Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

4 sätt för att native annonsering ska fungera för dig 2022

Ingen betald reklamkampanj fungerar utan en strategi som garanterar en utmärkt avkastning på investeringen (ROI).  Native annonsering är en växande trend inom digital marknadsföring som genom innovativa sätt, fokuserar på att maximera effektiviteten av betalda annonser.

Men fungerar detta egentligen? Eller ännu viktigare, hur kan du få detta att fungera för din nästkommande kampanj?

Native annonser beter sig liknande till övriga betalda annonser - fast med en viktig skillnad. Native annonser är designade för att sömlöst passa in på värdsidan, i princip smälta in med det andra innehållet.

Dessa annonser liknar resten av värdsidan (dvs. native), så konsumenter kan vanligtvis inte urskilja dem från den faktiska sidan.

För att upprätthålla konsumenternas förtroende och hjälpa till att separera annonser, ser du native annonser med en extra "Marknadsförd" eller “Sponsrad"-tagg.

Idag presenterar vi fyra metoder för att få native annonsering att fungera för dig.  Målet är inte att placera alla dina resurser på native annonser på bekostnad av en mer holistisk strategi. Istället vill vi se dig maximera resurserna som du investerar. 

Vi är även här för att hjälpa dig att förenkla självaste processen och få native annonser att fungera för just dig.

Nu kör vi!

1. Börja med rätt förlag

För att marknadsföra effektivt, behöver du en grundlig vetskap om vilken din ideala publik är. Men ännu viktigare, för annonsering behöver du veta vart dina kunder spenderar sin tid online och hur deras engagemang med dessa medier tar sig uttryck.

En betydande fördel med native annonser är att de inte är lika störande som andra former av betalannonser. Eftersom de smälter in med innehållsflödet på sidan de visas på. 

Därför bör du ta dig tid att verkligen förstå förlaget du tänker lägga dina annonser på. Platserna du publicerar på definierar ofta vad du kan göra med din annonstext.

Readpeak ger dig tillgång till över 500 premiumpublicister, vilket hjälper dig att hitta din publik. Var de än spenderar sin tid online. Över hela plattformen kan du med självförtroende placera din native annonskampanj Hos oss vet kan du känna dig säker på att hitta rätt utgivare för din native annonskampanj.


2. Gör det värdefullt

Det är enkelt att skapa annonser kring ett försäljningsargument, men det finns mer fördelaktiga sätt att engagera sig med din publik. Testa att bygga din annons kring konsumentens värdeerbjudande. Som marknadsförare kan det vara det lätt att fokusera på ditt egna primära problem: hur du får till en försäljning. 

Men sanningen är att konsumenterna istället spenderar majoriteten av sin tid med att tänka på sina egna problem.  Därmed bör du presentera din annons som en lösning på deras brådskande behov.

Användbar information i dina annonser kan hjälpa att till öka varumärkesmedvetenheten och lead generation, genom att erbjuda gratis värde till potentiella kunder. Tänk på kampanjinnehåll som ett sätt att etablera dig själv och ditt varumärke som industriledare. Genom att göra detta bygger du upp ett förtroende med konsumenten och

uppmuntra människor att lära sig mer om ditt värdeerbjudande.


Oberoende om hur mycket plats du har för text, se till att fylla det med en välskriven copy och värdefull information. Via Readpeak kan du maximera din copy-struktur med bland annat detta:


● Tema

● Uppmaning/Call To Action (CTA)

● Rubrik

● Artikelsammanfattning

● Annonsörens namn


Teman är en praktisk extrafunktion, och CTA är alltid gynnsamma för att konvertera leads. Däremot är rubrik, sammanfattning och annonsörsnamn obligatoriska punkter i skapandet av en native annonskampanj. 

Varför inte använda Readpeak för att hjälpa dig med att utveckla de bästa annonsdetaljerna?

