Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

De 4 väsentliga mätvärdena för att hålla koll på din native annonsprestanda

Digital marknadsföring förändras och utvecklas konstant. Nya trender och teknik ändrar spelplanen i en häpnadsväckande takt. Att hålla koll på dina native reklamkampanjer kan därmed vara en utmaning. Om du läser denna artikel är du troligtvis redan medveten om att det är svårt att mäta reklamkampanjer. Problemet blir betydligt värre om du inte etablerar en metod som hjälper dig att hålla koll och mäta dina kampanjer. Samt tydligt definiera vilka mätvärden du tänker hålla ett öga på. Därför är det grundläggande att hålla koll på native annonskampanjers mätvärden
Du bör hålla koll på alla slags marknadsförings- och reklamkampanjer. Mätningar låter dig veta hur dina kampanjer presterar, samt ger dig den feedback du behöver för att finjustera varje annons. Oavsett vilken typ av native kampanj du kör så kommer du att famla i mörkret med dina annonsinvesteringar, om du inte samlar in och analyserar relevanta mätvärden.

Att identifiera annonsernas mätvärden är en avgörande faktor. Mätvärden är ett konkret verktyg för att:

1. Hålla koll på dina marknadsföringsinsatser
2. Förstå hur din kampanj utvecklas mot specifika och viktiga
resultatindikatorer (KPI)
3. Identifiera kanalerna som ger en stark avkastning på investeringen (ROI)

Genom att skapa en lista med nyckelmått för dina annonser kommer du förstå dina kampanjer mycket bättre. Det ger dig möjligheten att ha ett datadrivet förhållningssätt till dina beslut. Dessutom kan du känna dig trygg i att du investerar din native annonsbudget på ett smart sätt. När du förstår dina kampanjer så är du i kontroll. Du kan justera, kopiera och budgetera och känna dig säker på att dessa ändringar kommer att förbättra dina resultat.
Denna artikel listar fyra väsentliga mätvärden som du bör ha koll på för att genomföra en framgångsrik kampanj. De viktigaste mätvärdena att ha koll på för native annonsering


#1. Klickfrekvens

Klickfrekvens (CTR) är det mest populära måttet för att utvärdera resultatet av en native reklamkampanj. Den visar andelen personer som ser din annons och därefter klickar sig vidare till en ”post-click” landningssida. Ett behändigt sätt för att utvärdera detta mått är att jämföra den med räckvidden och antalet visningar av din annons. Om CTR är för låg i jämförelse med räckvidden eller antalet visningar så kan du ha ett problem framför dig. Till exempel, en låg CTR kan förtälla att när din potentiella publik ser dina annonser blir de inte nog engagerade för att ta nästa steg.
Om du hamnar i denna situation, är det en god ide att köra A/B tester på olika annonser. Dessa tester kan ändra saker som rubriker, copy och bildmaterial, för att se vilka kombinationer som har större chans att grabba publikens uppmärksamhet.

Formulan för att räkna ut CTR är:

CTR = (totalt uppmätta klick / totalt uppmätta visningar) x 100.

Att definiera en bra CTR beror på flera faktorer. Några punkter som du behöver tänka på är din produkt, bransch och till och med de publikationer du väljer. Till exempel, din CTR blir lägre om du riktar dig mot en nischad målgrupp men använder en allmän eller icke-specialiserad webbvärd.

Proffstips: Vad du ska göra när din CTR är för låg

1. Kom ihåg att alltid inkludera CTA’s (Call To Action) riktade till dina läsare. Säkerställ att det är tydligt och övertygande så att publiken inte kan motstå att klicka sig vidare.
2. Använd alltid rätt bildstorlek. Visuella bilder är ett utmärkt sätt att fånga uppmärksamhet samt att öka CTR. Se ReadPeaks bildstorlek här.
3. Försök att ändra och förbättra annonsens rubrik och text. Dessa två element står för de mest betydande orsakerna till att din annons inte har en hög CTR.

