Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

Finlands största native annonserings-plattform Readpeak gasar i Sverige – öppnar kontor och rekryterar


Finlands största plattform för nativeannonsering, Readpeak, satsar nu starkt på den svenska marknaden och öppnar sitt första kontor i Stockholm. Bolaget rekryterar native-pionjären Alexander von Wowern till rollen som Business Director i Sverige. Med en tillväxttakt på över 100 % årligen är ambitionen att inom två år vara marknadsledande i Norden. 

Readpeak har idag över 1700 kunder i Sverige, Finland, Storbritannien, Norge, Danmark. Huvudkontoret finns i Helsingfors och Sverige är den andra marknaden bolaget etablerar sig på fysiskt. Readpeak har under det senaste året varit aktiva på den svenska marknaden och samarbetar med några av de största mediebyråerna, exempelvis Dentsu Aegis Sverige som använder Readpeaks DSP för att skapa programmatiska nativekampanjer för sina kunder. Flera av de största svenska publicisterna erbjuder sina native-inventarier via Readpeaks plattform, såsom Bonnier, Stampen, Alma Talent och IDG. 


– Vi har sedan länge fått väldigt bra feedback från den svenska marknaden och när vi nu vill bredda vår geografiska närvaro var det ett självklart val att etablera oss och satsa ordentligt här, i Skandinaviens epicentrum, säger Tomas Forsbäck, grundare och VD, Readpeak.

Alexander von Wowern rekryteras nu som Business Director för att leda utvecklingen av det svenska bolaget och bygga teamet. Alexander har över 15 års erfarenhet av ledande roller i mediebranschen – bl.a. byggde han det tidiga bloggnätverket Bloggerfy som såldes till Eniro 2013, var en av de första med att etablera native-annonsering i Sverige som Global Sales Director på byrån Native Hit (då native fortfarande beskrevs som ett “USA-fenomen”) 2013, och fram till januari 2019 som Head of Sales på Mittmedias contentbolag We Are Stories.

– Readpeak har gjort ett imponerande arbete med att utveckla en plattform som erbjuder byråer och marknadsavdelningar ett så pass smart och lättnavigerat verktyg för nativeannonsering. Det ligger helt rätt i tiden och att de redan har så många kunder i Sverige är ett bevis på det. Jag är oerhört motiverad att bli en del av teamet och etablera bolaget här, säger Alexander von Wowern, Business Director, Readpeak Sverige. 


Det som utmärker Readpeaks plattform är de avancerade AI-algoritmer som är byggda för optimering av native kampanjer. Man kan även välja exakt vilka publicister man vill synas hos. Det blir väldigt enkelt att följa och analysera sin kampanj i realtid – en digital plattform som utgör en mix av native- och performance marketing. 


– När det gäller digitala kampanjer strävar jag efter en agil budget, istället för låsta, där man i realtid kan optimera budgeten mellan olika plattformars prestation, oavsett om det är sociala medier, sökannonsering eller programmatiska köp. Native är en väldigt efterfrågad produkt, att dessutom kunna köpa det i realtid ser jag som en utveckling i rätt riktning. Här har Readpeak varit en aktör som varit med och drivit på den utvecklingen på svenska marknaden, säger Jean-Pierre Bou Assaf, Programmatic Specialist på Amplifi, Dentsu Aegis Sverige.

För mer information, kontakta gärna:


Alexander von Wowern
m +46 722 277 007
e
alexander@readpeak.com

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

+3000
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer
readpeak native annonsering

De 4 väsentliga mätvärdena för att hålla koll på din native annonsprestanda

Läs mer
readpeak native annonsering

5 idéer för native annonsering som du aldrig tänkt på tidigare

I dag har vi något extraordinärt på lager åt dig. Det finns mängder av artiklar därute som tar upp ämnet ‘natve annonsering’. Majoriteten erbjuder dig en rad exempel och en genomgång av några utmärkta native annons praxis. Samtidigt som dessa artiklar innehåller användbar information, mer som en regel än ett undantag, så lämnar de ändå sin publik med frågan “vad betyder detta i praktiken?”

Läs mer
readpeak native annonsering

Det är inte så svårt som du tror att köra en native kampanj

Annonsörer börjar se potentialen med native annonsering, eftersom den växer från år till år. Det här beror delvis på de fantastiska resultat som genereras. Medan Facebook kan driva en rejäl mängd trafik, kommer kvalitén på trafiken från native annonsering som nu allt oftare har högre konverteringsgrad än Facebook.

So funktioniert Readpeak
Läs mer

2022 © ReadPeak Oy