Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

5 idéer för native annonsering som du aldrig tänkt på tidigare

I dag har vi något extraordinärt på lager åt dig. Det finns mängder av artiklar därute som tar upp ämnet ‘natve annonsering’. Majoriteten erbjuder dig en rad exempel och en genomgång av några utmärkta native annons praxis. Samtidigt som dessa artiklar innehåller användbar information, mer som en regel än ett undantag, så lämnar de ändå sin publik med frågan “vad betyder detta i praktiken?”

Detta kommer inte vara en artikel som lämnar dig med tanken på vad du ska göra härnäst. Vi vill dela med oss av praktisk information och instruktioner för native annoyer som du inte kan hitta någon annanstans.

Readpeak är en expert på spelreglerna för native annonsering, vi har lärt oss genom åren vad som fungerar och vad som inte fungerar.


Denna artikel kommer inte bara ge tips, tricks och andra insikter som kan hjälpa dig att boosta dina digitala marknadsföring. Artikeln kommer också att förklara exakt vilken typ av innehåll som platsar bäst i native annonser. Ovanpå allt detta, kommer vi även att gå igenom Readpeaks unika funktioner och lära dig hur man effektiviserar dem.

Det är viktigt att notera att denna artikel inte handlar om native annonsering på social medier, så som Facebook, Instagram och Pinterest.  Readpeak specialiserar sig på native annonsering som syns brett över online media publicister. Dina annonser kommer att visas intill artiklar som skrivs av erfarna media reportrar.

Om du vill driva användarengagemang, behöver dina rubriker matcha publicistens ton och riktlinjer. Readpeak är en gratis plattform för native annonsering, som hjälper varumärken att bygga och lansera native annonskampanjer på online media bland 500+ publicister.


Vårt engagemang för transparens är vad som gör att vi står ut bland andra native annonsplattformar.  Till exempel låter vi företag själv välja publikationen som de vill placera sina annonser på.

För att nå bästa resultat, behöver du förstå din målmarknad samt definiera vilka platser de spenderar sin tid på. Därifrån kan du kreativt bygga dina native annonser med känsla av publicistens övergripande ton.

Nu när vi fått detta ur vägen, kommer här våra 5 idéer för native annonsering som du aldrig tänkt på tidigare.

#1 Annonsera dina utbildande bloggartiklar

Placera dig själv i din köparpersonas situation. De använder sin smartphone eller bärbara dator och läser onlinetidningar för att hänga med i branschens senaste trender, nyheter och rapporter. Kort sagt, de vill utbilda sig själva. Det är deras sinnesstämning i den här miljön. Det sista de vill se är påträngande försäljningsinnehåll som ber om att "klicka på mig". 

Den typen av innehåll är vanligare hos påträngande bannerannonser. Det är helt enkelt störande för användarupplevelsen. Dessutom ignorerar många användare dessa typer av annonser. Eftersom läsare spanar efter utbildande innehåll är de mer benägna att klicka på rubriker som passar kontexten. 

Så vår första annonsidé är att marknadsföra ditt utbildade material. Om du har en blogg, ta fram de utbildande artiklarna som presterat bäst.  Använd Google Analytics och Google Search Console för att artiklarna och nyckelorden som passar din målgrupp.

Därefter är det dags att tänka ut vilka mediaplattformar som du planerar att placera dina annonser på. Fundera kring stil, ton, språk och den övergripande känslan av deras rubriker.

Målet är att din rubrik ska hänga naturligt samman med artiklarna som din köparpersonlighet tar del av. Var kreativ: gör det catchy och attraktivt. 

Återigen, visualisera din köparpersona när du scrollar igenom deras nyhetsflöde och hitta din catchy rubrik. Först och främst klickar de på din annons för att de redan är intresserad av ämnet du talar om. Nyfikna, engagerade kunder är exakt den typen av läsare som du vill driva till din

webbplats. Att läsa dina bloggartiklar frambringar två effekter. Den ena är att din köparpersona kommer få gratis, värdefullt och relevant innehåll som addresser till deras problem eller smärtpunkt.

Den andra, genom att läsa färskt och auktoritativt innehåll kommer de få en bild av ditt varumärke som en industriexpert. Värdefullt innehåll bygger pålitlighet. 

Som ett resultat, är det mer troligt att de vill lära sig allt om dina produkter och tjänster. När de ser ditt varumärke som en pålitlig auktoritet som levererar användbart innehåll, blir din köparpersona mycket troligare en kund.

Vårt Content native annonsformat är det bästa valet för dessa typer av native annonser. Du kommer att se en högre klickfrekvens (CTR) med en genomsnittlig läsartid mellan 1 och 3 minuter.

