Blogi

Tutustu natiivimainonnan ja Readpeakin uusimpiin aiheisiin

Case Docrates- Konversioiden osalta Readpeak vetää pisimmän korren

Docrates Syöpäsairaala on kotimainen syöpäsairauksien diagnostiikkaan, hoitoon sekä seurantaan erikoistunut sairaala Helsingin Ruoholahdessa.

Suurin osa yrityksen natiivimainonnasta tehdään sisäisesti markkinointijohtaja Ella Kirjasniemen johdolla, sisällöntuotannosta kampanjoiden luomiseen ja optimointiin. Viime vuoden aikana on sisältömarkkinointi korostunut digitaalisissa kanavissa.

Natiivimainonnan rooli on kasvussa

Docrateen markkinointitiimi ottivat Readpeakin natiivimainonnan työkalun käyttöön alkuvuodesta 2017. Sen jälkeen työkalua on käytetty jatkuvasti sisältöjen mainostamiseen eri medioissa.

“Natiivimainonta on nostanut hienosti verkkosivujemme kävijämääriä. Etenkin niinä harvoina kuukausina, kun emme tee natiivimainontaa, vaikutus konkretisoituu”, kertoo Ella Kirjasniemi.

Keskeistä Docratesin sisältömarkkinoinnissa on ollut tunnettuuden kasvattaminen. Yhä vahvemmin yritys hakee kuitenkin yhteydenottoja mitattavalla ja optimoitavalla tavalla.

Konversiovertailu

Docrates teki alkuvuodesta 2018 eri mainoskanavien vertailun yhtenäisillä sisällöillä ja kampanjoilla.

Vertailussa olivat mukana Readpeakin natiivimainonnan alustan lisäksi myös Facebook sekä pohjoismainen natiivimainosverkosto, joka toimii myös Suomessa. Vertailussa seurattiin yhdeksän kuukauden ajan kuinka eri kanavista tulleet 24 971 mainosklikkiä konvertoituivat yrityksen verkkosivulla.

Tulokset näyttivät, että natiivimainonta on nopeasti nousemassa sosiaalisen median rinnalle vahvana sisältömarkkinoinnin kanavana ja jopa monella mittarilla sen ohi.

Vertailussa seurattiin mm. kolmea eri konversiotavoitetta. Kahdessa ensimmäisessä seurattiin kävijöitä jotka jatkoivat sisältösivulta hinnastoon ja ajanvaraukseen.

Konversiotulokset

Kaikissa konversiomittareissa natiivimainonta päihitti Facebookista tulevan liikenteen. Vaikka hintatasoltaan edullisempi Facebook sai myös vahvoja tuloksia esimerkiksi lukuaikaseurannassa, niin konversiot jäivät vähäksi.

Readpeakin kautta konversiomäärä aikavarausivulle oli jopa kymmenen kertaa parempi kuin Facebookin.

Hintasivulle Readpeakin kautta tuleva liikenne konvertoitui  jopa 46% paremmin kuin Facebook.

Kolmannessa seurattiin kävijän yleistä kiinnostusta perustuen hänen käyttäytymiseensä verkkosivulla. Kokonaisuudessa Readpeakin kautta tuleva liikenne konvertoitui tavoitteisiin 2,5 kertaa parempi kuin Facebookin liikenne.

Natiiveissa on eroa

Natiivimainontaa voi tehdä useamman eri alustan tai kumppanin kautta. Eri alustojen käyttökokemuksen lisäksi myös tehokkuudessa on eroja.

Tässä vertailussa Readpeakin optimointi näytti myös kyntensä ja päihitti kilpailevan natiiviverkoston konversioiden osalta. Osittain tämä johtuu siitä, että Readpeakin kautta on mahdollista valita tarkat kohdemediat sekä sisäänrakennetut optimointi algoritmit.

Vastikään Readpeak on julkaisut datakohdennustyökalun joka entisestään parantaa konversiotasoa.

Ella kiteyttää käyttökokemuksen näin:”Readpeak on erittäin helppokäyttöinen. Olemme saaneet kampanjoista valtavasti tietoa ja pystymme tiimissä itse hallinnoimaan omia kampanjoitamme.”

Haluatko varata 30 minuutin verkkopalaverin tiimimme kanssa?

Yksi parhaimmista tavoista päästä alkuun Readpeakin kanssa on varata verkkopalaveri. Demo-palaverin aikana jaamme inspiroivia CASE-esimerkkejä, esittelemme alustaamme ja jaamme parhaiten toimivia natiivistrategioita tällä hetkellä. Samalla keskustelemme siitä, miten natiivimainonta voisi sopia teidän tarpeisiinne.
Varaa aika etäesittelyyn kanssamme joko sähköpostitse support@readpeak.com tai puhelimitse +358 40 653 9996

VARAA DEMOPALAVERI

 Readpeak  on työkalu saavuttamaan  kohderyhmäsi  digitaalisesti  natiivimainonnan  avulla

Rekisteröidy ilmaiseksi
Readpeak käyttäjäksi

readpeak - native annonsering

+3000
bolag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

Readpeak - natiivimainonta online-media

5+1 vinkkiä oikean sisällön valitsemiseen natiivimainoksillesi

Tässä on viisi erinomaista vinkkiä, joiden avulla voit valita sellaisen sisällön, joka houkuttelee kohdemarkkinoitasi ja saa kaiken irti natiivimainoskampanjoistasi.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

Natiivimainonta: 4 plussaa ja 3 miinusta

Natiivimainonta kasvattaa suosiotaan. Tämä markkinoinnin ja mainonnan muoto antaa brändeille mahdollisuuden saavuttaa keskeisiä strategisia liiketoimintatavoitteita, kuten laajempaa näkyvyyttä ja bränditietoisuutta. Joka vuosi brändit allokoivat entistä isomman osuuden budjeteistaan tähän "mimeettiseen" mainontaan.Mutta mitä on natiivimainonta? Ja mitä tarkoitamme, kun kutsumme sitä "mimeettiseksi"?

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

5 väärää uskomusta natiivimainonnasta, jotka estävät ottamasta sitä käyttöön

Jokainen, joka osallistuu brändin mainostamiseen on kuullut natiivimainonnasta. Se on yksi nopeimmin kasvavista kansainvälisen mainonnan muodoista. Monille natiivimainonta on kuitenkin vielä toteuttamaton taktiikka. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että natiivimainonta eroaa perinteisistä mainontamenetelmistä, joita meille markkinointikursseilla opetetaan.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

5+1 vinkkiä oikean sisällön valitsemiseen natiivimainoksillesi

Tässä on viisi erinomaista vinkkiä, joiden avulla voit valita sellaisen sisällön, joka houkuttelee kohdemarkkinoitasi ja saa kaiken irti natiivimainoskampanjoistasi.

Lue lisää

2022 © ReadPeak Oy