Blog

Read the latest news
about Native Advertising

Begår du disse 5 fejl i din native advertising?

Native advertising er en stærk måde at skabe brand awareness, trafik til din hjemmeside eller salg, men hvis du laver følgende fejl, vil du ikke være i stand til at realisere det fulde potentiale. Markedet for native advertising boomer, og alle – dine konkurrenter inklusiv – udnytter det fuldt ud ved at skalere deres kampagner op. Kort sagt har ingen virksomheder råd til at gå glip af fordelene ved denne type annoncering.

Måske lyder følgende scenarie velkendt:

- Du researcher, laver en plan, får din chefs godkendelse og lancerer din første native advertising-kampagne. Og så sker der ingenting.

- Du får masser af visninger, men ikke særligt mange klik eller besøgende på din landingsside, eller måske får du klik, men har stadig en lav konverteringsrate.

- Du tænker, at det er okay, fordi sådan noget tager tid, og så prøver du et par gange mere. Men hver gang opnår du ikke andet end velkendt skuffelse.

Hvis du kender den følelse, kan Readpeak hjælpe dig. Vi har samlet de fem mest almindelige fejl, folk laver i deres native ad-kampagner, for at hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit arbejde. 

1. Du gør ikke forskel på dine bannerannoncer og dine native-annoncer

Bannerannoncering og native-annoncering kan sagtens gå hånd i hånd i din marketingstrategi, men det er vigtigt at notere sig, at der er tale om to forskellige typer af annoncering. For at få din målgruppe til at interagere med dine annoncer, skal du skræddersy dit content til hver format. Selvom bannerannoncer sagtens kan være meget effektive, når de er lavet rigtigt, er de meget salgsorienterede og invasive. Annoncerne har tendens til at stå i skarp kontrast til omgivelserne, og det er meget tydeligt for brugeren, at de promoverer noget. Derfor lægger mange forbrugere slet ikke mærke til dem længere. Native advertising derimod arbejder på at blende din annonce mere usynligt ind i det omkringliggende content. Når det gøres harmonisk, opnår annoncerne langt mere opmærksomhed og interaktion fra læsere, fordi de ikke føler, du prøver at sælge noget.

I stedet for at dit content stikker ud og virker usammenhængende for konteksten, bør native advertising for eksempel bruges i et nyhedsfeed på samme måde som en almindelig artikel. Ved at fortælle en historie, din målgruppe kan relatere til, kan native-annoncer effektivt og elegant skabe brand awareness ved harmonisk at falde ind i omgivelserne på tidspunkter, hvor din målgruppe allerede leder efter information.

For mange marketingfolk glemmer at vinkle det content, de skriver til native-annoncer anderledes end det content, de bruger til traditionelle bannerannoncer. Det virker ikke at bruge samme pointer i dine native-annoncer, som du gør i dine bannerannoncer. I stedet skab du skabe en annonce, der giver din læser lyst til at interagere med dit content.

2. Du burger de forkerte KPI’er

Det her er et af de vigtigste og mest fundamentale principper indenfor marketing, som folk glemmer i deres native advertising-kampagner. Når du går i gang med en ny kampagne, skal du huske at definere dine mål. Det er ikke anderledes med native advertising. Hvis du ikke definerer, hvad du skal opnå med en kampagne og hvilke metrikker, der er bedst til at måle på, er det svært at vide, om din kampagne er en succes eller ej. Hvis din marketingkampagnes mål for eksempel er brand awareness, skal du kigge på, hvor mange, der ser dine annoncer, klik og click-through-rates.

Men hvis dit kampagnemål er at øge user engagement, skal dine KPI’er være antal konverteringer eller specifikke handlinger, så som download af whitepapers, tilmeldinger, salg og så videre.

Når du måler på dine KPI’er, handler det om meget mere end bare at evaluere på, om din kampagne var en succes eller ej. Det handler også om at bruge resultaterne til at optimere dine igangværende og fremtidige kampagner. Når du forstår dine mål og kan bruge dine resultater aktivt til at skabe nye annoncevariationer, kan du skabe endnu mere effektive kampagner. 

