Blogi

Tutustu natiivimainonnan ja Readpeakin uusimpiin aiheisiin

4 syytä, miksi sinun ei kannata jäädä pois ohjelmallisesta natiivijunasta

Natiivimainontaei ole mikään uusi juttu, mutta viimeisten 12 kuukauden aikana se on harpannut jättiaskeleen eteenpäin. Kehityksen syy on sekä käytännöllinen että tekninen. Seuraavassa on neljä syytä, miksi on entistä tärkeämpää suunnitella ohjelmallista natiivimainontaa asiakkaillesi vuonna 2022.

Aiemmin monet toimistot ovat kokeilleet erilaisia display-sisältöratkaisuja. Monet ovat kuitenkin joutuneet myös pettymään aivan yksinkertaisesti siksi, että natiivimainontaa ei voi rakentaa samalla periaatteella kuin display-mainontaa. Tämän tosiasian eteen ovat joutuneet sekä mainostajat, mainostoimistot että kustantajat.

Uusi aika vaatii uusia ratkaisuja. Viimeisen vuoden aikana markkinoilla on tapahtunut huomattavia muutoksia. Ensinnäkin kustantajat ovat alkaneet toteuttaa aitoja ohjelmallisesti ostettavan natiivimainonnan projekteja (tätä julkaisijapuolen järjestelmät eivät ole ennen tarjonneet – eivätkä kaikki tarjoa vieläkään). Se tarkoittaa myös sitä, että kustantajat voivat rakentaa natiivimainonnalle ympäristön, joka sopii uutissivuston tyyliin ja asetteluun. Esimerkiksi suomessa Sanoma ja MTV ovat hyviä esimerkkejä kustantajista, jotka ovat tehneet näin.

Toinen syy on se, että markkinoille on nykyään innovatiivisia yrityksiä. Ne tarjoavat alustoja ja ratkaisuja, jotka tekevät ohjelmallisesta natiivimainonnasta paljon skaalautuvampaa, tehokkaampaa ja helpompaa.

Kun sekä kustantajat että tarvittava teknologia ovat mukana, natiivimainonnalla ei ole pelkästään tärkeä strateginen rooli ohjelmallisessa ostamisessa, vaan se kilpailee tosissaan myös yritysten sosiaaliseen mediaan käyttämistä markkinointi euroista tehokkuutensa ja tavoittavuutensa ansiosta.

4 syytä, miksiohjelmallista natiivimainontaa kannattaa käyttää markkinoinnissa vuonna 2022:

1. Ohjelmallinen natiivimainonta yhdistää kaksi tärkeää mainonnan ilmiötä

Kaikki vertailut osoittavat, että natiivimainonnan näkyvyys kustantajien uutissivustoilla on keskimäärin 2-10 kertaa tehokkaampaa kuin perinteiset display- ja rich media -ratkaisut, kun verrataan CTR-, CPC- ja CPA-hintoja. Syy on yksinkertainen. Lukijat eivät etsi mainoksia, vaan sisältöä.  Natiivimainontaa pidetään sisältönä, joka tarjoaa lukijalle lisäarvoa. Siksi natiivimainokset kiinnostavat lukijoita huomattavasti enemmän kuin muut mainosmuodot. Ne eivät häiritse lukukokemusta, vaan tulevat osaksi sitä.

Natiivimainonta ei ole ainoastaan perinteistä tehokkaampaa, vaan se ohjaa lukijat ohjelmallisesti mainostajan omalle nettisaitille, kuten blogiin, artikkeliin tai laskeutumissivulle. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että tästä syntyvä data ja liikenne ovat mainostajan hallinnassa, ja niitä voidaan käyttää retargetointiin tai kohderyhmän segmentointiin, mikä on kullan arvoista. Data on tulevaisuuden markkinoinnin tärkein valuutta, ja sitä kannattaa hyödyntää.

Ohjelmallisennatiivin avulla teet vaikuttavampia kampanjoita: saat korkealaatuista liikennettä verkkosivulle ja kohderyhmädataa, joka voidaan konvertoida todellisiksi asiakkaiksi.

 

2. Ohjelmallinen natiivimainonta löytää oikean kohdeyleisön oikeassa kontekstissa

Mainonnan teknologiaympäristö on muuttumassa, mikä vaikeuttaa oikein kohderyhmän löytämistä. Natiivimainonnan avulla voidaan toimia tehokkaasti nykyisessä GDPR-viidakossa. Semanttisen datan hallinnan ansiosta ohjelmallinen natiivimainonta ei kerää yksilöityjä käyttäjätietoja. Kun mainos sijoitetaan oikeaan yhteyteen sivun tekstisisällön analysoinnin perusteella, voit kohdistaa kampanjasi juuri oikealle yleisölle.

Natiivimainonnan optimointia varten luoduissa uusissa kampanjatyökaluissa on automatisoituja algoritmeja, jotka oppivat jatkuvasti, missä asiakkaan kampanja ja natiivimainokset tavoittavat parhaiten oikean kohderyhmän. Optimointi alkaa jo kampanjaa rakennettaessa, kun alusta osaa arvioida parhaan kohderyhmän tuhansien aiempien kampanjoiden ja mainosten sekä koneoppimisen avulla.

