Så fungerar native annonsering

Lär dig mer

Varför är native så effektivt?

Läs mer

Hur fungerar Readpeak?

Läs mer

Hur kommer jag igång med native?

Läs mer

Vad är skillnaden mellan Content Native och Product Native?

Läs mer

Tutorial Video: Så bygger du en native-kampanj på 15 minuter

Läs mer
Blogg
readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer

Vad är native annonsering?

Native-annonsering är ett digitalt annonsformat som växt fram under början av 2010-talet. Native-formatet är skapat för effektiv innehållsmarknadsföring i massmedia och på nyhetssajter. I dag är formatet ett av de snabbast växande annonsformaten globalt. Annonsbudgetarna för native-annonsering beräknas växa med 375% tills 2025, till ett globalt värde av 400bn USD.

I Sverige beräknas native-annonsformat växa i takt med den globala marknaden. Redan nu gör tusentals varumärken native-annonsering i Sverige.

Annonsformatet

Med native-annonsering avses digitala annonser som följer publiceringsplattformens naturliga format. Det mest vanliga formatet av native-annonser är på digitala nyhetssajter. Tillskillnad från en traditionell banner och display-annons, utnyttjar native-annonserna nyhetssajtens stil och utformning. 

Native-annonserna syns i publicistens nyhetsflöde som ett nyhetsinslag, men de är tydligt märkta som annonser. De väcker läsarens intresse och engagerar dem. Annonserna smälter naturligt in i det journalistiska innehållet och därför upplevs de som en del av läsupplevelsen.

När en läsare klickar på er native-annons styrs hen till ett valt innehåll på er hemsida. Det kan vara en blogg, artikel eller landningssida med innehåll.

I grund och botten skall native-annonser alltid leda till ett innehåll på er sida, men ni kan även göra en produkt-native kampanj, som leder till en produkt sida eller webbshop. Läs mer om Produkt-native formatet här.

Exempel på native-annons i Affärsvärlden

En native-annons består av några olika element, som följer varje nyhetssidas specifika stil.

Rubrik: Rubriken skall vara saklig, engagerande och väcka läsarens intresse
Ingress: Med ingressen ger du läsaren en kort inblick i vad innehållet kommer att handla om
Bild: En lämplig bild som väcker läsarens intresse
CTA: Knappen som leder läsaren till er sida. Ofta märkt som ”Läs mer”
Annonsörens namn: Varje annons behöver tydligt klargöra vem som annonserar
Tema: I vissa fall kan man även berätta ett övergripande tema, som t.ex. bilar, programvara, B2B eller semesterresor

Skapandet av native-annonser på Readpeak är automatiserat och sker väldigt enkelt. Plattformen ser automatiskt till att er native-annons alltid följer nyhetssajtens stil och utformning, och på såsätt når bästa resultat i er kampanj.

Läsa mer om hur en plattform för att göra native-kampanjer kan hjälpa er att nå bästa resultat: Hur fungerar Readpeak?

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.
Boka demo möte me oss på e-post: support@readpeak.com
eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

Eller registrera dig kostnadsfritt på Readpeak direkt

2022 © ReadPeak Oy