#2 Annonsera ditt Webinar


Vi lever i den gyllene åldern för webinarer (webbkonferanser) och digitala events. Reserestriktioner och osäkerheten kring COVID-19 har understrukit användbarheten med detta format och att sammanföra människor över hela världen.

Om du har ett webinar, workshop eller företagsevent som du önskar att marknadsföra, är Native annonser ett utmärkt sätt att sprida ordet till en relevant publik.

Precis som med dina bloggartiklar, hänger din publik på online plattformar för att de söker information. De är fokuserade på att lära sig eller fördjupa sig inom ett specifikt ämne, industri eller lösning.  

Detta är ett perfekt tillfälle att bjuda in dem till ditt nästa utbildande event. Ditt webinar kan handla om genomtänkt ledarskap, varumärkeskännedom eller produktdemos. Vad ämnet nu än är så fungerar native annonser som sofistikerad marknadsföring.

Du behöver bygga en annons som fördelarna med att delta glasklara. Vi alla vill maximera närvaron på våra (vanligtvis kostsamma) webinarer, men för de bästa native annonserna, använd en mjuk framtoning. Kom ihåg att native annonser måste passa in bland andra artiklar. Ett ‘hard sell’ kommer är inte attraktivt. 

Fokusera istället på ett informativt och utbildande tilltal, fokusera på fördelarna som personerna som deltar i ditt event kommer dra nytta av. Vårt Product Native annonsformat är det bästa formatet att marknadsföra ditt webinar

#3 Marknadsför din ‘lead magnet’


Har du nedladdningsbart material som du använder för att generera leads? Det kan vara en e-book, guide, checklista eller någon annan form av lead magnet. Söker du sätt att driva användare till landningssidan för din lead magnet? Toppen! 

Native annonser är den perfekta kandidaten för jobbet. Vi rekommenderar att använda Product native annonsformatet. Det passar bäst till försäljningstitlar, erbjudanden, med mera.

Återigen, rubriken är väldigt viktig här. Du behöver författa den på ett sätt som gör att läsaren förstår hur fördelaktig din lead magnet är. 

Härifrån kan du skapa en “ad hoc” landningssida som är i linje med ditt innehåll.

Låt oss dra ett exempel: Du jobbar för ett försäkringsbolag och letar efter ett kreativt sätt att engagera med nya potentiella kunder, samt marknadsföra din nya guide om rese- och hälsoförsäkring under COVID-19.

Du kan använda rubriker som dessa: “Den kompletta guiden för rese-och hälsoförsäkring under en pandemi” eller “Den ultimata checklistan: 10 tips att välja den bästa hälsoförsäkringen för 2021- COVID-19 utgåvan”. Nyckeln ligger i att du erbjuder dem användbar information i utbyte för deras kontaktuppgifter.

Alternativt kan du även använda rubriker som understryker din industriexpertis. 

Som exempel, “Hur (ditt varumärkesnamn) förenklar rese- och hälsoförsäkringar för dig”. Det viktigaste är att prova på så många rubriker som möjligt. Rubriken som tilltalar din publik och ger utslag kan överraska. 

På Readpeak, tror vi inte på A/B-testande. Vi tror på A/B/C/D...testande!

På din native annonseringsplattform, finns ingen gräns för hur många annonsvariationer du kan bygga. Vi rekommenderar alltid att skapa cirka 4-5 annonser med ungefär 3-4 varianter för varje kampanj, men du kan bygga så många annonser och variationer du vill.

Så släpp lös din kreativitet och publicera annonserna för att se vilka som presterar bäst!

#4 Annonsera en fallstudie


Socialt bevis är en kraftfull psykologisk faktor som kan vara en anmärkningsvärt effektiv marknadsföringstaktik. Då folk blir allt mer skeptiska mot direktannonser, så lägger de mer värde i andras åsikter. Tänk på det som ‘mun till mun’ i en digital era.

Du kan ha otroliga recensioner eller fallstudier, men om ingen ser dem så är de värdelösa. Återigen, native-marknadsföring är ett fantastiskt fält för att sprida budskapet om hur din lösning hjälpte att fixa dina kunders smärtpunkter.

Så om du har fallstudier eller kundintervjuer som förtjänar en större publik, är native annonsering exakt vad du behöver. Readpeak har den perfekta strategin för att marknadsföra dina sociala bevis: Använd Retargeting-alternativet när du bygger din publik.

Nyckeln för att lyckas med marknadsföringen av dina sociala bevis, är att fokusera på användare som redan är bekanta med ditt företag.

Kanske har det hamnat på din webbplats och sedan läst lite om ditt företag. Eller möjligtvis skrivit upp sig genom din lead magnet eller landningssida men inte genomfört sitt första köp ännu. 

