Blog

Read the latest news
about Native Advertising

5 native advertising-idéer, du aldrig har overvejet

I dag har vi noget helt særligt i ærmet til dig. Der findes mange artikler om native advertising. De fleste af dem giver eksempler og tager dig gennem best practice inden for native advertising. Selvom artiklerne sagtens kan indeholde hjælpsom information, sidder de fleste læsere efterfølgende med det samme spørgsmål: ”OK, så hvad betyder det så for mig i praksis?”

Det her er ikke sådan en artikel.

Vi vil gerne dele praktisk information og instruktioner om native-annoncer, som du ikke kan finde andre steder. Hos Readpeak er vi eksperter i native advertising, og gennem årene har vi lært, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Den her artikel giver dig ikke kun tips, tricks og andre indsigter, som kan hjælpe dig med at booste din digitale marketingindsats. Vi forklarer dig også præcist hvilken type content, der virker bedst i native-annoncer. Derudover fortæller vi dig også om vores unikke Readpeak-features og lærer dig at bruge dem effektivt. 

Det er vigtigt at notere sig, at når vi snakker content, handler det ikke om native advertising-kampagner på sociale medier som Facebook, Instagram, Pinterest og så videre. Readpeak specialiserer sig i native advertising, der bliver vist på tværs af medier. Dine annoncer vil blive vist ved siden af artikler, der er skrevet af erfarne journalister. Hvis du gerne vil have dine brugere til at læse dine annoncer, skal dine overskrifter matche udgiverens tone. 

Readpeak er en gratis native advertising-platform, som hjælper brands med at bygge og lancere native advertising-kampagner på online medier hos +500 udgivere. Vores fokus på transparens er det, der adskiller os fra andre native-annonceringsplatforme. Hos os kan virksomheder eksempelvis selv vælge hvilke publikationer, deres annoncer vises med. For at opnå det bedste resultat er det vigtigt, at du har en klar idé om, hvem din målgruppe er, og hvor på nettet de hænger ud. Derfra kan du bygge dit native-indhold ud fra udgiverens overordnede tone.

Med det sagt, vil vi nu præsentere dig for 5 native advertising-ideer, du aldrig har overvejet.

#1. Gør reklame for dine blogindlæg

Prøv at se tingene fra din køberpersonas perspektiv. De sidder med deres smartphone eller laptop og læser et online magasin, fordi de gerne vil holde sig opdateret på de seneste nye trends, nyheder og rapporter inden for deres industi. Kort sagt leder de efter ny viden. Og det er lige dér, de skal mødes. 

Det sidste, de gider se, er anmassende salgscontent, der tigger og beder om at blive klikket på. Den slags content findes typisk på bannerreklamer. Det forstyrrer brugeroplevelsen. Derudover lægger mange brugere ikke mærke til den type annoncer – de vælger at overse dem. 

Fordi læsere er på udkig efter viden, er det mere sandsynligt, at de klikker på overskrifter, der passer ind i den kontekst. Derfor er vores første native advertising-idé, at du promoverer dine blogindlæg. Hvis du har en blog, så find de blogindlæg frem, der performer bedst. Brug Google Analytics og Google Search Console til at finde de artikler og søgeord, der passer bedst til det, dit publikum leder efter. 

Undersøg de medier, hvor du planlægger at placere dine annoncer. Overvej stilen, tonen, sproget og de overordnede følelser, deres overskrifter giver dig. Det, du gerne vil opnå, er at skrive en overskrift, der falder godt ind mellem de artikler, din køberpersona sidder og kigger på. Vær kreativ: Gør det fængende og attraktivt.  Visualiser igen at din køberpersona sidder og scroller gennem sit nyhedsfeed og finder din fængende overskrift.

Til at starte med klikker de på din annonce, fordi de allerede er interesseret i det emne, den handler om. Nysgerrige, engagerede kunder er præcis den slags læsere, du gerne vil have over på din hjemmeside. Dit blogindlæg giver din køberpersona gratis, værdifuldt og relevant content, som handler om et konkret problem, de har. Derudover kommer læserne til at opfatte dit brand som ekspert inden for din industri, når de læser dit content. Derfor kommer de sandsynligvis til at lære dine produkter og services at kende. Når de først ser dit brand som en autoritet, de kan stole på, og som leverer hjælpsomme artikler, er det meget mere sandsynligt, at din køberpersona bliver din kunde. 

Vores Content Native-format er det bedste valg til denne slags native annoncer. Du kommer til at få en højere click through rate (CTR) med en gennemsnitlig læsetid på mellem 1 og 3 minutter. 

