Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

Det är inte så svårt som du tror att köra en native kampanj

Om du är del av ett marknadsföringsteam, så känner du till stressen som kommer krypande när du är redo att starta en ny marknadsföringskampanj. Man försöker pressa budgeten, du försöker få flera olika grupper att jobba tillsammans, det finns så många mätetal att hålla reda på. Det kan kännas som att det är mycket jobb för att starta en native kampanj.

Varje ny kampanj innehåller flera osäkra element som kan orsaka sina egna utmaningar, och en native kampanj är inget undantag.


  • Hur sätter du upp en kampanj, hur mäter du de rätta sakerna och hur presenterar du data på ett tydligt sätt för teamet och kunden?
  • Du vill att din annons ska se så bra ut som möjligt på varje plattform, du behöver optimera den och göra visuella justeringar för varje app eller tjänst, så att innehållet ser exakt ut som du vill ha det. Finns det någon lättare väg för att uppnå detta?
  • En ny kampanj betyder vanligen samarbete mellan marknadsföring teamet och det kreativa teamet, i synnerhet i covid-tider. Finns det en bättre väg att tillsammans skapa native-kampanjerna på distans?

Det mest optimala är att du har kapaciteten att köra A/B-tester för att veta vilka delar av ditt innehåll som fungerar bra och var. Men den detaljnivån är inte alltid lätt att komma åt på alla plattformar.

Avsaknaden av transparens kan också vara utmanande, och det är inte alltid uppenbart på vilka sidor din kampanj körs. Är det riktiga människor bakom dina visningar?  Eller i värsta fall, hur stor mängd av dina trafiksiffror kommer från nån skum klickfabrik på andra sidan jordklotet?

Hur du löser problem med dina native annonskampanjer

Låter dessa problem bekanta för dig? Readpeak skapades för att bygga smarta och effektiva native kampanjer, med en uppbyggnad och UX som är vettig för ditt marknadsföringsteam och din byrå.

Här kommer 7 sätt som kommer att göra det lättare för dig att köra native kampanjer.

1. Tydlig och snabb UX

Ett tydligt och enkel UX betyder att du kan bygga upp kampanjer oberoende av din expertis. Det är intuitiv och lätt att navigera, med alla de relevanta knapparna där du behöver dem. Men det är inte bara en fantastisk layout och en visuellt tilltalande stil som gör det här till en plattform som annonsörerna älskar, vi har också gjort det enkelt att lägga till innehåll genom att smidigt ladda upp bilder eller länka till olika URL.

Det är enkelt att redigera utseendet på annonserna, och det finns många tips så att du ska kunna vara säker på att innehållet ser fantastiskt ut när konsumenterna scrollar genom sina feeder och nyhetssidor. Ytterligare, så kan du snabbt göra annons variationer för varje kampanj tillsammans med en uppsjö av övriga funktioner.


2. Använd den mest relevanta plattformen för din kampanj

Om du vill få ut det mesta av din annonsbudget, så måste du sikta på de segment som är mest intresserade av din produkt och tjänst. Eftersom vi har partnerskap med över 1000 premium pubklicister så kan vi se till att du är synlig för din demografi!

Vår plattform kommer att rekommendera segment för din produkt eller tjänst, eller låta dig välja dem manuellt. Men du kan också gå helt ner på detaljnivå för din räckvidd, genom att nå specifika regioner eller individuella publicister. Du har också möjlighet att sätta ett tak för ditt CPC eller din veckobudget för varje marknad.

En annan fantastisk funktion är ditt re-targeting alternativ, som ger dig större inflytande över dina användares intentioner – t.ex. tillgång till info om de shoppingkorgar som lämnats tomma, eller hur dina användare tidigare visat intresse för dina produkter eller liknande produkter och tjänster – och som ser till att påminna dem om din produkt. Det här är en fantastisk väg att generera fler kvalificerade leads!

3. Automatisk budgivning / optimering av budgeten

En av de största orsakerna till oro för marknadsförare när det kommer till annonskampanjer är känslan av vara osäker på att reklampengarna används väl. Kampanjinställningarna via vår plattform låter dig variera mellan kontinuerliga eller avgränsade kampanjer, och låter dig sätta gränser för hur mycket du kan spendera.

Du kan välja att köra din kampanj under en begränsad tid, eller ställa dagliga, vecko- eller mer långsiktiga budgetgränser. CPC-budgivning är också enkelt, med alternativ där du kan ställa dem på den nivå du är bekväm med. Till sist, så kan den uppskattade klickfunktionen ge dig en föreställning om mängden trafik och vilken den uppskattade kostnaden kommer att bli.

