Blog

Read the latest news
about Native Advertising

Følg resultatene til dine native annonser med disse 4 essensielle metricsene

Siden digital annonsering er i konstant endring, popper det stadig opp nye trender og ny teknologi som krever nye strategier. Å holde styr på dine native kampanjer kan være utfordrende. Om du leser dette vet du sannsynligvis at det å måle en kampanje kan være vanskelig. Dette blir enda vanskeligere igjen om en ikke finner en god måte å måle kampanjene på og identifisere hvilke metrics en må holde et ekstra øye med.

Måling er grunnleggende 

Å måle markedsførings- og annonsekampanjer er essensielt. Det gir deg verdifull informasjon om hvordan kampanjene dine fungerer, slik at du kan finpusse annonsene. Uavhengig av hvilken type kampanje du har gående, er det nødvendig å samle og analysere data for å kunne se hva som faktisk blir resultatene av investeringen din.

Det er essensielt å identifisere annonsens måleparametre. Dette er en konkret måte å: 

  1. Følge med på din egen innsats
  2. Følge med på hvordan kampanjen din gjør det i forhold til KPI’ene dine 
  3. Identifisere hvilke kanaler som gir best avkastning (ROI)

Å lage en liste over de viktigste metricsene hjelper deg med å forstå dine egne kampanjer bedre, noe som gir deg muligheten til å ta beslutninger på bakgrunn av data. Det gjør det også mulig for deg å ta mer informerte valg når du investerer i native annonser. Det øyeblikket du forstår dine egne kampanjer, er det du som har kontrollen. Gjør justeringer og se hvordan disse endringene påvirker resultatene. I denne artikkelen går vi gjennom fire essensielle metrics du bør måle for å ha en suksessfull kampanje. (Tips; Ta vare på denne listen, den inneholder viktig informasjon om hvordan du kan måle din neste native kampanje.)

Essensielle metrics du må følge med på

#1. Click Through Rate

Klikkfrekvens (CTR) er den mest populære måten å måle hvor bra en native kampanje gjør det. Klikkfrekvensen viser hvor høy prosentandel av personer som ser annonsen din som klikker seg gjennom til landingssiden din. Når du ser gjennom dataene er det også viktig å sammenligne med rekkevidden og visningene til annonsen din. Det kan være problematisk om klikkfrekvensen er for lav sammenlignet med rekkevidde og visninger. En lav klikkfrekvens kan blant annet fortelle at målgruppen din ser annonsen, men ikke er villige til å ta det neste steget. Når du havner i slike situasjoner er det en god idé å kjøre A/B-tester med forskjellige annonser. I disse testene kan du forandre overskriften, bildene og teksten for å finne ut av hvilke kombinasjoner som fanger oppmerksomheten til publikummet ditt.

Slik regner du ut CTR (Click-Through-Rate):

CTR = (antall klikk / antall visninger) x 100. 

Det er mange faktorer som definerer hva som er en god klikkfrekvens. Det avhenger av produktet selv, industrien og hvor du velger å vise annonsen din. Om du f.eks. sikter deg inn på en mindre målgruppe, men viser annonsene på en mer generell side, kommer du til å få en lavere klikkfrekvens. 

Hva gjør du når klikkfrekvensen er for lav?

1) Husk å alltid inkludere CTA (Call To Action) for leserne dine. Pass på at den er tydelig og gjør at leseren ikke kan la være å klikke på den. 

2) Det er viktig å bruke riktig bildestørrelse. Bilder er en flott måte å fange oppmerksomheten til leseren på og å øke klikkfrekvensen. Les mer om ReadPeak’s bildestørrelser her:

3) Forandre og forbedre annonsens tekst og tittel. Bilder og titler er de to tingene som påvirker klikkfrekvensen aller mest. 

Husk å alltid bruke 1-2 nøkkelord i tittelen. I teksten burde du presentere produktet/tjenesten som en løsning på et problem publikummet ditt opplever.

Om du strever med å oppnå resultatet du ønsker deg, ta en kikk på denne artikkelen for å lære de 6 mest effektive måtene å optimalisere din kampanje.

#2 Konverteringsrate 

Konverteringsraten viser antallet personer som har klikket på annonsen og som fullfører et satt mål. Alle annonser du lager burde ha et mål: At målgruppen din utfører en bestemt handling. Native annonser kan ha mange mål. Konverteringer kan være så mye mer enn at noen kjøper et produkt eller en tjeneste. Med native annonser kan målene dine se slik ut:

▪ Abonnementer 

▪ Nedlastninger av en e-bok eller et dokument 

▪ Påmeldinger til en event eller et webinar

Konverteringer er en viktig del av hvordan vi forstår dataene til native annonser, siden det gir tilgang til informasjon om hvordan annonsen påvirker leserne til å utføre en spesifikk handling. 

Slik regner du ut konverteringsraten:

Konverteringsrate = (antall konverteringer / antall klikk/besøk) x100

Det å forbedre konverteringsraten din er avhengig av produktet eller tjenesten din. Her er et par tips for nettopp dette.

▪ Kjør A/B-tester med forskjellige annonser hvor du tester overskrifter, bilder og CTA’er

▪ Se gjennom språket i annonsen din. Velger du ord kunden selv hadde brukt for å beskrive sine smertepunkter? 

