Slik fungerer native-annonsering 

Lære mer:

Hva er native-annonsering?

Les mer

Hvordan fungerer Readpeak?

Les mer

Hvordan kommer vi i gang med native-annonsering?

Les mer

Hva er forskjellen mellom "Content Native" og "Produkt Native"?

Les mer

Se video: Lag en native-kampanje på 15 minutt

Les mer

Registrer deg gratis

Hva gjør native-annonsering så effektivt?

En hovedgrunn til hvorfor native-annonsering har blitt så populært de siste årene, er på grunn av det utrolig effektive annonseformatet. Spesielt sammenlignet med de tradisjonelle formene for digital annonsering som for eksempel bannerannonser, men også i forhold til sosiale medier som Facebook og LinkedIn.

Effekten av en kampanje, bør måles på flere ulike måter. En av måleparameterene er selvfølgelig CTR (Click-through rate) eller klikkfrekvens. En native-annonse har i gjennomsnitt 2-8 ganger høyere CTR enn en bannerannonse der begge har den samme plasseringen på nyhetssiden.

En annen viktig faktor er lesetiden kampanjen gir nettstedet ditt. Det vil si hvor lenge en person blir på nettsiden din etter å ha klikket på annonsen. Personer som besøker nettsider gjennom en native-annonse, bruker i gjennomsnitt betydelig lenger tid sammenlignet med lesere som kommer gjennom tradisjonelle bannerannonser. Den tredje faktoren er konverteringsfrekvensen på nettsiden din. Også her har native-formatet et klart fortrinn. Flere av de som klikker på en native-annonse, faktisk blir reelle kjøpere og kunder.

Hvorfor er det så effektivt?

Ved å analysere adferden hos lesere som bruker digitale medier og leser nyheter på nett, er det mulig å identifisere ulike trender som gir oss en forklaring på dette.

Her er noen av hovedfunnene som er gjort i disse analysene:


1) En leser konsumerer innhold, ikke annonser

Folk som besøker nettsiden til et nyhetsmedium, leter vanligvis etter innhold som er aktuelt og interessant. Selv om en bannerannonse kan være relevant for leseren, vil de sjelden stanse leseopplevelsen ved å klikke seg videre til en nettside hos en annonsør.

Dersom produktene eller tjenestene derimot presenteres i et format med innhold av høy kvalitet, samt minner om redaksjonelle oppslag eller blogginnlegg, øker sannsynligheten for at leseren ønsker å vite mer og klikker på native-annonsen for mer informasjon.

Antall personer som reellt klikker på en native-annonse, er mye større sammenlignet med andre typer annonser. Dette fordi annonsen utelukkende presenteres som en spennende leseropplevelse. Når en native annonsekampanje er laget på riktig måte, vil innholdet alltid tilføre leseren verdi gjennom økt kunnskap og mer innsikt.

(img) 


 

2) Folk unngår bannerannonser, men leser native-annonser

De fleste som jevnlig besøker ulike nettsider, legger raskt merke til hvor annonsene er plassert og lærer seg å unngå dem med øyene. Dette fenomenet kalles for "banner blindness". Det betyr rett og slett at man ikke ser bannerannonser. Konsekvensen er at effektiviteten til tradisjonelle bannerannonser har stupt de siste 8 årene.

På den andre siden er innholdsbaserte annonser noe som leserne i stor grad legger merke til. Ifølge en undersøkelse utført av Yahoo kommer det fram at 93 % av native-annonser, i det minste på overskriftsnivå, blir lest av publikum.

Dette betyr at 93 % kommer å lese overskriften på native-annonsen din. Å få med seg en overskrift, er det første skrittet mot å avgjøre hvorvidt man vil klikke seg videre for å lese hele innholdet. Men hvis leserne ikke engang legger merke til annonsen (banner blindness), vil minimalt med trafikk bli generert til nettstedet ditt. Med andre ord; Effekten uteblir.

En av hovedgrunnene til hvorfor native-annonser har en så høy CTR, er fordi personer som besøker nyhetssider faktisk ser og leser annonsen. I tillegg oppleves den som interessant og aktuell.


3) Kraften gjennom godt innhold

Ordtaket "et bilde sier mer enn tusen ord" stemmer ikke alltid når man driver med markedsføring. Det kan være vanskelig å vise alle fordelene, tjenestene eller de tekniske funksjonene gjennom kun ett bilde i en bannerannonse.

Derfor må man også ha en tekst som forteller en historie og tydelig fremhever dine styrker, fordeler og tilbud. Slik får kunden all den informasjonen de trenger for å ta en kjøpsbeslutning. Ved hjelp av en god tekst, kan leseren bli interessert og overbevist uten at budskapet blir oppfattet som masete og påtrengende. Ofte vil ikke leseren en gang oppfatte denne typen budskap som reklame, men som nyttig informasjon.

Når det er sagt, har selvfølgelig bilder også en viktig rolle innen native-annonsering og native-kampanjer. Men styrken i native-annonsering ligger i å strategisk bruke bilder av høy kvalitet i kombinasjon med engasjerende og interessante overskrifter og ingresser.

Når leseren har blitt nysgjerrig på historien din, begynner ting å skje.

4) Man husker det man leser

Når en leser og potensiell kunde klikker på en native-annonse og lander på selskapets nettside, vil innholdet på siden gjøre resten av jobben. Vanligvis vil personen bruke mellom 1-4 minutter for å lese om dere. Dette er viktige minutter og din sjanse til å få leseren til å huske merkevaren din.

Et godt innhold er designet for å hjelpe leseren med å forstå hva dere tilbyr av produkter og/eller tjenester. Innholdet gir økt kunnskap og utfordrer leseren, samtidig som det etterlater et positivt inntrykk som leseren vil huske.

Når det senere oppstår et kjøpsbehov, vil person huske at de har leste om selskapets produkter eller tjenester. Deres produkter og tjenester vil da være det foretrukne alternativet hos vedkommende. Et nyttig og relevant innhold kan være det første og viktigste skrittet i prosessen med å ta en kjøpsbeslutning.

Dersom vi oppsummerer, kan vi si at effekten kommer av det enkle faktumet at native-annonser er tilpasset og følger vår naturlige leseatferd.

Ønsker du et 30-minutters online møte med oss?

Den beste måten å komme i gang med effektiv native-annonsering, er å booke et gratis online-møte med oss. Da vil dere vil få servert inspirerende case-historier fra virkeligheten, presentasjon av plattformen og ikke minst innsikt i de beste native-annonseringsstrategiene akkurat nå. Sammen finner vi ut hvordan native-annonsering kan gi deg de beste resultatene i din markedsføringsstrategi.

        Bestill et 30-minutters nettmøte med teamet vårt:

               support@readpeak.com eller +47 97090491
Book et møte

2022 © ReadPeak Oy