Så fungerar native annonsering

Lär dig mer

Vad är native annonsering?

Läs mer

Varför är native så effektivt?

Läs mer

Hur fungerar Readpeak?

Läs mer

Hur kommer jag igång med native?

Läs mer

Tutorial Video: Så bygger du en native-kampanj på 15 minuter

Läs mer
Blogg
readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer

Vad är skillnaden mellan Content Native och Product Native?

Readpeak erbjuder två olika annonsformat inom native annonsering: Content native och Product native. De påminner till utformningen om varann - skillnaden ligger i vad man vill marknadsföra.

Content native

Content native-formatet är skapat för att marknadsföra innehållssidor på en hemsida, som t.ex. en blogg, artikel eller en annan landningssida med tydligt och tillräckligt innehåll. Landningssidan skall kännas som en artikel där läsaren kan fördjupa sig i ett ämne, som till exempel ert bolag, produkt eller tjänst.

Själva native-annonserna som visas på nyhetssajter för att nå intresserade läsare måste också följa en strikt journalistisk stil. Rubriksättningen skall vara tydlig och skriven på korrekt svenska. Ingressen ska på samma sätt vara språkligt bra utformad med fullständiga meningar, samt ge insyn in det innehåll som finns på landningssidan.

 

Product native

Product native-formatet är skapat för att direkt marknadsföra produkter, webbshoppar, framsidor, registrerings- eller anmälningssidor. Det gör formatet mer liberalt än Content native. Trafiken från Product native kampanjer får styras direkt till vilken sida som helst, även om den inte är utformad som en artikel eller blogg.

På samma sätt som Content native har Product native-annonserna en rubrik, ingress, bild, ett tema samt en knapp. Men här får användas mer säljande formuleringar, erbjudanden, priser och rabatter.

 

Strategi och prestanda

I korthet kan vi konstatera att de olika formaten fyller olika funktioner i er marknadsföring.

Content native skapar medvetenhet om er och stärker ert varumärke. Klickprocenten är vanligen högre och ni kan effektivt köpa stora volymer av kvalitetsläsare till er hemsida. Lästiden är ofta mellan 1-3 minuter per besök.

Product native är utmärkt för konverteringar som köp, registrering eller anmälningar till webbinarier eller nyhetsbrev. Konverteringsprocenten är ofta högre med Product native än med Content native och därför riktats detta format ofta till målgrupper som är nära köpbeslut.

Båda formaten lämpar sig för både B2B- och B2C-marknadsföring. Många använder båda kampanj-formaten parallellt.

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.
Boka demo möte me oss på e-post: support@readpeak.com
eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

Eller registrera dig kostnadsfritt på Readpeak direkt

2022 © ReadPeak Oy