Kom ihåg att alltid använda 1-2 sökord i titeln. När du utformar huvudtexten, försök att presentera tjänsten/produkten du erbjuder som lösningen på det problem din publik upplever. Om du kämpar för att uppnå önskat resultat av din Native kampanj, kolla då in den här artikeln för att lära dig 6 av de mest effektiva sätten för att optimera din kampanj.


#2 Omvandlingsfrekvens

Omvandlingsfrekvens mäter antalet personer som har sett din annons och därefter slutför ett särskilt mål. Varje annons du skapar bör ha ett syfte: att få målgruppen att utföra en specifik åtgärd. Native annonser kan ha en mängd olika syften. En konvertering kan vara mycket mer än att bara köpa en produkt eller tjänst. Med native annonsering kan du rikta in dig på mål som:

- Prenumerationer
- Ladda ner en e-bok eller whitepaper
- Anmälan till ett liveevenemang/webinar

Omvandlingsfrekvens är ett viktigt mätvärde för native annonsering eftersom det tillåter annonsörer att bedöma varje enskild annons förmåga att frambringa specifika åtgärder. Du kan beräkna omvandlingsfrekvens med följande formel:

Omvandlingsfrekvens = (totalt tillskrivna konverteringar / totalt antal klick/besök) x100

Hur du förbättrar din omvandlingsfrekvens beror mycket på din produkt eller tjänst. Några värdefulla tricks du kan använda är:

- Köra A/B-tester på olika annonser, testa rubriker, annonsmaterial och CTA.
- Titta på vilket ”språk” du använder i dina annonser. Hur du formulerar dig helt enkelt. Pratar du med kunden med de ord som de själva använder för att beskriva sina smärtpunkter?
- Skapa anpassade landningssidor för varje annons så att din målgrupp direkt blir serverade vad de letar efter
- Analysera hur du riktar dig mot din målgrupp och se till att du väljer publikationer som passar ändamålet
- Använd starka blymagneter om du försöker fånga e-mailadresser
- Utnyttja sociala bevis i dina artiklar för att övertyga potentiella kunder om att du är värd deras förtroende
- Se till att dina rubriker och artiklar speglar ditt erbjudande korrekt. Använd
inte clickbaits eller vilseledande påståenden  


#3 Synliga visningar #4 Avvisningsfrekvens

Synliga visningar betyder att antalet annonsvisningar visas offentligt på skärmen. Nu kanske du undrar hur det här måttet skiljer sig från "vanliga visningar"? Enligt International Advertising Bureau (IAB), en synlig visning måste stanna på 50 % eller mer av skärmen i minst en sekund. Dessutom måste det vara på en webbläsare som används aktivt. Detta mått är viktigt eftersom det låter dig mäta täckningen in i minsta detalj. När du mäter synliga visningar har du en ännu mer exakt analys av resultatet för dina native kampanjer. Dessutom är det ett mycket relevant mått när det kombineras med andra mätningar så som CTR. Till exempel, som tidigare förklarats, kan det vara till hjälp att förstå effektiviteten av din native kampanj.
Men hur kan du ta del av denna avgörande data? Vår native annonseringsplattform, Readpeak, har en instrumentpanel som ger dig en komplett och detaljerad bild av dina native kampanjer. Vid sidan av andra verktyg ger vår instrumentpanel dig en korrekt siffra över synliga visningar.


Avvisningsfrekvens står för antalet personer som har besökt din webbplats men lämnat innan de har intergrerat eller engagerat sig i den. Detta är ett nyckelmått eftersom det låter dig bedöma kvaliteten av trafiken som dina kampanjer leder till din webbplats.
Om du har en hög avvisningsfrekvens finns ett allvarligt underliggande problem, även om webbplatsen driver in mycket trafik.