3. Du får ikke skabt det rigtige slags content

Hovedkonceptet bag native advertising er at producere content, der giver læseren værdi, og som passer ind i stilen med det andet indhold på udgiverens platform. Hvis du ikke formår at gøre det, vil kunden hurtigt vende blikket væk fra din annonce på samme måde, som de gør det med bannerannoncer og andre reklamer. Denne viden bør være afgørende for udformningen af dit native-indhold. Lær formatet af det content, dine annoncer kommer til at omgive sig med, godt at kende. Kig på billederne og teksten, og sigt efter en lignende tone eller stemning.

Du vil selvfølgelig gerne have dine læsere til at interagere med dit content, så sørg for at skabe noget, der er informativt, brugbart og troværdigt. Skriv overskrifter, som er klare og indbydende og vækker interesse hos brugerne uden snyd. Content af høj kvalitet bør hjælpe læserne ved at demonstrere dine løsninger på deres problemer.

4. Du ignorerer kunderejsen

En succesfuld marketingkampagne bør være klar over sin kundepersona og forstå kunderejsen. For at lave en native advertising-kampagne, der virker, skal du sikre dig, at den passer til alle trin i rejsen. Hvis du eksempelvis gerne vil ramme top-of-funnel-mål som brand awareness, skal din native advertising passe til det.

Du skal være skarp på, hvad dine kunder har brug for og være informativ og forstående. Det er ikke her, du skal forsøge at sælge noget eller kræve handling. Det er bedst at bruge dette sted i kunderejsen til at introducere dit brand og dets produkter eller service på en blød måde. 

Native advertising er virkelig godt til at introducere kunder til et brand eller til at fortælle om hvad din virksomhed kan gøre for dem. Det bør dit content afspejle.

5. Du A/B-tester ikke

Det er essentielt for native advertising at A/B-teste. Det er afgørende for din optimering at teste mange annoncer og se hvilke, der performer bedst. Det hjælper dig også med at forstå din målgruppe. Ved at lave forskellige variationer af dine annoncer, kan du tilpasse overskrifter, billeder og tekst, eller du kan lægge vægt på specifikke dele af det, du tilbyder. Hvis du gerne vil A/B-teste, men ikke helt ved, hvor du skal begynde, tilbyder Readpeak en nem måde at finde ud af, hvilket content, der performer bedst.

Vi anbefaler, at du prøver mindst tre forskellige annoncevariationer og tester flere forskellige ting, så som:

Overskrifter: Sammenlign en fængende overskrift med en soft-sell-overskrift

Medier: Prøv din annonce på forskellige medieplatforme for at se, hvor den får det bedste respons

Landingsside: Se om din landingsside fungerer bedst, hvis der kun er tekst, eller om det er bedre at tilføje flere billeder.


Og det her er kun begyndelsen. Der er mange andre annoncejusteringer, du kan lege med, når du skal optimere din kampagne.

Konklusion:

Hvis du kender til nogle af ovenstående native advertising-fejl, så bare tag det roligt. Du er i godt selskab. Mange marketingfolk synes native advertising er lidt forvirrende i starten. 

Derfor står vores Readpeak-team altid klar, hvis du har brug for assistance til at analysere dine kampagner, eller hvis du har brug for hjælp til at rette disse fejl. 

Når alt kommer til alt, er fejl jo til for at hjælpe os alle med at lære og forbedre os!

Vil du booke et 30-minutters online møde med vores team?

En af de bedste måder at komme i gang med Readpeak på er at booke et online møde. Under demo-mødet kommer vi bl.a. til at dele nogle inspirerende CASE-eksempler, demonstrere platformen, dele de bedste performance-strategier samt hvordan annoncerne kan tilpasses til din virksomheds behov.
Booke et 30-minutters online møde med vores team :
support@readpeak.com eller +4523293490

Booke Møde

Gratis oprettelse