annonserna lyfts fram hos de publicisters man valt i kampanjen och visas som en del av nyhetsflödet. Då läsare klickar på annonsen flyttas hen till företagets blogg ellr landningssida och kan läsa innehållet och bekanta sig med företagets produkter och tjänster.

Det är lika enkelt att skapa en native-kampanj via Readpeak som en annonskampanj på Facebook. Det enda som krävs är en url-länk till innehållet, såsom en blogg eller artikel eller produkt sida.

Readpeaks användare Cancersjukhuset Docrates jämförde konverteringsprocenten mellan sina Facebook-annonser och native-annonser som gjorts via Readpeak. Konverteringsprocenten med native-annonsering blev 2,5 gånger högre än med annonsering på Facebook. I undersökningen ingick sex kampanjer under en period på nio månader. Läs mer om Docrates här .

Vill lu lära dig mer om native annonserig? Här kommer du igång: Läs mer om native och dess effektivitet

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

1700
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+2000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+400
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

Finlands största native annonserings-plattform Readpeak gasar i Sverige – öppnar kontor och rekryterar

Native advertisement

Finlands största plattform för nativeannonsering, Readpeak, satsar nu starkt på den svenska marknaden och öppnar sitt första kontor i Stockholm. Bolaget rekryterar native-pionjären Alexander von Wowern till rollen som Business Director i Sverige. Med en tillväxttakt på över 100 % årligen är ambitionen att inom två år vara marknadsledande i Norden.

Läs mer
readpeak native annonsering

Marknadschef - vet du vilka medier din målgrupp konsumerar?

Fem tip på hur ni når rätt målgrupp digitalt i massmediakanaler.

Native advertisement
Läs mer
readpeak native annonsering

Har ditt företag en blogg men inte tillräckligt med läsare?

Under de senaste åren har trenden med content marketing ökat och för många företag är det självklart att ha en blogg på sin webbplats.Men det kan vara en utmaning att nå ut med sitt innehåll. Det är två saker som är viktiga för att en blogg ska lyckas. Det första är innehållsproduktion. Många företag producerar bra innehåll inom företaget medan andra lägger ut produktionen på professionella skribenter.

Case Study
Läs mer
readpeak native annonsering

Därför fungerar native annonsering bättre än bannerannonser 2021

Det digitala reklam landskapet har exploderat de senaste tio åren! Det beror till stor del på att allt fler äger en smarttelefon, ökad tillgång till internet och det faktum att det går att köpa det mesta via e-handel idag. I början av 2010-talet började internetanvändare se en ökning av bannerannonser på webbsidor och popup-annonser spred sig över deras favoritsidor.

Läs mer

2020 © ReadPeak Oy