3. Ohjelmallisen natiivimainonnan avulla voi optimoida konversioita reaaliaikaisesti

Yhä useammat mainostajat edellyttävät mitattavaa ROMIa (Return of Marketing Investment), minkä takia kampanjoita pitää voida rakentaa niin, että niitä optimoidaan automaattisesti. Perinteiset natiivimainonta ratkaisut ovat väistelleet tätä hankalaa kysymystä konversioista. Sen sijaan ne ovat korostaneet muita parametreja, kuten näkyvyyttä, lukija määrää, lukemiseen käytettyä aikaa ja klikkauksia. Kaikissa näissä on puolensa, mutta ne eivät kerro mitään konversiosta tai ROMIsta.

Uudet ohjelmalliset natiivimainonta-alustat täyttävät juuri nämä odotukset: uuden sukupolven alustat optimoivat ohjelmallisia natiivikampanjoita konversioita vasten ja oppivat, mitkä uutissivustot, kohderyhmät, laskeutumissivut sekä mainosversiot ja -elementit tuottavat parhaan ROMIn ja CPA:n. Tämä on jotain sellaista, johon display-mainontaan optimoidut perinteiset DSP-alustat eivät pysty natiivimainonnan osalta.

 

4. Ohjelmallinen natiivi tavoittaa yhdeksän suomalaista kymmenestä

Koska monet kustantajat ovat heränneet tarjoamaan natiivimainontaa, voit periaatteessa tavoittaa lähes koko maan digitaalisen väestön viikoittain ohjelmallisesti. Haasteena on tähän saakka kuitenkin ollut se, että kustantajien tarjoaman mahdollisuuden käyttöön on tarvittu erilaisia ostajapuolen DSP-työkaluja, tai natiivimainontaa on jouduttu jopa ostamaan räätälöitynä palveluna. Tämän seurauksena kampanjoita ei ole voitu optimoida automaattisesti.

Koko ohjelmallisen ostamisen idea on siinä, että yksittäisessä kampanjassa mainontaa pystytään ostamaan ja optimoimaan mahdollisimman tehokkaasti ja helposti. Tässä kuvaan astuvat uudet natiivimainonta-alustat, jotka tarjoavat kaiken yhdessä helpossa käyttöliittymässä. Valitettavasti tällaisia alustoja on vielä vähän, mutta ne ovat sitäkin tehokkaampia.  

 

Ohjelmallisella natiivimainonnalla voit tavoittaa yhdeksän suomalaista kymmenestä yli sadalla uutismediasivustolla. Pystyt optimoimaan kampanjan oikealle kohderyhmälle. Saat parhaan mahdollisen ROMin automaattisella a/b-testauksella. Ei ole epäilystäkään, etteikö vuosi 2022 tule olemaan ohjelmallisen natiivimainonnanvuosi myös Suomessa.

Haluatko varata 30 minuutin verkkopalaverin tiimimme kanssa?

Yksi parhaimmista tavoista päästä alkuun Readpeakin kanssa on varata verkkopalaveri. Demo-palaverin aikana jaamme inspiroivia CASE-esimerkkejä, esittelemme alustaamme ja jaamme parhaiten toimivia natiivistrategioita tällä hetkellä. Samalla keskustelemme siitä, miten natiivimainonta voisi sopia teidän tarpeisiinne.
Varaa aika etäesittelyyn kanssamme joko sähköpostitse support@readpeak.com tai puhelimitse +358 40 653 9996

VARAA DEMOPALAVERI

 Readpeak  on työkalu saavuttamaan  kohderyhmäsi  digitaalisesti  natiivimainonnan  avulla

Rekisteröidy ilmaiseksi
Readpeak käyttäjäksi

readpeak - native annonsering

+3000
bolag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

Readpeak - natiivimainonta online-media

5+1 vinkkiä oikean sisällön valitsemiseen natiivimainoksillesi

Tässä on viisi erinomaista vinkkiä, joiden avulla voit valita sellaisen sisällön, joka houkuttelee kohdemarkkinoitasi ja saa kaiken irti natiivimainoskampanjoistasi.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

Tästä syystä natiivimainonta toimii B2B yrityksille

Kerromme 2 taustaa siihen, miksi natiivimainonta tehostaa B2B-markkinointia

So funktioniert Readpeak
Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

5+1 vinkkiä oikean sisällön valitsemiseen natiivimainoksillesi

Tässä on viisi erinomaista vinkkiä, joiden avulla voit valita sellaisen sisällön, joka houkuttelee kohdemarkkinoitasi ja saa kaiken irti natiivimainoskampanjoistasi.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

Näin luot toimivaa sisältöä natiivimainontaa varten

Sisältö on sisältömarkkinoinnin tärkein osa. Ilman toimivaa sisältöä näkyvyydestä, strategiasta, markkinoinnista tai teknologiasta ei ole hyötyä. Se on kuin onkisi ilman matoa lammessa joka on täynnä kalaa.

So startest Du mit Native Advertising
Lue lisää

2022 © ReadPeak Oy