Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

6 olika sätt att optimera din native annonskampanj


Du har påbörjat en native annonskampanj och samlat ihop lite resultat. Dina annonser har gett bra resultat, men du känner ändå att de kunnat ha varit bättre. Om det här känns bekant, så är det här blogginlägget för dig.

Vi har bett våra native experter på Readpeak att samla ihop en lista på de mest effektiva sätten att optimera din kampanj. Fortsätt läsa, och sedan kan du släppa loss kraften i native annonsering för din produkt eller tjänst.

1.Definiera dina kampanjmål och KPI:s

Innan du börjar analysera data bör du definiera dina mål. Det här är oerhört viktigt eftersom det kommer att påverka vilken typ av annons du kommer att skapa. Tänk igenom om du vill:

– öka trafiken till din webbsida

– få flera leads

– öka varumärkeskännedomen 

– göra specifika konverteringar på webbsidan

… eller om du har något annat mål du vill nå.

Om du inte sätter ett tydligt definierat marknadsföringsmål, så kommer du inte att veta vad du ska mäta. 

På Readpeak rekommenderar vi att du sätter SMART:a mål för din native kampanj.

Specifika: Sätt upp specifika mål för din kampanj. Se till att ditt mål är tydligt eftersom det kommer att diktera ditt annonsformat. Andra mål kan kräva andra reklamformat och kreativt innehåll.

Mätbara: Förstå vilka KPI:er du behöver för att avgöra kampanjens framgång. Försäljningsinkomst, kostnad per kvalificerad lead eller trafik till sajt – vad det än är behöver du veta vilket ditt mål är och hur du ska mäta det. Det är också viktigt för dina intressenter att veta om din kampanj betalade sig eller inte. Det är alltså avgörande att hitta den rätta KPI:n för att mäta framgång.

Uppnåeliga: Det är en fantastisk attityd att sikta mot stjärnorna, men du behöver vara realistisk också. När du sätter upp dina mål för kampanjen" är det viktigt att du tar ställning till om de är rimliga på riktigt.

Relevanta: Tappa inte bort insikten om varför du gör det du gör. Börja med att tänka på dina affärsmål och bygg sedan en passande marknadsföringskampanj som kan hjälpa dig nå dem.

Tidsbundna: Sätt upp en deadline för dina kampanjmål, och skapa sedan en tidtabell för när du ska mäta dina resultat. 

Att använda SMART:a mål är avgörande för digital marknadsföring. En fokuserad, datadriven attityd är ett bra sätt att veta att du är på rätt spår och att dina affärsmål uppnås.

2. Nå ut till rätt målgrupp

Optimera din kampanj genom att nå ut till rätt målgrupp. Vid det här laget så borde du ha en idé om vilka åldersgrupper som du vill ska intressera sig för din produkt eller tjänst. Istället för att potentiellt presentera din produkt för fel målgrupp kan du se till att du gör reklam på de webbsidor och mediekanaler din målgrupp använder.

Gör efterforskningar och skapa en lista av mediasidor som matchar din målgrupp eller bransch. Få ut det mesta av varje visning genom att se till att de passar din målgrupp. Det är speciellt viktigt om du har en nischad produkt eller tjänst.

På Readpeak tar vi bort en del av gissningsleken ur den här processen genom att hjälpa dig nå den specifika målgruppens intressen. Du kan välja mellan målgruppssegment eller specifika webbsidor. Du kan också nå din målgrupp genom geo-styrning på land och städer.

För att få de bästa resultaten kan du bara luta dig tillbaka och låta våra algoritmer göra jobbet för dig. Readpeaks algoritmer är anpassade för att optimera native annonsering så din kampanj är i trygga "händer".

3. Strunta i A/B-testning, börja göra A/B/C-testning

A/B-testning är fint och bra, men för att verkligen få en idé om vilka annonsbudskap som passar med din målgrupp lönar det sig att testa så många variationer som möjligt. Reklam innebär en stor del försök och misstag, och ibland är det så det så att det annonsbudskap som du tänker ska fungera inte fungerar för din målgrupp.

En liten förändring av ordet, tonen eller rubriken kan ha en väldigt stor effekt på din CTR. På samma sätt som det kan löna sig att variera bilder eller att använda olika webbsidor. Du gör klokt i att se till att justera dina native annonser tills du får dem exakt rätt.

Hos oss på Readpeak kan du använda hur många annonsversioner som helst för att testa vad som fungerar. Sedan kollar du statistiken och väljer den som ger bäst resultat eller gör ytterligare justeringar. Då får du en känsla för vad din potentiella målgrupp gillar eller inte gillar.

Vår plattform testar olika annonsversioner automatiskt baserat på vår maskininlärning för att alltid få det bästa resultaten av din native kampanj.

Vi kan ta vårt case vi tagit fram tillsammans med BMW som exempel. Kampanjen valde tre olika artiklar som riktar sig mot en bred målgrupp av bilentusiaster. Genom att välja högkvalitativa webbsidor tillsammans med mindre specialiserade nischade sidor fick kampanjen både stor räckvidd och nådde rätt målgrupp. Tack vare A/B/C-testningen märkte vi att den tredje artikelns CPC-pris var hela 9,1 gånger lägre än medelpriset på marknaden.

4. Justera dina bud på webbsidor med hög konverteringsgrad

Varje mediekanal sätter sitt eget minimipris. På Readpeak kommer vi alltid att visa dig om du är under det här minimipriset, så att du kan anpassa dig till den specifika webbsida som ger dig bäst resultat.

