Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

Native Annonsering: 4 fördelar och 3 nackdelar

Native annonsering blir allt mer populärt. Denna form av marknadsföring och reklam gör det möjligt för varumärken att uppnå väsentliga och strategiska affärsmål, såsom ökad synlighet och varumärkeskännedom. För varje år avsätter varumärken allt större budget till denna form av ”mimetisk" reklam.

Men vad är native annonsering? Och vad menar vi när vi kallar det ”memetisk”?

Som du kanske vet, faktorn som skiljer native annonsering från annan typ av marknadsföring är att dess mål är att anpassa sig till innehållet på sidan där annonsen placeras. Om du till exempel annonserar i en onlinetidning kommer din annons att vara nästintill identisk med andra artiklar i nyhetsflödet. Nu kanske du tänker att smälta in i omgivningen borde vara något kontraproduktivt inom innehållsmarknadsföring. För när allt kommer omkring får vi ju konstant höra att innehållet i sociala medier måste sticka ut ur mängden, om vi vill fånga andras uppmärksamhet. Men är detta verkligen sant? Eller är upplägget med native annonsering lite mer komplext och nyanserat?

Låt oss djupdyka i frågan genom att gå igenom en lista över för- och nackdelar med native annonsering. På så sätt kan du få en tydligare bild och avgöra om denna typ av annonsering kan maximera dina resultat.

De 4 fördelarna med Native annonsering

#1. Övervinn annonsblindhet

Native annonsering är effektivare än vanlig display-annonsering eftersom den genererar fler visningar än traditionella bannerannonser. Som vi nämnde ovan beror det på att denna typ av innehåll är memetiskt. Därför kan det smyga sig in konsumentupplevelsen istället för att aggressivt angripa läsarna och skrika ’annons’.
Användare har blivit duktiga på att förbigå bannerannonser på sina favoritplattformar. Även om din annons är synlig, så uppmärksammas den inte av besökaren. Samtidigt som det fortfarande ofta räknas som en impression. Native annonsering är mindre påträngande.

Eftersom det ser ut som övrigt sidinnehåll, registreras det av användare när de surfar på webbplatsen eller plattformen. Det hjälper dig att både vinna användarns uppmärksamhet och förtroende, vilket i sin tur ökar ditt varumärkes trovärdighet.

#2. Större kontroll över dina annonser

När du betalar för annonsutrymme vill du veta att ditt budskap kommer nå din målpublik. Om du satsar på bannerannonser kan du inte vara säker på att satsningen får denna önskade effekt och att folk faktiskt ’ser’ dina annonser, även om de dyker upp på deras skärmar. Väljer du istället native annonsering kommer denna utmaning bli ditt minsta bekymmer.
En av de främsta fördelarna med native annonsering är att den låter dig placera dina annonser i rätt sammanhang för en noggrant utvald publik. Och det är inte allt. När du använder Readpeak, kan du styra över vilken specifik media dina annonser ska placeras i.

Det ger dig kontrollen att rikta dina annonser till den typ av användare som behöver din produkt eller tjänst.

#3. Det är mer kostnadseffektivt


Då native reklamkampanjer är billigare så kanske du tror att de borde prestera sämre. Men så är inte fallet, det är faktiskt tvärtom. För det första, då native annonsering har lägre inträdesbarriärer tillåter den företag av alla storlekar att nå resultat med denna typ av marknadsföring. Dessutom, använder native annonsering sig vanligtvis av en kostnad-per-klick-modell (CPC), vilket innebär att du inte behöver betala för de personer som inte engagerar sig i dina annonser. I vissa fall, boostar du faktiskt din varumärkesmedvetenhet gratis genom att du tagit dig in i publikens radar, vilket också kan ge effekt i ett senare skede när de plötsligt behöver din produkt eller tjänst.

#4. Bättre annonsresultat

Alla fördelarna som vi nu har listat kan summeras till ett ord: kvalitetstrafik.

