Slik fungerer native-annonsering 

Lære mer:

Hva gjør native-annonsering så effektivt?

Les mer

Hvordan fungerer Readpeak?

Les mer

Hvordan kommer vi i gang med native-annonsering?

Les mer

Hva er forskjellen mellom "Content Native" og "Produkt Native"?

Les mer

Se video: Lag en native-kampanje på 15 minutt

Les mer

Registrer deg gratis

Hva er native-annonsering?

En native-annonse er et digital annonseformat som har vokst frem siden begynnelsen av 2010-tallet. Ved hjelp av native-annonsering, kan du effektivisere innholdsmarkedsføringen din på nettaviser og digitale nyhetsflater. I global sammenheng er native-annonsering den formen for reklame som vokser raskest. Budsjettene for native-annonsering forventes å vokse med 375 % innen 2025 til en global verdi av hele 400 milliarder dollar.

Annonseformatet

«Native» er en type digital annonsering som følger publiseringsplattformens eller nyhetssidens naturlige format i stil og utseende. Det er vanligst å bruke native-annonsering på populære digitale nyhetssider. Denne formen for annonser fungerer annerledes enn tradisjonell digital banner- og panelannonsering. Ved bruk av tradisjonelle annonser, er målet å skille seg ut og skape blikkfang, mens ved native skal annonsen oppleves som en integrert og naturlig del av den totale leseopplevelsen. 

Native-annonser vises på utgiverens nettside som vanlige nyheter, men de er samtidig tydelig merket med «annonse». Annonsens nyhetsformat vekker leserens interesse og gjør dem nysgjerrig på innholdet. Native-annonser glir naturlig inn i det journalistiske og redaksjonelle innholdet. Dermed blir annonsene en naturlig del av leseopplevelsen.

Når du klikker på en native-annonse, blir man videresendt til en forhåndsvalgt landingsside på annonsørens nettsted. Denne siden kan være en artikkel, blogginnlegg eller en annen side med innhold av høy kvalitet. 

I utgangspunktet skal alltid native-annonser bringe leseren til en landingsside med interessant innhold, men det er også mulig å gjennomføre en såkalt Product Nativ-kampanje. Da sendes leseren direkte til en produktside eller en nettbutikk. Du kan lese mer om «Product Native» format her: get.readpeak.com/prodiuct-native.

Eksempel på native-annonsering i finske Iltasanomat:

En native-annonse består av elementer som følger nyhetssidens stil og utseende.


Overskrift:

Tittelen må være relevant, engasjerende og vekke leserens interesse

 

Ingress:

Ingressen er en kort tekst som hjelper deg med å fortelle leseren hva innholdet i artikkelen handler om.

 

Bilde:

Bruk et foto som vekker leserens interesse og passer til overskrift og ingress.

 

Call to action (CTA):

En knapp som fører leseren til siden din. Vanligvis merket med "Les mer."

 

Annonsørs navn:

I annonsen må det tydelig fremkomme hvem som er annonsøren.

Tema:

I noen tilfeller kan du også fortelle om et overordnet emne, som f.eks. «biler», «apper», «B2B» eller «helligdager».


Når du bruker en plattform som Readpeak, opprettes native-annonser raskt og enkelt. Readpeak sin plattform sørger automatisk for at dine native-annonser følger stilen og utseendet til nyhetssiden som annonsen vises på. På den måten får du de beste forutsetningene for å oppnå toppresultater med kampanjen din.

Les mer om hvordan Readpeak er designet for å hjelpe deg med å oppnå et best mulig resultat med native-annonsering.

Hvordan fungerer Readpeak?

Ønsker du et 30-minutters online møte med oss?

Den beste måten å komme i gang med effektiv native-annonsering, er å booke et gratis online-møte med oss. Da vil dere vil få servert inspirerende case-historier fra virkeligheten, presentasjon av plattformen og ikke minst innsikt i de beste native-annonseringsstrategiene akkurat nå. Sammen finner vi ut hvordan native-annonsering kan gi deg de beste resultatene i din markedsføringsstrategi.

        Bestill et 30-minutters nettmøte med teamet vårt:

               support@readpeak.com eller +47 97090491
Book et møte

2022 © ReadPeak Oy