Genom att analysera dina konverteringsiffror kan du se vilka publicister som klarar sig och väl och vilka det är värt att sätta ett högre bud på. En sida med hög konverteringsgrad är en indikation på att du når din målgrupp, så det är värt att öka ditt bud för att optimera dina klick.

För att få så hög CTR som möjligt kan du använda dig av olika variationer eller modifiera de existerande. 

5. Modifiera din landningssida och din annons 

Ett annat tips är att se till att din reklam och din landningssida fungerar väl ihop. Reflekterar annonsen stilen på landningssidan ? Hur är det med fonten och budskapet? Se till att annonserna är konsekventa och i linje med din webbsida.

Om du till exempel använder en annons som har en undervisande stil är det viktigt att landningssidan matchar känslan och stilen. Målgruppen gillar inte den typen av överraskningar. Håll också din annons så genuin som möjligt. Gör inte din målgrupp besviken genom att lova stort och sedan inte leverera på landningssidan.

Din landningssida är mycket viktig och har förhoppningsvis redan blivit A/B-testad. Försök att få den att passa ihop med din annons så att det känns smidigt när konsumenten klickar sig vidare.

En konsekvent ton och budskap känns professionellt och ökar trovärdigheten.

6. Applicera den här strategin: Content Native-kampanjer med Product Native retargetingkampanjer för produkter

Om du läser den här artikeln har du säkert redan utfört en del native kampanjer och letar efter tips och förslag på hur du ska optimera dem. Här har vi strategin som du letar efter. Readpeak teamet har använt sig av den med goda resultat för några av våra kunder som Zmarta Group.

Zmartas strategi är att använda båda Readpeaks produkter. Content native och product native. Detta för att få med sig kunder hela vägen genom köpprocessen.

Content Native formatet kan användas för att bygga förtroende och varumärkeskännedom och för att erbjuda information om din produkt eller tjänst.

Product Native formatet används som ett insticksprogram där du kan skicka vidare besökaren direkt till ett formulär. Det här är perfekt för marknadsföring av webbinarier, evenemang och för att öka konverteringarna på din landningssida.

Vårt expertteam på Readpeak rekommenderar att du kombinerar en Content Native annons i TOFU (Top of the Funnel) för att få synlighet och nå så många människor som möjligt. Sedan kan du använda en native retargetingkampanjer för att öka konverteringarna.

Sammanfattning

Alla kampanjer är olika och därför finns det inget unikt magiskt recept för att att optimera din specifika native annonskampanj. Du kan använda ett eller två av våra tips och få en framgångsrik kampanj, och ibland behöver du tillämpa alla sex för att maximera resultatet.

Nyckeln till en utmärkt kampanj handlar om att veta vad du vill uppnå. Det här kommer att hålla dig fokuserad på de siffror som spelar någon roll.

Vårt expertteam på Readpeak säger alltid att den bästa strategin är att vara kreativ med dina annonser. Även om du har den bästa plattformen och en utomordentlig strategi så kommer din kampanj att ha utmaningar om ditt innehåll är svagt. Det här är något som inte bara gäller för native annonsering utan för marknadsföring generellt.

Ett annat tips från vårt team är att vara uthållig. Det bästa sättet att samla in data som du behöver för att optimera dina kampanjer är att skapa engagerande kampanjer med innehåll som är ”always on”. Alla vill se snabba resultat, men några kampanjer behöver lite mer tid. Om du är ute efter att bygga varumärkeskännedom och resultat som håller, så behöver du kampanjer som är långsiktiga.

För organisationer som har en mindre budget, så är ”always on” inte nödvändigtvis ett alternativ. Det är därför Readpeak är den rätta plattformen för dig!

Den är 100 % gratis att använda utan krav på övriga åtaganden. Vi fakturerar dig månadsvis i efterhand för det du spenderat i plattformen.

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

+3000
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer
readpeak native annonsering

Har ditt företag en blogg men inte tillräckligt med läsare?

Under de senaste åren har trenden med content marketing ökat och för många företag är det självklart att ha en blogg på sin webbplats.Men det kan vara en utmaning att nå ut med sitt innehåll. Det är två saker som är viktiga för att en blogg ska lyckas. Det första är innehållsproduktion. Många företag producerar bra innehåll inom företaget medan andra lägger ut produktionen på professionella skribenter.

Tutorial: Erstelle Deine Native-Advertising-Kampagne innerhalb von 15 Minuten
Läs mer
readpeak native annonsering

5 felaktiga uppfattningar om native annonser som håller dig tillbaka

Om du har ansvar för att promota ett varumärke så har du åtminstone reflekterat kring att inkludera native annonsering i din marknadsföringsstrategi. Det som stoppar dig är högst antagligen en serie missuppfattningar och falsk information som berör den här reklamtypen. I dagens inlägg kommer vi att behandla de fem mest vanliga missuppfattningarna som berör native annonsering. Vi kommer att bena ut dem för att hjälpa dig förstå varför du inte ska låta det hindra dig från att dra fördel av native annonsering i din nästa marknadsföringskampanj.

Läs mer
readpeak native annonsering

Marknadschef - vet du vilka medier din målgrupp konsumerar?

Fem tip på hur ni når rätt målgrupp digitalt i massmediakanaler.

So funktioniert Readpeak
Läs mer

2022 © ReadPeak Oy