▪ Lag en tilpasset landingsside for hver annonse/annonsegruppe. Slik finner publikummet ditt det de ser etter.

▪ Analyser hvordan du sikter deg inn på publikummet ditt og husk å forsikre deg om at du velger rett sted å publisere annonsene dine.

▪ Bruk gode lead-magneter når du samler inn e-mailadresser.

▪ Bruk sosiale bevis når du prøver å overbevise publikummet ditt om at du fortjener tilliten deres. 

▪ Forsikre deg om at overskriftene og artiklene dine gir et korrekt bilde av det du tilbyr. Ikke vær villedende eller bruk clickbait. 

#3 Synlige visninger

Synlige visninger er når en annonse vises på en skjerm. Du lurer kanskje på hvordan dette er forskjellig fra måleenheten “visninger”? I følge International Advertising Bureau (IAB) må en synlig visning ta opp minst 50% av skjermen i minst ett sekund. Det må også være via en nettleser som blir aktivt brukt. Denne metricen lar deg måle dekning på en mye mer detaljert måte. Ved å måle synlige visninger får du et mye mer detaljert bilde av hvordan dine native kampanjer oppfører seg. Synlige visninger er også en veldig relevant målingsmetode når det kombineres med klikkfrekvens(CTR). Som forklart tidligere kan dette være en god måte å få innsikt i hvor effektiv kampanjen din er. 

Men hvordan kan du få tilgang til denne informasjonen? Vår plattform, Readpeak, gir deg et dashbord som viser et komplett og detaljert bilde av dine native kampanjer. Her kan du blant annet se nøyaktig antall synlige visninger og mange andre måleenheter.

#4 Fluktfrekvens 

Fluktfrekvens, også kalt bounce rate og fluktrate, viser til antallet personer som har besøkt siden din, men forlater den uten å ha utført noen handlinger. Denne metricen er viktig siden den lar deg se kvaliteten til trafikken kampanjene dine sender over til nettsiden din. Om du har en høy fluktfrekvens – selv om du har mye trafikk til siden din – er det noe som er veldig galt. Når mange klikker vekk fra siden din, kan det være flere grunner til dette. Det kan for eksempel være et problem med hvilken målgruppe du har fokusert på. Hvis brukere forlater siden din samme øyeblikk de landet på den, er det mulig at målgruppen du har siktet deg inn på ikke er interessert i produktet eller tjenesten din.

En annen grunn til en høy fluktfrekvens kan være hvor lang tid det tar å laste inn siden din. I følge Google er 53% av sider lukket om det tar lenger enn 3 sekunder å laste den inn. Men det er såklart unntak. Om du har en nettside som er bloggbasert kan en høy fluktfrekvens signalisere at brukerne fant det de lette etter på den første siden de landet på. Eller at landingssiden din rett og slett er dårlig. Det er nødvendig å måle fluktfrekvensen. Om den ikke er like lav som du håpet på, er det viktig å forstå hvilke grunner som ligger bak. Slik regner du ut fluktfrekvensen:

Fluktfrekvens = (antall besøk på nettsiden uten handlinger / antall besøk på nettsiden) x 100 

Da måler vi

Om du kjører en native kampanje burde du måle disse metricsene både mens kampanjen er aktiv og når den er avsluttet.  For å få en pålitelig analyse er det viktig å forberede seg godt og gjøre alt forarbeidet en kan før en lanserer en kampanje. Om du ikke gjør dette blir det nærmest umulig å ta gode valg og å måle nøyaktig hvor suksessfull kampanjen din ble. Sjekk ut denne sjekklisten som kan hjelpe deg se hvilke elementer du burde ta en nøyere kikk på før du lanserer en native kampanje. Om du er usikker på hvor og hva du skal starte å analysere, er Google Analytics et hendig verktøy å bruke. Her kan du finne mengdevis av data som kan hjelpe deg. I tillegg har vår native plattform et dashbord som gir deg tilgang til analytiske verktøy i sanntid, som også optimaliserer konverteringer og engasjement på tvers av native kampanjer fra øyeblikket du lanserer kampanjen din. Her er en artikkel på hvilke verktøy som best optimaliserer din native kampanje.

Om native annonser er nytt for deg er det normalt å være litt i villrede om hvilke mål du skal sette når du starter en ny kampanje. Det kan også hende at du er usikker på hvordan native annonser kan hjelpe bedriften din å nå målene sine. Er du usikker på hvor du skal starte er du velkommen til å booke et møte for å legge en strategi som er tilpasset din industri. Teamet vårt kan hjelpe deg å sette smarte mål, skape en kampanje og vise deg hvordan du bruker dashbordet.

Ønsker du et 30-minutters online møte med oss?

Den beste måten å komme i gang med effektiv native-annonsering, er å booke et gratis online-møte med oss. Da vil dere vil få servert inspirerende case-historier fra virkeligheten, presentasjon av plattformen og ikke minst innsikt i de beste native-annonseringsstrategiene akkurat nå. Sammen finner vi ut hvordan native-annonsering kan gi deg de beste resultatene i din markedsføringsstrategi.

Book et møte

Registrer deg gratis: