Blog

Read the latest news
about Native Advertising

Derfor foretrækker læsere native advertising fremfor banner annoncer


Digital annoncering er eksploderet i løbet af de seneste ti år! Det skyldes i høj grad smartphonens indtog i vores hverdag, øget internetadgang og det faktum, at brands prioriterer e-commerce højt. I starten af 2010’erne begyndte vi alle at se flere banner-annoncer og pop-up-reklamer, når vi besøgte vores yndlingshjemmesider.

Det virkede måske i starten, men den konstante bombadering af annoncer er i dag blevet larm. De fleste forbrugere kan ikke engang huske hvilke annoncer, de lige har set på en hjemmeside. Hvis en læser synes, at din annonce er påtrængende eller hvis den forstyrrer deres læsning, har det en negativ effekt, og der går ikke længe før din annonce er klikket væk.

Det er derfor tid til at reallokere dit digitale budget og ændre i din strategi, så den inkluderer native-annoncer.


Hvad er native advertising?

I den officielle definition af native advertising står der, at det er en type af annoncering, der passer ind på den platform, hvor den optræder – både i form og funktion.

Kort fortalt er det en slags annonce, der blender ind på den hjemmeside, du ser den på. Hvis du scroller gennem en liste af biler, kan Audi for eksempel købe en plads til en native-annonce, som ligner de andre artikler om biler.

Hvis du er inde på en hjemmeside, hvor der er forslag til relaterede artikler i bunden af siden, vil en native-annonce have samme look and feel som de andre artikler, den står ved siden af. Native-annoncer bygger dit brand op over tid i din kernemålgruppe. Annoncerne skaber tillid til dit brand, fordi du kan vise dine forbrugere lækkert content på en ikke-påtrængende måde. Selv hvis en læser ikke klikker på din annonce første gang, har de stadig set den. 

Derfor er den stadig med til at bygge et forhold til dine potentielle kunder. 

Denne langsigtede strategi vil føre til en positiv return of investment i form af øget brandkendskab, øget trafik på din hjemmeside og flere køb.


​​Hvad er udfordringerne ved bannerannoncer?

Stort set alle hjemmesider, du besøger, har bannerannoncer, og de er alle sammen placeret samme sted på siden. Når du besøger en hjemmeside, forventer du den type af annoncering, og derfor er du trænet i at ignorere dem. Det kaldes bannerblindhed, og det har medført et stort fald i click-through-rates.

Bannerblindhed gør det også tiltagende sværere at måle effektiviteten af din annonce. 

Det bliver uklart om forbrugerne har set din annonce og aktivt har taget stilling til, om de er interesseret eller ej. Det er nemlig meget muligt, at de er i netop det segment, du forsøger at ramme, men at de scroller lige forbi din annonce grundet den forudsigelige placering. 

Dette gør det svært at måle på effektivitet, og din ROI kan skabe problemer for dig, som

arbejder med marketing, når du skal forklare resultaterne af en given kampagne og hvordan budgettet er blevet brugt.

Alt dette skal sammenholdes med det faktum, at langt flere bruger ad-blockers i dag. Mere end 80% af internetbrowsere anvender en eller anden slags annonceblokering. Som følge heraf er der hele 500 millioner forbrugere, der har en ad-blocker installeret på deres computer. Desuden siger 64% af forbrugerne, at bannerannoncer er påtrængende og irriterende. Bannerannoncer forstyrrer din målgruppes arbejdsflow, og i sidste ende vil de skyde skylden på dit brand.


Hvordan er native annoncer anderledes?

Hvor bannerannoncer forstyrrer din målgruppes flow, passer native-annoncer ind i flowet.

Når læsere scroller forbi en native-annonce, behøver de ikke stoppe med det, de kom ind på hjemmesiden for. I stedet bliver de præsenteret for en version af annoncen, der passer perfekt ind i det redaktionelle indhold, der er på siden. Annoncerne passer til resten af siden og repræsenterer en soft-sell-tilgang til marketing. Fordi de passer så godt ind på hjemmesiden, stikker de ikke ud – tværtimod ligner det, at de hører til.

At placere dine annoncer på denne måde er ideelt af flere årsager. For det første ligner din native-annonce den hjemmeside, den bliver vist på, hvilket gør det mere sandsynligt, at de besøgende registrerer den. De er på hjemmesiden for at se den type content, den tilbyder. Når de scroller på hjemmesiden og kommer forbi din native-annonce, kommer de til at opfatte det som en del af det content, der er på hjemmesiden. Native-annoncer er skabt til at fange læseres opmærksomhed på en behagelig og høflig måde, modsat bannerannoncer som råber højt i forsøget på at fange din opmærksomhed.

Brugen af native-annoncer er ideel for brands, der går efter en specifik målgruppe eller niche. Hvis du for eksempel har en virksomhed, der sælger sportstøj, kan du købe placeringer til native-annoncer på en hjemmeside, der henvender sig til mennesker, der dyrker sport. 

Det øger dine odds drastisk for, at de personer, der ser dine annoncer, er interesserede i dit produkt. Det er usandsynligt at mennesker, der ikke dyrker sport, besøger en hjemmeside, der hjælper sportsudøvere med at forbedre deres performance.

På grund af den globale COVID-19-pandemi, er der sket en massiv stigning i, hvor mange der kigger på forskellige typer af content online. Forbrugere i dag bruger det meste af deres fritid på at scrolle på deres telefoner eller at besøge deres yndlingshjemmesider. Derfor er det oplagt at inkludere native-annoncer i din næste marketingkampagne. Native-annoncernes fordelagtige placering kan føre til flere klik, mere trafik og flere salg.


Hvad nu?

At forstå fordelene og den langsigtede ROI, som native-annoncer kan medføre, er vigtigt.

Dit næste skridt som brand er at komme i gang med en platform, som har stor erfaring med at lancere, overvåge og optimere native advertising-kampagner på tværs af hjemmesider med høj trafik.


9 facts om Readpeak

  • Readpeak-platformen er gratis, og du kan begynde at bruge den, når du har skrevet dig op nederst på siden
  •  Du betaler kun for de klik, du får, og priserne starter ved 0,12 euro per klik (priserne ligger mellem 0,1-2,0 euro)
  • Det tager kun et kvarter at skabe en kampagne
  • Du kan følge kampagnestatistikkerne i realtid
  • Du kan målrette dine annoncer på baggrund af modtagerens interesser
  • Du kan målrette på baggrund af geolokation
  • Det er muligt at sætte konverteringsmål for din kampagne
  • Du kan se læsernes mediespecifikke læsetider
  • Du kan få dit content ud på hundredvis af relevante mediers hjemmesider.

Vil du booke et 30-minutters online møde med vores team?

En af de bedste måder at komme i gang med Readpeak på er at booke et online møde. Under demo-mødet kommer vi bl.a. til at dele nogle inspirerende CASE-eksempler, demonstrere platformen, dele de bedste performance-strategier samt hvordan annoncerne kan tilpasses til din virksomheds behov.
Booke et 30-minutters online møde med vores team :
support@readpeak.com eller +4523293490

Booke Møde

Gratis oprettelse