Utöver många andra faktorer innebär kvalitetstrafik att native annonsering kan hjälpa dig att öka dina omvandlingsfrekvenser och klickfrekvenser (CTR). Native annonsering skapar mer engagemang eftersom det inte stör användarna. Statistik visar att native annonser har i genomsnitt 8,8 gånger högre CTR än klassiska displayannonser.

De 3 nackdelarna med native annonsering

#1. Det kräver rätt tillvägagångssätt

Oärliga eller vilseledande rubriker kan ofta resultera i större engagemang. Men när du lovar något du inte kan uppfylla, kommer användarna lämnas med bilden av att dina annonsera - och ditt företag - är oetiskt. Du vill inte att dina användare ska känna sig förrådda eller lurade.

Om ditt företag dras med en negativ uppfattning kan det vara omöjligt att vinna tillbaka användarnas förtroende. Native annonsering är som ett tveeggat svärd om du inte vet vad du håller på med. Läs denna artikel för att undvika de vanligaste misstagen med denna typ av marknadsföring.

#2. Transparens är viktigt

Om du vill satsa på native annonskampanjer måste du noggrant välja rätt plattform att arbeta med. För att native annonser ska nå önskat resultat måste din kampanj vara helt transparent med det faktum att ditt innehåll är reklam. Därför är det viktigt att välja en plattform som är 100 % transparent med detta.


#3. Det kräver stort beslutsfattande

Att bedöma och analysera strategiprestanda är utmanande, särskilt när man först börjar med native annonsering. Det finns många faktorer som du måste ta hänsyn till för att skapa välfungerande native annonser - till exempel ditt annonsmaterial och val av målgrupp.
Native annonsering kanske inte verkar lätt och intuitivt vid första anblick. Så om du känner dig osäker vart du ska börja och vill lära dig mer om vilken native strategi som kommer ge dig bäst resultat, boka då in ett 30-minuters onlinemöte med vårt team. De hjälper dig att förstå hur native annonsering kan anpassas till just dina behov.

Slutsats

Nu när du förstår för- och nackdelarna med native annonsering kommer du kunna avgöra vilka resultat du vill uppnå. Om du vill boosta din varumärkeskännedom och introducera din målgrupp för din produkt eller tjänst, så är producering av kvalitetsinnehåll rätt metod.

Å andra sidan, när du vill generera potentiella kunder behöver du skapa övertygande, relevant och värdefullt innehåll med fullständiga beskrivningar, detaljerade specifikationer och en tydlig uppmaning till handling. Innan du rusar in i en native annonskampanj är det viktigt att du har gjort klart för dig vad du vill få ut av kampanjen. Oavsett syfte, se alltid till att din strategi för native annonser överensstämmer med dina mål. Om du vill lära dig mer om vilken typ av annons som passar dina mål bäst ta en titt här.

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

+3000
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer
readpeak native annonsering

Native annonsering mer effektivt än Facebook

Native-annonsering har de senaste åren utmanat sociala medier och mycket pekar på att den kvalitetsmässigt till och med gått förbi.

So funktioniert Readpeak
Läs mer
readpeak native annonsering

Det är inte så svårt som du tror att köra en native kampanj

Annonsörer börjar se potentialen med native annonsering, eftersom den växer från år till år. Det här beror delvis på de fantastiska resultat som genereras. Medan Facebook kan driva en rejäl mängd trafik, kommer kvalitén på trafiken från native annonsering som nu allt oftare har högre konverteringsgrad än Facebook.

So funktioniert Readpeak
Läs mer
readpeak native annonsering

Har ditt företag en blogg men inte tillräckligt med läsare?

Under de senaste åren har trenden med content marketing ökat och för många företag är det självklart att ha en blogg på sin webbplats.Men det kan vara en utmaning att nå ut med sitt innehåll. Det är två saker som är viktiga för att en blogg ska lyckas. Det första är innehållsproduktion. Många företag producerar bra innehåll inom företaget medan andra lägger ut produktionen på professionella skribenter.

Tutorial: Erstelle Deine Native-Advertising-Kampagne innerhalb von 15 Minuten
Läs mer

2022 © ReadPeak Oy