3. Använd native annonsering för retargeting

Det finns en del saker du kan göra for att maximera din avkastning på investeringen, utan att spräcka din marknadsföringsbudget på kuppen. Retargeting har blivit ett allt populärare sätt för att säkerställa att dina annonser når de personer som mest sannolikt kommer engagera sig i din annons och klicka sig vidare till försäljningsplattformen.

Retargeting fungerar på följande sätt: de riktar sig mot konsumenter som som tidigare har engagerat sig i dina annonser eller produkter. En konsument som reda känner till ditt varumärke och, ännu viktigare, tycker om din produkt, är mer sannolik att ha en positiv respons till din annons. Med retargeting vill du förvandla tidigare konsumenter till återkommande kunder. 

Detta skapar ett marknadsförings-ekosystem som kan generera försäljning samtidigt som du frigör resurser för att nå en ny publik. En sund balans mellan att hitta nya kunder och retargeting är en fantastisk metod för att optimera potentialen i din kampanj, genom befintliga och nya marknader.

4. Testa, testa, testa

Om något inte fungerar i din kampanj måste du noga utvärdera det för att hitta en lösning på problemet. Även om delar av kampanjen rullar på bra, kan kontinuerliga undersökningar och justeringar vara nyckeln till att få dina kampanjer att prestera på en helt ny nivå.

Det fina med native annonsering är att du kan använda analyserna för att se hur bra varje enskild annons presterar. Detta gäller särskilt för native annonser på media plattformar.

Native annonsering tar ett tag att att lära sig och ännu mer tid krävs för att putsa till dem. I ett annat inlägg, ger vi dig “6 sätt att optimera din native reklamkampanj”, med avstamp i dina kampanjmål.

När du väl vet vad du vill uppnå bör du definiera dina “key performance indicators” (KPI:er), som hjälper dig att följa dina framsteg.


På Readpeak hjälper vi över 2000 företag i Norden att bygga, driva och optimera sina native reklamkampanjer. Bland våra kunder finns BMW, Zmarta Group och Docrates.

Vårt mål är att skräddarsy din native annonskampanj för dig. Om du har några frågor till vårt team av experter kan du boka en demo hos oss. 

Vi längtar att höra från dig!


Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

1700
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+2000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+400
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

5+1 Tips för att välja rätt innehåll till dina Native annonser

Native annonsering är den snabbaste växande formen av digital marknadsföring.Valet av innehåll kan på samtliga marknadsföringsdomäner fälla avgörandet mellan en succé och ett misslyckande - och native annonser är inga undantag.Den bästa sortens native annonsering fångar din publik när de redan letar efter nyheter ellerinformation.

Läs mer
readpeak native annonsering

Gör du dessa 5 misstag med native annonsering?

Native annonsering är ett betydande verktyg för att skapa varumärkeskännedom, styra trafik till din webbsida och öka försäljningen, men om du gör de här misstagen kommer du inte att kunna utnyttja dess fulla potential. Marknaden för native annonsering blomstrar och alla, också dina konkurrenter, utnyttjar den fulla kapaciteten genom uppskalning av kampanjerna. För att fatta oss kort, inget företag har råd att missa fördelarna med native annonsering

Läs mer
readpeak native annonsering

Marknadschef - vet du vilka medier din målgrupp konsumerar?

Fem tip på hur ni når rätt målgrupp digitalt i massmediakanaler.

Native advertisement
Läs mer
readpeak native annonsering

6 olika sätt att optimera din native annonskampanj

Du har påbörjat en native annonskampanj och samlat ihop lite resultat. Dina annonser har gett bra resultat, men du känner ändå att de kunnat ha varit bättre. Om det här känns bekant, så är det här blogginlägget för dig.Vi har bett våra native experter på Readpeak att samla ihop en lista på de mest effektiva sätten att optimera din kampanj. Fortsätt läsa, och sedan kan du släppa loss kraften i native annonsering för din produkt eller tjänst.

Läs mer

2022 © ReadPeak Oy