Med andra ord, dessa prospekt är den del av din publik som du nästan fångat in helt men behöver bara den där extra knuffen. Bästa sättet för att aktiver dessa användare är att visa dem hur din lösning fungerar för andra. Samt att det är så nöjda att de är villiga att visa sitt namn publikt när de rekommendera ditt företag.

Föreställ dig att din köparpersona scrollar genom sitt nyhetsflöde på den publikation du valt. De ser din native- nnons med dina klienters fallstudier. De känner till din produkt, de har besökt din webbplats. De har redan indikerat någon form av intresse för vad du har att erbjuda.

Dessa är exakt den typen av människor som är villiga att klicka vidare och läsa vad dina klienter har att säga om dig. Ovanpå detta, givet kontexten, är sannolikheten högre att de konvertera.

För denna typen av native annons, föreslår vi att du använder Content native annonsformatet.

#5 Annonsera ditt datadrivna innehåll (marknadsanalyser, infographics)

Datadrivet innehåll, är likt marknadsanalyser och infographics, något av det mest värdefulla innehållet att producera. Att dela med sig av insikter på ett lättsamt och delningsbart sätt, kan hjälpa dig att sticka ut. Fast att föra samman ett kvalitetsarbete kräver tid, så du måste vara säker på att det är värt det.

Allt för ofta, producerar företag användbart innehåll, marknadsför det på sin egna sociala medier och.... ingenting riktigt händer. Det tar helt sonika inte fart och du ser ingen ROI (return of investment) i projektet.

Om du känner att du sitter på bra visuellt innehåll eller marknadsinsikter som behöver en boost, kan native annonser vara svaret. Att marknadsföra denna typ av innehåll som native annonser på online-plattformar har sina fördelar.

När du placerar din annons i relevant media, förändras spelbordet. Du fumlar inte längre efter klick med andra företag, Du tävlar istället med journalister och nyhetsreportrar i deras media. Gissa nu vad deras innehåll är fullt av? Korrekt, data!

Läsare älskar att se nummer, industrianalyser och visuellt innehåll. De vill vara uppdaterade om de senaste nyheterna och informationen. Det är just därför de spenderar sin tid på dessa publikationer. Tillsammans med utbildande innehåll, är datadrivet innehåll den perfekta matchningen för native marknadsföring. 

Vårt Content native annonsformat är det bästa alternativet för dessa typer av native annonser.


Slutliga funderingar:

Så nu har du det: våra fem praktiska och handfasta native annonsidéer. Hos Readpeak är vårt mål att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt för dig och ditt team.

Därför delar vi alltid med oss i detalj om alla tips, och tricks som du behöver för att skapa, bygga och lansera en native-annonskampanj på bara 15 minuter.

Men det är inte den enda fördelen med vår native annonsplattform. Vårt team av experter finns alltid till hands för att hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av dina kampanjer. 

Vi kan granska din kampanj innan lansering och erbjuda support för att optimera dina

annonser.  Kanske är det bästa av allt att vår tjänst är gratis! De enda kostnaderna du behöver betala är baserade på CPC (kostnad per klick) av din native annonskampanj. 

Ditt annonskonto kommer faktureras varje månad baserat på annonsbudgeten som spenderades på dina annonskampanjer under föregående månad. Vill du veta mer om hur Readpeak kan omvandla dina digitala kampanjer? 

Boka in ett gratis möte med us och vi kommer visa dig hur vår native annonsplattform fungerar och hur du kan nå miljoner av läsare varje vecka till att driva ditt innehåll.

Eller, om du redan är redo att prova på det själv, här nedan kan du bli medlem och få en 50€ bonus att utnyttja på din första kampanj.

Ha kul medans du skapar din första native annonskampanj med Readpeak.

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

+3000
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer
readpeak native annonsering

De 4 väsentliga mätvärdena för att hålla koll på din native annonsprestanda

Läs mer
readpeak native annonsering

6 olika sätt att optimera din native annonskampanj

Du har påbörjat en native annonskampanj och samlat ihop lite resultat. Dina annonser har gett bra resultat, men du känner ändå att de kunnat ha varit bättre. Om det här känns bekant, så är det här blogginlägget för dig.Vi har bett våra native experter på Readpeak att samla ihop en lista på de mest effektiva sätten att optimera din kampanj. Fortsätt läsa, och sedan kan du släppa loss kraften i native annonsering för din produkt eller tjänst.

Läs mer
readpeak native annonsering

Native annonsering mer effektivt än Facebook

Native-annonsering har de senaste åren utmanat sociala medier och mycket pekar på att den kvalitetsmässigt till och med gått förbi.

So funktioniert Readpeak
Läs mer

2022 © ReadPeak Oy