4. Fantastisk kampanjanalytik

Det är enkelt att följa med hur kampanjen presterar via kontrollpanelen. 

Du kan mäta effektiviteten av varje native annons genom att se deras olika frekvenser, budget och mätetal för varje publicering. De här analyserna kan användas under kampanjen för att generera fokus till den kanal som ger bäst resultat.

När du tar fram antalet visningar, klick och CTR så kan du få en fantastisk förståelse kring hur din budget används. När du vet vad som händer live inom kampanjerna, så ger det dig bästa chanserna att göra förändringar medan kampanjen är i gång. Detta kan rädda en stapplande kampanj eller ger dig ännu bättre resultat.

5. Flytta din data till andra plattformar

Eftersom du har tillgång till alla dina kampanjers rådata, så kan du välja att flytta den till en önskad analysplattform. Om du eller ditt team använder Adform, Double Click, Google DataStudio eller en annan DPM-plattform så kan du föra över din kampanjdata till dessa ställen och analysera din data därifrån.

Många av dessa plattformar är fenomenala för att visa ditt kampanjresultat, men Readpeak kan erbjuda dig rådata från backend för dessa grafer och tårtdiagram, genom att se till att du har direkt tillgång till den mest korrekta datan och till sån data som hjälper dig att kunna agera direkt på.

6. A/B-test av olika annonsalternativ

Det kan vara svårt att förutse vilka annonser som dina konsumenter kommer att gilla innan de går live. A/B-tester av olika annonser är nödvändigt för att finjustera din native kampanj och öka dina konverteringar.  Genom att köra din kampanj via vår plattform ges du möjligheten att göra ändringar vilken tid som helst och köra A/B-test själv, utan att du behöver någon mellanhand.

7. Fantastisk konverteringsspårning

UTM-länkar är fantastiska för att följa med hur ditt innehåll och kampanjer presterar. Du kan använda den här spårningen på din sida för att driva djupgående spårning med Google Analytics. För att förstå varifrån din trafik kommer – ända ner på individuella nyhetssidor och målgrupper – kan vi ge dig unika insikter om vilka konsumentprofiler som kommer att prestera bäst, vilken demografisk data som relaterar till ditt varumärke och vilka uppdateringar och innehåll som fungerar.

Du kan aktivera UTM-parametrar på din sida när du börjar din kampanj, som ger dig en tydlig ide om varifrån dina konverteringar kommer.

Förbättra dina konverteringar med ReadPeak


Annonsörer börjar se potentialen med native annonsering, eftersom den växer från år till år. Det här beror delvis på de fantastiska resultat som genereras. Medan Facebook kan driva en rejäl mängd trafik, kommer kvalitén på trafiken från native annonsering som nu allt oftare har högre konverteringsgrad än Facebook.

För att understryka denna poäng, läs den här case studien som handlar om det finska cancersjukhuset Docrates. ReadPeak överträffade deras Facebook kampanj med tio gånger bättre resultat. Sidorna visades nästan 50 % bättre än både Facebook och andra native aktörer. Konverteringsgraden var dessutom 2,5 gånger bättre än Facebook-trafiken, vilket är ett ypperligt exempel på styrkan i vår plattform.

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

+3000
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer
readpeak native annonsering

Därför fungerar native annonsering bättre än bannerannonser 2021

Det digitala reklam landskapet har exploderat de senaste tio åren! Det beror till stor del på att allt fler äger en smarttelefon, ökad tillgång till internet och det faktum att det går att köpa det mesta via e-handel idag. I början av 2010-talet började internetanvändare se en ökning av bannerannonser på webbsidor och popup-annonser spred sig över deras favoritsidor.

Läs mer
readpeak native annonsering

5 idéer för native annonsering som du aldrig tänkt på tidigare

I dag har vi något extraordinärt på lager åt dig. Det finns mängder av artiklar därute som tar upp ämnet ‘natve annonsering’. Majoriteten erbjuder dig en rad exempel och en genomgång av några utmärkta native annons praxis. Samtidigt som dessa artiklar innehåller användbar information, mer som en regel än ett undantag, så lämnar de ändå sin publik med frågan “vad betyder detta i praktiken?”

Läs mer
readpeak native annonsering

Native annonsering mer effektivt än Facebook

Native-annonsering har de senaste åren utmanat sociala medier och mycket pekar på att den kvalitetsmässigt till och med gått förbi.

So funktioniert Readpeak
Läs mer

2022 © ReadPeak Oy