Blog

Read the latest news
about Native Advertising

Native Annonser: 4 fordeler og 3 ulemper

Native annonsering har blitt mer og mer populært. Denne markedsføringsmetoden gir muligheten til å nå viktige og strategiske mål, som å øke synlighet og merkekjennskap. Hvert år flytter bedrifter en stadig større del av budsjettene sine over til denne “mimetiske” typen annonsering. Men hva er egentlig native annonsering? Og hva mener vi når vi kaller den “mimetisk”? Som du sikkert allerede vet er hovedforskjellen mellom native annonsering og andre typer annonsering at en ønsker er å blande seg med innholdet på siden hvor annonsen sitter. Om du for eksempel annonserer i en nettavis, kommer annonsen din til å se nesten helt identisk ut til de andre nyhetene på nettstedet. Du tenker kanskje at å blande seg med omgivelsene går i mot prinsippene til innholdsmarkedsføring. Vi blir jo tross alt fortalt at alt innhold vi annonserer med på sosiale medier må stå ut av mengden om vi ønsker å få oppmerksomhet.

Men er det virkelig sant? Eller er situasjonen rundt native annonser mer kompleks og nyansert enn dette?

La oss utforske dette spørsmålet ved å gå gjennom en liste med fordeler og ulemper ved native annonsering. Slik kommer du til å få et bedre bilde av om denne typen annonsering kan maksimere dine resultater. 

4 fordeler ved native annonser

#1. Ta knekken på bannerblindhet

Native annonser er mer effektive enn vanlige nettannonser fordi de generer flere visninger enn tradisjonelle bannerannonser. Som nevnt ovenfor, er dette fordi innholdet er mimetisk. Innholdet kan ubemerkelig bli en del av brukerens opplevelse i stedet for å aggressivt avbryte leseren og rope høylydt om å være en annonse. Brukere har blitt vandt til å koble ut bannerannonser på sine favorittplattformer. Samtidig som reklamen din er synlig, blir den ikke egentlig sett. Men i mange tilfeller blir det fortsatt regnet som en visning. Native annonser er mindre innpåslitne. Siden den ser ut som en del av innholdet på nettsiden, kommer brukerne til å registrere den når de er inne på siden eller plattformen. Som et resultat av dette vinner du over brukerens tillit og oppmerksomhet, og forbedrer merkevaren din sin troverdighet. 

#2. Bedre kontroll over annonsene dine

Når du betaler for annonseplassering, er det viktig at beskjeden din blir registrert av målgruppen din. Men når du kjører bannerannonser kan du derimot ikke være sikker på at publikummet kommer til å legge merke til annonsen din, selv om den popper opp. Med native annonser trenger du ikke bekymre deg for dette. En av de største fordelene med native annonsering er at det gir deg muligheten til å plassere annonsene dine i en reell kontekst for et håndplukket publikum.

Dette er ikke alt. Når du bruker Readpeak kan du velge nøyaktig hvilket media du ønsker å plassere annonsene dine i. Det er en flott måte å rette seg inn på brukere som trenger produktet eller tjenesten din.

 #3. Det er kosteffektivt 

Det er godt mulig du tenker at siden native kampanjer er rimeligere å ha gående, at annonsene dermed ikke generer bra resultater. Men her er faktisk det motsatte sant. Til å begynne med, er det lettere for selskaper av alle størrelser å få resultater fra denne typen annonser, nettopp fordi det er så lav terskel for å starte en native kampanje. I tillegg betaler du ikke for alle som ikke klikker på annonsen din, siden native annonsering ofte bruker en CPC(cost-per-click)-modell. I noen tilfeller styrker du faktisk merkekjennskapen din helt gratis fordi publikummet ditt legger merke til deg, noe som kan gi resultater senere når de finner ut av at det nemlig er ditt produkt eller din service de trenger. 

#4. Annonsene dine gir bedre resultater

Denne listen med fordeler kan oppsummeres med ett ord: kvalitetstrafikk. Trafikk av god kvalitet kan – i tillegg til mange andre faktorer – hjelpe deg øke mengden konverteringer og klikkfrekvensen din(CTR). Native annonser skaper mer engasjement fordi det ikke avbryter brukeropplevelsen. Statistikk viser at native annonser har i snitt 8,8 ganger høyere klikkfrekvens enn klassiske bannerannonser.

3 ulemper ved native annonser

#1. Det krever riktig innfallsvinkel

Uærlige og villedende overskriver kan ofte resultere i mer engasjement. Men når du lover noe du ikke kan levere, kommer brukerne til å tro at annonsene dine – og selskapet ditt – er uetisk. Du ønsker ikke at brukerne dine skal føle seg lurt. Når merkevaren din først står i et negativt lys, er det umulig å vinne tilliten tilbake. Native annonser kan være enten-eller om en ikke helt vet hva en holder på med. Les denne artikkelen for å unngå de vanligste feilstegene ved denne typen annonsering.

#2. Åpenhet er avgjørende

Om du ønsker å kjøre native kampanjer må du velge den riktige plattformen å jobbe med. For å få gode resultater med dine native annonser, må du være fullstendig åpen om at innholdet ditt er reklame. Når du velger en plattform må du dermed være sikker på at de viser 100% åpenhet.

#3. Du må kunne ta gode beslutninger

Å evaluere og analysere resultater kan være utfordrende, spesielt i begynnelsen når en prøver ut native annonser. Det er mange faktorer en må en må ha i mente for at native annonser skal fungere slik de skal, som annonsens visuelle inntrykk og det å velge riktig målgruppe. Native annonser virker kanskje så ikke enkelt eller intuitivt ved første øyekast. Om du er usikker på hvor du skal starte og ønsker å lære mer om hvilken strategi som passer best for deg, book et 30 minutters møte med teamet vårt. Slik kan vi hjelpe deg med å se hvordan native annonser best kan fylle dine behov.

Konklusjon

Nå som du ser fordelene og ulempene ved native annonser, kommer du til å være bedre i stand til å velge hvilket resultat du ønsker å oppnå. Om du ønsker å styrke merkekjennskapen din og introdusere produktet eller servicen din til målgruppen din er innhold av høy kvalitet den beste veien å gå. På den andre siden, om du ønsker å generere leads må du ha interessant, relevant og verdifullt innhold med fulle forklaringer, detaljerte spesifikasjoner og en tydelig oppfordring til handling

Å forstå hvilket resultat du ønsker å oppnå med native annonser er essensielt før du starter en kampanje. Det viktig at din native kampanjestrategi stemmer overens med målene dine, uavhengig av hva de er. Om du ønsker å lære mer om hvilke typer annonser som best passer målet ditt, sjekk ut denne linken.

Ønsker du et 30-minutters online møte med oss?

Den beste måten å komme i gang med effektiv native-annonsering, er å booke et gratis online-møte med oss. Da vil dere vil få servert inspirerende case-historier fra virkeligheten, presentasjon av plattformen og ikke minst innsikt i de beste native-annonseringsstrategiene akkurat nå. Sammen finner vi ut hvordan native-annonsering kan gi deg de beste resultatene i din markedsføringsstrategi.

Book et møte

Registrer deg gratis: