Näin natiivimainonta toimii

Opi lisää

Mitä on natiivimainonta?

Lue lisää

Miten Readpeak toimii?

Lue lisää

Miten pääsemme alkuun natiivimainonnan kanssa?

Lue lisää

Mikä ero on sisältönatiivin ja tuotenatiivin välillä?

Lue lisää

Tutoriaalivideo: Näin rakennat natiivikampanjan 15 minuutissa

Lue lisää
Blogi

Tästä syystä natiivimainonta toimii B2B yrityksille

Kerromme 2 taustaa siihen, miksi natiivimainonta tehostaa B2B-markkinointia

Lue lisää

Rekisteröidy ilmaiseksi Readpeakiin

Miksi natiivimainonta on niin tehokasta?

Yksi syy natiivimainonnan kasvuun on sen tehokkuus. Etenkin kun sitä vertaillaan perinteisempiin tapoihin, kuten banneri- ja display-mainoksiin, mutta myös kun sitä vertaillaan Facebookin ja LinkedInin kanssa. 

Tehokkuus tulee esiin kampanjoissa useilla eri tasoilla. Yksi parametreistä on tietenkin CTR (Click-through-rate), eli klikkausprosentti. Se on yleensä 2–8 kertaa korkeampi natiivimainoksissa kuin perinteisissä display-mainoksissa vastaavassa sijainnissa. Toinen parametri on lukuaika, jonka kampanja tuo sivustollenne. Tämä tarkoittaa sitä kuinka kauan henkilö pysyy sivustollanne klikattuaan sinne vievää mainosta. Sivustoille natiivimainoksen kautta päätyneet viettävät sivustoilla keskimäärin pidemmän ajan, kuin perinteisten bannerimainoksien kautta sivustoille tulleet . Kolmas tekijä on konversioprosentti kotisivuillanne. Myös tässä kohtaa natiivimainonta pärjää erittäin hyvin.

Mistä syystä natiivimainonta on niin tehokasta? 

Selvennämme tämän listaamalla syitä, jotka valaisevat digitaalisessa mediassa ja uutissivustoilla vierailevien lukijoiden käyttäytymistä. Seuraavaksi joitakin näistä syistä. 


1) Ihmiset kuluttavat sisältöjä, eivät mainoksia   

Uutissivustoilla vierailevat etsivät sisältöä, joka on mielenkiintoista ja ajankohtaista. Vaikka bannerimainos olisi kohderyhmäohjattu ja ajankohtainen lukijalle, lukija harvoin keskeyttää lukukokemustaan siirtyäkseen mainostajan nettisivuille.


Jos tuote tai palvelut sen sijaan esitetään sisällöllisessä muodossa, esimerkiksi mielenkiintoisena blogikirjoituksena saattaa vierailija hyvinkin kiinnostua siitä, ja klikata sisältömainosta, eli natiivimainosta, lukeakseen lisää. 


Natiivimainoksia klikkaavien määrä on moninkertaistunut sen ansiosta, että natiivimainos esitetään selvästi mielenkiintoisena lukuelämyksenä ja klikkaaminen johtaa laskeutumissivulle, jossa henkilö voi lukea koko sisällön. Kun natiivimainoskampanja rakennetaan oikealla tavalla, tuo sisältönne lukijalle lisäarvoa. 


Sisältömainokset osana lukukokemusta

 

2) Vierailijat ohittavat bannerimainokset, mutta huomaavat natiivimainokset 

Suurin osa nettisivustoilla vierailevista huomaavat nopeasti mainosten paikat ja oppivat välttämään niiden huomioimista katseellaan. Ilmiötä kutsutaan nimellä ”bannerisokeus”. Tästä syystä perinteisen banneri-mainostuksen huomiotaherättävyys ja tehokkuus on hiipunut dramaattisesti viimeisten kahdeksan vuoden ajan. 

Samaan aikaan vierailijat huomaavat sisältöpohjaiset mainokset. Yahoon tutkimuksen mukaan 93 % sivustolla vierailevista huomaavat natiivimainonnan, ainakin otsikkotasolla. 

Tämä tarkoittaa sitä, että 93 % lukee natiivimainoksenne otsikon. Tämä on ensimmäinen etappi, kun he päättävät klikkaavatko otsikkoa ja siirtyvätkö lukemaan koko sisällön sivuillenne. Jos he eivät edes huomaa mainosta (bannerisokeus), ei teille tule kävijäliikennettä sivustollenne.  

Tämä on yksi keskeisimmistä syistä miksi natiivimainonnnalla on niin korkea CTR-arvo, sillä uutissivustoilla vierailevat lukevat niitä. 


Heat Map kertoo mitä lukijat huomioivat. Sisällöillä on moninkertainen huomioarvo suhteessa mainostilaan.


3) Sisältömainosten voima 

Perinteinen sanonta ”kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa” pitää paikkansa myös markkinoinnissa. Voi kuitenkin olla vaikeaa osoittaa yrityksen tuotteiden hyödyt, palvelut tai tekniset ominaisuudet yhden kuvan avulla bannerimainoksessa. 

Tarvitaan lisäksi teksti, joka selkeästi tuo esiin vahvuutenne, hyödyt sekä tarjouksen niin että asiakas saa tarvitsemansa informaation voidakseen tehdä ostopäätöksen. Tekstisisällön avulla lukija kiinnostuu ja tulee vakuuttuneeksi, ilman että viesti koetaan pakottavana tai edes mainoksena. 

Kuvilla on tietenkin myös iso merkitys natiivimainonnassa ja natiivimainoskampanjoissa, mutta natiivimainonnan vahvuus on  journalistisesti sopivassa kuvassa, yhdistettynä taitavaan ja puhuttelevaan otsikkoon ja ingressiin, jotka sitouttavat.

Näin saat lukijan sisältösi luo. Sitten alkaa tapahtua. 


4) Ihminen muistaa sen, minkä on lukenut

Sisältö tekee työn, kun potentiaalinen asiakas klikkaa natiivimainosta ja päätyy yrityksen kotisivulle. Yleensä ottaen lukija viettää keskimäärin 1–4 minuuttia sisällön parissa. Tämä sisältää useita minuutteja, kun tuotemerkkinne vahvistuu lukijan mielessä.

Hyvä sisältö on räätälöity auttamaan lukijaa ymmärtämään sanomanne, tuotteenne tai palvelunne. Se valistaa ja haastaa lukijaa ja jättää positiivisen muistijäljen yrityksestänne, joka jää mieleen pitkäksi aikaa. 

Ostotarpeen tullessa kohdalle, muistaa lukija että on hiljattain lukenut yrityksen tuotteista tai palveluista. Hyödyllinen sisältö voi olla ensimmäinen ja tärkein etappi ostopäätöksen saavuttamisessa. 

Yhteenvetona, natiivimainonnan tehokkuus johtuu siitä että se vastaa lukijan luonnollista lukukäyttäytymistä.


Haluatko varata 30 minuutin verkkopalaverin tiimimme kanssa?

Yksi parhaimmista tavoista päästä alkuun Readpeakin kanssa on varata verkkopalaveri. Demo-palaverin aikana jaamme inspiroivia CASE-esimerkkejä, esittelemme alustaamme ja jaamme parhaiten toimivia natiivistrategioita tällä hetkellä. Samalla keskustelemme siitä, miten natiivimainonta voisi sopia teidän tarpeisiinne.
Varaa aika etäesittelyyn kanssamme joko sähköpostitse support@readpeak.com tai puhelimitse +358 40 653 9996

VARAA DEMOPALAVERI

2022 © ReadPeak Oy