Näin natiivimainonta toimii

Opi lisää

Miksi natiivimainonta on niin tehokasta?

Lue lisää

Miten Readpeak toimii?

Lue lisää

Miten pääsemme alkuun natiivimainonnan kanssa?

Lue lisää

Mikä ero on sisältönatiivin ja tuotenatiivin välillä?

Lue lisää

Tutoriaalivideo: Näin rakennat natiivikampanjan 15 minuutissa

Lue lisää
Blogi

Tästä syystä natiivimainonta toimii B2B yrityksille

Kerromme 2 taustaa siihen, miksi natiivimainonta tehostaa B2B-markkinointia

Lue lisää

Rekisteröidy ilmaiseksi Readpeakiin

Mitä on natiivimainonta?

Natiivimainonta on digitaalisen mainonnan muoto, joka on kehittynyt 2010-luvulta lähtien. Natiivimainontaa käyttämällä saadaan luotua tehokasta sisältömarkkinointia kaupallisessa mediassa ja uutissivustoilla. Tällä hetkellä natiivimainonta on yksi nopeimmin kasvavista mainosmuodoista kansainvälisesti tällä hetkellä. Natiivimainonnan mainosbudjettien arvioidaan kasvavan 375 % vuoteen 2025 mennessä, 400 miljardiin dollariin asti. 

Natiivimainonnan arvioidaan kasvavan Suomessa samaan tahtiin globaaleiden markkinoiden kanssa. 

Digitaalisen mainonnan muoto

Natiivimainonnan avulla luodaan digitaalisia mainoksia, jotka ovat sisällöltään ja ulkomuodoltaan mahdollisimman lähellä julkaisualustan sisältöjä. Perinteisten banneri- ja display-mainosten sijaan natiivimainonnassa hyödynnetään uutissivuston käyttämää tyyliä ja muotoa. 


Natiivimainokset näkyvät julkaisijan uutisvirrassa samalla tavalla kuin uutiset, mutta ne on merkitty selvästi mainokseksi. Uutismuotoisuus herättää lukijan mielenkiinnon ja saa heidät kiinnostumaan sisällöstä. Mainokset sulahtavat luonnollisesti journalistisen sisällön sekaan, ja näin ollen ne koetaan osana medialukuelämystä. 


Kun lukija klikkaa natiivimainosta, hänet ohjataan valittuun sisältöön nettisivuillanne. Kyseessä voi olla blogikirjoitus, artikkeli tai laskeutumissivu sisällön kera. 


Natiivimainonnan johtoatuksena on se, että se johtaa aina sisältöön omilla nettisivuillanne, mutta on myös mahdollista luoda tuotenatiivi-kampanja, joka vie tuotteen sivulle tai verkkokauppaan. Lue lisää tuotenatiivi-mainonnasta täällä: Mikä ero on sisältönatiivin ja tuotenatiivin välillä?


Esimerkki natiivimainonnasta Iltasanomissa:

‍Natiivimainonta muodostuu sisältö-elementeistä, jotka noudattavat uutissivuston omaa tyyliä.  


Otsikko: Otsikon tulee olla asiallinen, sitouttava ja herättää lukijan mielenkiinto


Ingressi: Ingressin avulla kerrot lukijalle lyhyesti mitä sisältö käsittelee


Kuva: Sisältöön sopiva kuva herättää lukijan mielenkiinnon


CTA: Painike, joka johtaa lukijan sivullenne. Yleensä painikkeessa lukee “Lue lisää”.


Mainostajan nimi: Jokaisessa mainoksessa täytyy selkeästi ilmoittaa, kuka on mainostava taho. 


Teema: Joissakin tapauksissa voidaan myös kertoa teema, kuten esimerkiksi ‘autot’, ‘sovellukset’, ‘B2B’ tai ‘lomamatkat’. 


Readpeakin kaltaista alustaa käyttäessäsi natiivimainokset luodaan automatisoidusti, ja erittäin yksinkertaisella ja helpolla tavalla. Alusta varmistaa automaattisesti, että natiivimainoksenne noudattaa uutissivuston tyyliä ja muotoa, ja näin ollen saavuttaa parhaan tuloksen kampanjallenne. 


Voit lukea lisää siitä, miten Readpeak on rakennettu, jotta natiivimainonta auttaa teitä saavuttamaan parhaan mahdollisen tuloksen. Miten Readpeak toimii?

Haluatko varata 30 minuutin verkkopalaverin tiimimme kanssa?

Yksi parhaimmista tavoista päästä alkuun Readpeakin kanssa on varata verkkopalaveri. Demo-palaverin aikana jaamme inspiroivia CASE-esimerkkejä, esittelemme alustaamme ja jaamme parhaiten toimivia natiivistrategioita tällä hetkellä. Samalla keskustelemme siitä, miten natiivimainonta voisi sopia teidän tarpeisiinne.
Varaa aika etäesittelyyn kanssamme joko sähköpostitse support@readpeak.com tai puhelimitse +358 40 653 9996

VARAA DEMOPALAVERI

2022 © ReadPeak Oy