#2. Gør reklame for dit webinar

Vi lever i webinarenes og de digitale events guldalder. Rejserestriktioner og usikkerhed som følge af COVID-19 har været med til at understrege, hvor brugbart dette format er til at forbinde mennesker i hele verden. Og det udnytter de mest innovative brands. Hivs du har et webinar, en workshop eller et event, du gerne vil promovere, er native-annoncer en fantastisk mulighed for at få det ud til et relevant publikum. Ligesom med blogindlæg hænger dit publikum ud på online medier, fordi de søger information. De er fokuseret på at lære noget eller at finde mere information om et specifikt emne, en bestemt industri eller en særlig løsning. Det er det perfekte tidspunkt til at invitere dem til dit næste event. Dit webinar kunne handle om thought leadership, brand awareness eller produktdemonstrationer. Uanset emne kræver det en sofistikeret tilgang at promovere det gennem native-annoncer. 

Du skal bygge en annonce, der gør det klart, hvad man får ud af at deltage. Alle vil gerne have så mange som muligt til at deltage i deres (ofte dyre) webinarer, men de bedste native-annoncer bruger bløde argumenter. Husk, at native-annoncer skal passe ind mellem andre artikler. Hårdt salg vil ikke virke naturligt. Sigt efter en informativ tilgang, og fokuser på de ting, folk får med sig ved at deltage i dit event. 

Vores Product Native-annonceformat er det bedste til at promovere dit webinar.

#3. Gør reklame for din lead magnet

Har du content, der skal downloades, som du bruger til at generere leads? Det kan være en e-bog, en guide, en tjekliste eller en anden slags lead-magnet?

Leder du efter en måde at tiltrække brugere til den landingsside, hvor din lead-magnet ligger? Fantastisk! Native advertising er den perfekte kandidat til jobbet. Vi anbefaler, at du bruger vores Product Native-annonceformat. Det passer bedst til annoncer, der har fokus på blandt andet salg og tilbud.

Overskriften er igen afgørende her. Du skal skrive den på en måde, så læseren forstår, hvordan de får gavn af din lead-magnet. Herfra kan du bygge en landingsside, der passer til dit content. Lad os for eksempel sige, at du arbejder for et forsikringsselskab, og du leder efter en kreativ måde at komme i kontakt med nye, potentielle kunder og promovere din nye guide om sundheds- og rejseforsikringer under COVID-19. Du kan bruge overskrifter som “Den komplette guide til rejse- og sundhedsforsikringer under en pandemi” eller ”Den ultimative tjekliste: 10 gode råd til at vælge den bedste sundhedsforsikring i 2021 - COVID-19 Edition”.

Du tilbyder basalt set hjælpsom information til gengæld for kontaktinformationer. Alternativt kan du bruge overskrifter, der understreger din position inden for din industri, så som ”Sådan gør (dit brand) rejse- og sundhedsforsikring nemt for dig”. 

Her er det vigtigt at prøve så mange overskrifter af som muligt. Hvilke overskrifter, dit publikum reagerer bedst på, og som fører til transaktioner, overrasker dig måske. Hos Readpeak tror vi ikke på A/B-tests. Vi tror på A/B/C/D…tests!

På vores native advertising-platform er der ingen begrænsning på, hvor mange annoncer eller annoncevariationer, du kan bygge. Vi anbefaler altid, at du laver 4-5 annoncer med 3-4 variationer i hver kampagne, men du kan bygge så mange annoncer og variationer, som du har lyst til.

Så kom i det kreative hjørne, og få dine annoncer live for at se hvilke, der performer bedst!

#4. Gør reklame for en case

Social proof er en psykologisk faktor, der kan gøre en markant forskel i din marketingstrategi. I takt med at folk bliver mere skeptiske overfor direkte annoncering, bliver andres vurdering i stigende grad vigtig. Tænk på det som den digitale alders personlige anbefaling. Du kan have verdens bedste anmeldelser eller cases, men hvis der ikke er nogen, der ser dem, er de ikke meget værd. Her er native advertising en fremragende mulighed for at gøre opmærksom på, hvordan din service har hjulpet med at løse dine kunders problemer.  Så hvis du har cases eller kundeinterviews, som fortjener et større publikum, er native advertising præcis det, du har brug for.  Readpeak har en perfekt strategi, der kan hjælpe dig med at promovere social proof: Brug retargeting-funktionen, når du bygger dit publikum. Nøglen til succesfuldt at promovere social proof er at nå ud til brugere, der allerede kender din virksomhed. 