#4 Avvisningsfrekvens Det är dags att mäta

Om du märker att många människor "studsar bort" från din webbplats, beror det förmodligen på en av dessa anledningar. Till att börja med kan det vara ett problem med målgruppsinriktningen. Om användare lämnar direkt efter att de kommit in på webbplatsen så riktar du dig troligen mot en målgrupp som inte är intresserad av din produkt eller tjänst.
En annan anledning till hög avvisningsfrekvens är långsam sidladdningshastighet. Data från Google visar på att 53 % av webbplatser som tar längre tid än 3 sekunder att ladda, överges. Naturligtvis finns det några undantag. Om du har en artikel eller bloggbaserad webbplats, kan hög avvisningsfrekvens indikera att besökaren hittade exakt vad de letade efter redan på första sidan.
Det är viktigt att du mäter din avvisningsfrekvens. Om det inte är så lågt som du hoppats på, måste du också ta reda på orsaken bakom det. Du kan beräkna avvisningsfrekvensen med följande formel:

Avvisningsfrekvens = (totalt antal besökare på en webbsida utan interaktioner / totalt antal besökare på webbsidan) x 100

Det är dags att mäta

Om du kör en native annonskampanj bör du spåra var och en av dessa mätvärden, både när kampanjen körs och när den är klar. När du behöver göra en tillförlitlig analys måste du göra allt som krävs innan du lanserar din kampanj. Utan detta förarbeta kan du inte mäta din prestation exakt eller fatta rätt beslut. Ta en titt på den här checklistan som vi har skapat för att hjälpa dig att identifiera de väsentliga faktorerna du bör tänka på innan du lanserar en native annonskampanj.
Om du funderar på vart du ska börja analysera dina resultat, är Google Analytics ett verktyg du kan använda dig av på daglig basis. Plattformen är en riktig skattkammare av annonsdata som du kan utnyttja för att förbättra dina resultat. Utöver det, innehåller även vår annonseringsplattform en instrumentpanel som vi utformat för att ge dig tillgång i realtid till alla analysverktyg du behöver för att förstå och optimera läsarkonvertering och engagemang av native kampanjer,från allra första stund av din lansering.Vi har också denna artikel som tar upp den bästa verktygen för att optimera din native kampanj. Om du är ny inom native annonsering är det normalt att du känner dig lite förvirrad över vilka mål du bör fastställa vid starten av din kampanj. Dessutom kanske du inte helt förstår hur native annonser kan hjälpa ditt företag att nå sina mål.
Om du inte vet var du ska börja, boka ett möte för att bygga en native annonseringsstrategi, skräddarsydd för din bransch. Vårt team kommer att stödja dig när du sätter upp SMARTA mål, skapa dina kampanj och visa hur du använder instrumentpanelen för resultatmätning.

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

+3000
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer
readpeak native annonsering

Därför fungerar native annonsering bättre än bannerannonser 2021

Det digitala reklam landskapet har exploderat de senaste tio åren! Det beror till stor del på att allt fler äger en smarttelefon, ökad tillgång till internet och det faktum att det går att köpa det mesta via e-handel idag. I början av 2010-talet började internetanvändare se en ökning av bannerannonser på webbsidor och popup-annonser spred sig över deras favoritsidor.

Läs mer
readpeak native annonsering

5 idéer för native annonsering som du aldrig tänkt på tidigare

I dag har vi något extraordinärt på lager åt dig. Det finns mängder av artiklar därute som tar upp ämnet ‘natve annonsering’. Majoriteten erbjuder dig en rad exempel och en genomgång av några utmärkta native annons praxis. Samtidigt som dessa artiklar innehåller användbar information, mer som en regel än ett undantag, så lämnar de ändå sin publik med frågan “vad betyder detta i praktiken?”

Läs mer
readpeak native annonsering

Native annonsering mer effektivt än Facebook

Native-annonsering har de senaste åren utmanat sociala medier och mycket pekar på att den kvalitetsmässigt till och med gått förbi.

So funktioniert Readpeak
Läs mer

2022 © ReadPeak Oy