Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

4 sätt för att native annonsering ska fungera för dig 2022

Ingen betald reklamkampanj fungerar utan en strategi som garanterar en utmärkt avkastning på investeringen (ROI).  Native annonsering är en växande trend inom digital marknadsföring som genom innovativa sätt, fokuserar på att maximera effektiviteten av betalda annonser.

Men fungerar detta egentligen? Eller ännu viktigare, hur kan du få detta att fungera för din nästkommande kampanj?

Native annonser beter sig liknande till övriga betalda annonser - fast med en viktig skillnad. Native annonser är designade för att sömlöst passa in på värdsidan, i princip smälta in med det andra innehållet.

Dessa annonser liknar resten av värdsidan (dvs. native), så konsumenter kan vanligtvis inte urskilja dem från den faktiska sidan.

För att upprätthålla konsumenternas förtroende och hjälpa till att separera annonser, ser du native annonser med en extra "Marknadsförd" eller “Sponsrad"-tagg.

Idag presenterar vi fyra metoder för att få native annonsering att fungera för dig.  Målet är inte att placera alla dina resurser på native annonser på bekostnad av en mer holistisk strategi. Istället vill vi se dig maximera resurserna som du investerar. 

Vi är även här för att hjälpa dig att förenkla självaste processen och få native annonser att fungera för just dig.

Nu kör vi!

1. Börja med rätt förlag

För att marknadsföra effektivt, behöver du en grundlig vetskap om vilken din ideala publik är. Men ännu viktigare, för annonsering behöver du veta vart dina kunder spenderar sin tid online och hur deras engagemang med dessa medier tar sig uttryck.

En betydande fördel med native annonser är att de inte är lika störande som andra former av betalannonser. Eftersom de smälter in med innehållsflödet på sidan de visas på. 

Därför bör du ta dig tid att verkligen förstå förlaget du tänker lägga dina annonser på. Platserna du publicerar på definierar ofta vad du kan göra med din annonstext.

Readpeak ger dig tillgång till över 500 premiumpublicister, vilket hjälper dig att hitta din publik. Var de än spenderar sin tid online. Över hela plattformen kan du med självförtroende placera din native annonskampanj Hos oss vet kan du känna dig säker på att hitta rätt utgivare för din native annonskampanj.


2. Gör det värdefullt

Det är enkelt att skapa annonser kring ett försäljningsargument, men det finns mer fördelaktiga sätt att engagera sig med din publik. Testa att bygga din annons kring konsumentens värdeerbjudande. Som marknadsförare kan det vara det lätt att fokusera på ditt egna primära problem: hur du får till en försäljning. 

Men sanningen är att konsumenterna istället spenderar majoriteten av sin tid med att tänka på sina egna problem.  Därmed bör du presentera din annons som en lösning på deras brådskande behov.

Användbar information i dina annonser kan hjälpa att till öka varumärkesmedvetenheten och lead generation, genom att erbjuda gratis värde till potentiella kunder. Tänk på kampanjinnehåll som ett sätt att etablera dig själv och ditt varumärke som industriledare. Genom att göra detta bygger du upp ett förtroende med konsumenten och

uppmuntra människor att lära sig mer om ditt värdeerbjudande.


Oberoende om hur mycket plats du har för text, se till att fylla det med en välskriven copy och värdefull information. Via Readpeak kan du maximera din copy-struktur med bland annat detta:


● Tema

● Uppmaning/Call To Action (CTA)

● Rubrik

● Artikelsammanfattning

● Annonsörens namn


Teman är en praktisk extrafunktion, och CTA är alltid gynnsamma för att konvertera leads. Däremot är rubrik, sammanfattning och annonsörsnamn obligatoriska punkter i skapandet av en native annonskampanj. 

Varför inte använda Readpeak för att hjälpa dig med att utveckla de bästa annonsdetaljerna?

3. Använd native annonsering för retargeting

Det finns en del saker du kan göra for att maximera din avkastning på investeringen, utan att spräcka din marknadsföringsbudget på kuppen. Retargeting har blivit ett allt populärare sätt för att säkerställa att dina annonser når de personer som mest sannolikt kommer engagera sig i din annons och klicka sig vidare till försäljningsplattformen.

Retargeting fungerar på följande sätt: de riktar sig mot konsumenter som som tidigare har engagerat sig i dina annonser eller produkter. En konsument som reda känner till ditt varumärke och, ännu viktigare, tycker om din produkt, är mer sannolik att ha en positiv respons till din annons. Med retargeting vill du förvandla tidigare konsumenter till återkommande kunder. 

Detta skapar ett marknadsförings-ekosystem som kan generera försäljning samtidigt som du frigör resurser för att nå en ny publik. En sund balans mellan att hitta nya kunder och retargeting är en fantastisk metod för att optimera potentialen i din kampanj, genom befintliga och nya marknader.

4. Testa, testa, testa

Om något inte fungerar i din kampanj måste du noga utvärdera det för att hitta en lösning på problemet. Även om delar av kampanjen rullar på bra, kan kontinuerliga undersökningar och justeringar vara nyckeln till att få dina kampanjer att prestera på en helt ny nivå.

Det fina med native annonsering är att du kan använda analyserna för att se hur bra varje enskild annons presterar. Detta gäller särskilt för native annonser på media plattformar.

Native annonsering tar ett tag att att lära sig och ännu mer tid krävs för att putsa till dem. I ett annat inlägg, ger vi dig “6 sätt att optimera din native reklamkampanj”, med avstamp i dina kampanjmål.

När du väl vet vad du vill uppnå bör du definiera dina “key performance indicators” (KPI:er), som hjälper dig att följa dina framsteg.


På Readpeak hjälper vi över 2000 företag i Norden att bygga, driva och optimera sina native reklamkampanjer. Bland våra kunder finns BMW, Zmarta Group och Docrates.

Vårt mål är att skräddarsy din native annonskampanj för dig. Om du har några frågor till vårt team av experter kan du boka en demo hos oss. 

Vi längtar att höra från dig!


Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

+3000
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer
readpeak native annonsering

De 4 väsentliga mätvärdena för att hålla koll på din native annonsprestanda

Läs mer
readpeak native annonsering

5 idéer för native annonsering som du aldrig tänkt på tidigare

I dag har vi något extraordinärt på lager åt dig. Det finns mängder av artiklar därute som tar upp ämnet ‘natve annonsering’. Majoriteten erbjuder dig en rad exempel och en genomgång av några utmärkta native annons praxis. Samtidigt som dessa artiklar innehåller användbar information, mer som en regel än ett undantag, så lämnar de ändå sin publik med frågan “vad betyder detta i praktiken?”

Läs mer
readpeak native annonsering

Det är inte så svårt som du tror att köra en native kampanj

Annonsörer börjar se potentialen med native annonsering, eftersom den växer från år till år. Det här beror delvis på de fantastiska resultat som genereras. Medan Facebook kan driva en rejäl mängd trafik, kommer kvalitén på trafiken från native annonsering som nu allt oftare har högre konverteringsgrad än Facebook.

So funktioniert Readpeak
Läs mer

2022 © ReadPeak Oy