Måske har de været inde på din hjemmeside og har læst lidt om din virksomhed. Eller måske har de reageret på din lead-magnet eller givet deres kontaktinformation på en landingsside, men uden at gennemføre et køb endnu. Med andre ord skal du fokusere på de brugere, der er en del af dit publikum, men som lige har brug for et sidste skub for at blive kunder. Den bedste måde at aktivere disse brugere er ved at vise dem, at din løsning virker for andre. Og at den virker så godt, at de er villige til at lægge navn til anbefalinger af din virksomhed. 

Forestil dig, at din køberpersona sidder og scroller gennem nyhedsfeedet på den publikation, du har valgt. De ser din native-annonce med en kundecase. De kender dit produkt, og de har besøgt din hjemmeside. De har allerede vist nogen interesse i det, du har at tilbyde. Det er præcis den slags mennesker, som gerne vil klikke videre og læse, hvad dine kunder har at sige om dig. Konteksten betyder desuden, at der er større sandsynlighed for, at de konverterer. 

Til denne slags native-annonce, foreslår vi dig at bruge vores Content Native-annonceformat.

#5. Gør reklame for dit datadrevne content (markedanalyser, infografikker)

Datadrevet content, som markedsanalyser og infografikker er noget af det mest værdifulde content, du kan producere. Når du tilbyder indsigter på en spiselig måde, der er nem at dele, har du virkelig mulighed for at skille dig ud. Men det tager tid at lave noget af høj kvalitet, så du bør være sikker på, at det er tiden værd. Alt for ofte producerer virksomheder denne type af hjælpsomt content, promoverer det på deres sociale medier… og så sker der ikke særligt meget. Det kommer ikke ud at leve, så de ser ikke en ROI på projektet.

Hvis du synes, du har noget rigtig godt visuelt content eller markedsindsigter, der godt kunne bruge et boost, kan native-annoncer være svaret. Det har flere fordele at promovere denne type af content som native-annoncer på online medieplatforme. Når du placerer din annonce hos et relevant medie, er konkurrencen anderledes. Du kæmper ikke med andre virksomheder for at få klik. Du konkurrerer med de journalister, der har skrevet artiklerne på mediet. Og ved du hvad deres content er fyldt med? Data!

Læsere elsker at se tal, industrianalyser og visuelt content. De vil gerne være up to date, når det kommer til nyheder og information. Det er derfor de hænger ud på nyhedssiderne. Sammen med content, der er fyldt med viden, er datadrevet content det perfekte match til native advertising. Vores Content Native-annonceformat passer bedst til denne type af native-annoncer.

Afsluttende bemærkninger

Nu har du fået dem: Vores fem native advertising-idéer, der er nemme at omsætte til praksis. Hos Readpeak er det vores mission at gøre native advertising så nem og effektiv som muligt for dig og dit team. Derfor deler vi altid detaljerede tips og tricks, som du kan bruge til at skabe, bygge og lancere en native advertising-kampagne på kun 15 minutter. 

Men det er ikke den eneste fordel ved vores native advertising-platform. Vores ekspertteam står altid klar til at hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine kampagner. Vi kan kigge din kampagne igennem, før den lancerer, og vi tilbyder support til at optimere dine annoncer. Måske er det bedste af det hele, at vores service er gratis! Den eneste udgift, du skal betale, er baseret på CPC’en (cost per click) af din native-annoncekampagne. Din annonceringskonto bliver faktureret på månedlig basis, baseret på dit annoncebudget fra den forrige måneds annoncekampagner.

Vil du gerne vide mere om, hvordan Readpeak kan transformere dine digitale marketingkampagner? Arranger et gratis møde med os – så viser vi dig, hvordan vores native advertising-platform fungerer, og hvordan du kan nå ud til millioner af læsere hver måned med dit content.

Eller, hvis du er klar til at prøve det af selv, så skriv dig op gratis herunder, og få glæde af en 50€ bonus, du kan bruge på din første kampagne. 

God fornøjelse med at skabe din første native advertising-kampagne med Readpeak.

Vil du booke et 30-minutters online møde med vores team?

En af de bedste måder at komme i gang med Readpeak på er at booke et online møde. Under demo-mødet kommer vi bl.a. til at dele nogle inspirerende CASE-eksempler, demonstrere platformen, dele de bedste performance-strategier samt hvordan annoncerne kan tilpasses til din virksomheds behov.
Booke et 30-minutters online møde med vores team :
support@readpeak.com eller +4523293490

Booke Møde

Gratis oprettelse