Blog

Read the latest news
about Native Advertising

Native Advertising: 4 fordele; 3 ulemper

Native advertising bliver mere og mere populært. Med denne type af marketing og annoncering kan brands opnå essentielle og strategiske forretningsmål, så som øget synlighed og brand awareness. Brands allokerer større og større budgetter til denne type mimetiske annoncering hvert år.
Men hvad er native advertising? Og hvad mener vi, når vi kalder det mimetisk? Som du måske allerede ved, adskiller native advertising sig fra andre typer af annoncering, ved at annoncerne ligner det content, de omgiver sig med. Hvis du for eksempel annoncerer i en netavis, vil din annonce næsten være identisk med de andre historier, der ligger i nyhedsfeedet.
Nu tænker du måske at det er en skidt ting, at annoncerne passer så godt ind. Vi bliver jo som regel bombarderet med budskabet om, at vores content på de sociale medier skal skille sig ud, hvis vi gerne vil have, at det får opmærksomhed.

Men er det sandt? Eller er situationen mere kompleks og nuanceret, når det kommer til native advertising?

Lad os undersøge det spørgsmål ved at gå gennem en liste med fordele og ulemper ved native advertising, så du kan få et bedre overblik og beslutte, om denne type af annoncering kan bidrage til at maksimere dine resultater.

De 4 fordele ved native advertising

#1. Undgå annonceblindhed

Native advertising er mere effektiv end almindelig display advertising, fordi det genererer flere views end traditionelle bannerannoncer. Som vi allerede har nævnt, er det fordi, denne type af content er mimetisk. Derfor kan native advertising liste ind i dine kunders consumer experience i stedet for aggressivt at forstyrre læsere og råbe op om at være en annonce.
Brugere er blevet dygtige til at overse bannerannoncer på deres yndlingsplatforme. Selvom din annonce er synlig, ser de den i virkeligheden ikke. Som regel tæller det dog alligevel som en impression.
Native advertising er mindre påtrængende. Fordi annoncerne ligner resten af det content, der er på siden, giver brugerne dem samme opmærksomhed som det andet content på siden eller platformen.
Det bidrager til, at du kan vinde brugernes opmærksomhed og tillid og booste dit brands troværdighed.

#2. Større kontrol over dine annoncer

Når du betaler for annonceplads, vil du gerne have, at dit budskab bliver registreret af din målgruppe. Men når du kører bannerannoncer, kan du ikke være sikker på, at folk rent faktisk lægger mærke til dine annoncer, selvom de bliver vist på deres skærme. Det behøver du ikke bekymre dig om med native advertising.
En af de største fordele ved native advertising er, at det giver dig mulighed for at placere dine annoncer i den rette kontekst for et nøje udvalgt publikum. Og det er ikke det hele. Når du bruger Readpeak, kan du selv vælge hvilke platforme, dine annoncer skal vises på. Det er en god måde at ramme præcis det publikum, der er i markedet efter dit produkt eller din service.

#3. Det er mere kosteffektivt


Du tænker måske, at fordi native advertising-kampagner er billigere, så giver annoncerne ikke de bedste resultater. Men faktisk er det lige omvendt. For det første kan virksomheder af alle størrelser opnå resultater gennem native advertising, fordi barriererne for at komme i gang er lave. For det andet betaler du ikke for de mennesker, der ikke interagerer med dine annoncer, fordi native advertising normalt kører efter en cost-per-click (CPC)- model.
I nogle tilfælde får du faktisk boostet din brand awareness gratis, fordi du kommer ind på din målgruppes radar, hvilket kan føre til køb senere hen, hvis de får brug for dit produkt eller din service.

#4. Bedre ad performance

Alle fordelene, vi har nævnt, kan opsummeres i et ord: Kvalitetstrafik. Sammen med mange andre faktorer, betyder kvalitetstrafik, at native advertising kan hjælpe på din konverteringsrate og din click-through rate (CTR).
Native advertising skaber mere engagement, fordi det ikke forstyrrer brugerne. Statistikker viser, at native-annoncer gennemsnitligt set har en 8,8 gange højere CTR end klassiske displayannoncer.

De 3 ulemper ved native advertising

#1. Det kræver den rette tilgang

Uærlige eller vildledende overskrifter kan ofte give større engagement. Men når du lover noget, du ikke kan holde, efterlader du dine besøgende med det indtryk, at dine annoncer – og din virksomhed – er uetisk. Du har ikke lyst til at dine brugere føler sig snydt eller ført bag lyset. Hvis dit brand først får et negativt ry, kan det være umuligt at vinde potentielle kunders tillid.
Native advertising er et toægget sværd, hvis du ikke ved, hvad du laver. Læs denne artikel for at undgå de mest almindelige fejl indenfor native advertising.

#2. Transparens er essentiel

Hvis du gerne vil køre native advertising-kampagner, er det vigtigt, du vælger den rette platform. Native-annoncer performer kun, hvis din kampagne er 100% transparent omkring det faktum, at dit content er markedsføring.
Så når du vælger en platform, skal du sikre dig, at den er 100% transparent.

#3. Det kræver gode beslutninger

Det er svært at vurdere og analysere strategy performance, særligt når du skal i gang med native advertising for første gang. Der er mange faktorer i spil, som du skal have overblik over for at få dine native-annoncer til at fungere godt, så som dine annonce-creatives og audience targeting. Native advertising virker måske ikke nemt og intuitivt ved første øjekast. Hvis du er i tvivl om,
hvordan du kommer i gang og gerne vil vide mere om den native strategi, der giver dig den bedste performance, så book et 30 minutters møde med vores team. Så hjælper vi dig med at forstå, hvordan native advertising kan passe bedst til dine behov.

Konklusion

Nu hvor du forstår fordelene og ulemperne ved native advertising, kan du bedre beslutte dig for, hvilke resultater, du gerne vil opnå. Hvis du gerne vil booste brand awareness og introducere din målgruppe for dit produkt eller din service, er den bedst at gøre det gennem kvalitetscontent.
Er du derimod mere interesseret i at generere leads, har du brug for tiltalende, relevant og ærligt content, med fokus på det deskriptive og specifikke detaljer, samt en klar call to action. Det er afgørende, at du ved, hvad du gerne vil have ud af native advertising, før du forhastet starter en kampagne. Uanset hvad dine mål er, skal du altid sikre dig, at din native ads-strategi passer til
det, du ønsker at opnå. Hvis du vil vide mere om hvilken type annonce, der passer bedst til dine mål, så læs med her.

Vil du booke et 30-minutters online møde med vores team?

En af de bedste måder at komme i gang med Readpeak på er at booke et online møde. Under demo-mødet kommer vi bl.a. til at dele nogle inspirerende CASE-eksempler, demonstrere platformen, dele de bedste performance-strategier samt hvordan annoncerne kan tilpasses til din virksomheds behov.
Booke et 30-minutters online møde med vores team :
support@readpeak.com eller +4523293490

Booke Møde

Gratis oprettelse