Så fungerar native annonsering

Lär dig mer

Vad är native annonsering?

Läs mer

Hur fungerar Readpeak?

Läs mer

Hur kommer jag igång med native?

Läs mer

Vad är skillnaden mellan Content Native och Product Native?

Läs mer

Tutorial Video: Så bygger du en native-kampanj på 15 minuter

Läs mer
Blogg
readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer

Varför är native så effektivt?

En av orsakerna till att native-annonsering ökar är att det är så effektivt - speciellt i jämförelse med mer traditionella format som banners och display-annonser, men även i jämförelse med sociala medier som Facebook och LinkedIn.

Effektiviteten märks på flera olika plan. En parameter är givetvis CTR (Click-through rate), det vill säga klickprocenten. Den ligger i snitt 2-8 gånger högre för native-annonser än display-annonser på motsvarande position. En annan är lästiden som kampanjen ger på er hemsida, det vill säga tiden som hen vistas på er hemsida efter att ha klickat sig dit. Personer som klickat sig in via en native-annons spenderar i snitt betydligt mer tid än de som kommer via traditionella banners. En tredje parameter är konverteringsprocenten på er hemsida. Även här klarar sig native-formatet utmärkt.

Vad beror natives effektivitet på?

Effektiviteten hos native kan förklaras med en rad punkter som belyser läsarbeteende hos personer som använder massmedia och vistas på nyhetssajter. Här är några av dem:

1) Människor konsumerar innehåll, inte annonser

Besökarna på nyhetssajter letar efter innehåll som är intressant och aktuellt.

Även om en banner-annons skulle vara målgruppsstyrd och till och med aktuell för läsaren, är det sällan man avbryter läsningen för att gå till annonsörens webbplats.

Om produkter eller tjänster däremot presenteras i innehållsformat, till exempel i ett intressant blogginlägg, kan besökaren mycket väl bli intresserad och klicka på en sådan innehållsannons, alltså en native-annons, för att läsa mera.

Tack vare att native-formatet uttryckligen presenteras som intressant läsning och leder till en landningssida där personen kan läsa hela innehållet, är det mångdubbelt fler som klickar på native-annonser. Och när man bygger native-kampanjen rätt, så ger innehållet ett mervärde åt läsaren.

2) Besökarna blundar för banner-annonser, men observerar native-annonser

De flesta besökare på en webbplats identifierar snabbt placeringen av annonser och lär sig att undvika dem. Fenomenet kallas för ”banner blindness”, det vill säga banner-blindhet. Därför har den traditionella banner-annonseringens observationsvärde och effektivitet sjunkit drastiskt de senaste 8 åren.

Däremot uppmärksammar besökarna ofta den innehållsbaserade annonseringen. Enligt en undersökning utförd av Yahoo uppmärksammar 93 procent av besökarna native-annonsering, åtminstone på rubriknivå.

Det innebär att 93 % läser rubriken på er native-annons. Det är första steget mot att de fattar beslutet att klicka in sig på er sida och läsa hela innehållet. Om de inte observerar annonsen(banner-blindness), så blir det ingen trafik till er sida.

Det är en av de centrala orsakerna varför native-annonsering har så högt CTR-värde - besökaren läser dem. 

Heat map visar läsarens observations nivå av innehåll. Samtidigt undviker blicken reklam ytor.

3) Kraften i innehållsannonser

Det traditionella ordspråket "bildsäger mer än tusen ord" stämmer inte när det gäller marknadsföring. Det kan vara svårt att visa alla fördelar med ett företags produkter, tjänster eller tekniker i en enda bild i en banner-annons.

Där behövs en text som tydligt kommunicerar era styrkor, fördelar och erbjudanden för att kunden ska få den information som behövs för att fatta ett köpbeslut. Med hjälp av text innehåll kan man få läsaren att bli intresserad och övertygad utan att budskapet upplevs som påträngande eller ens som reklam.

Visst, bildvalet har stor betydelsen när du gör en native-annons och bygger din kampanj. Men styrkan kommer av att ha en journalistiskt bra bild kombinerad med en smart och talande rubrik och ingress som engagerar.

När läsaren väl hittat fram till ditt innehåll börjar det hända saker.

4) Det man läst, det minns man

När en potentiell kund klickar på en native-annons och landar på ert företags hemsida, gör innehållet jobbet. I vanliga fall spenderar en läsare 1–4 minuter för att läsa ert innehåll. Det innebär flera viktiga minuter där ert varumärke stadfästs hos läsaren.

Ett bra innehåll är skräddarsytt för att hjälpa läsaren att förstå ert utbud, produkt eller tjänst. Det utbildar och utmanar läsaren och lämnar ett positivt minnesspår av ert bolag, som sitter kvar under lång tid.

När ett köpbehov uppstår kommer läsaren ihåg att hen nyligen läst om företagets produkter eller tjänster. Ett nyttigt innehåll kan vara det första och viktigaste steget på vägen mot ett köpbeslut.

 Sammanfattningsvis, native-formatets effektivitet kommer från att det bejakar läsarens naturliga läsbeteende.

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.
Boka demo möte me oss på e-post: support@readpeak.com
eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

Eller registrera dig kostnadsfritt på Readpeak direkt

2022 © ReadPeak Oy