Blogi

Tutustu natiivimainonnan ja Readpeakin uusimpiin aiheisiin

Natiivimainonta: 4 plussaa ja 3 miinusta

Natiivimainonta kasvattaa suosiotaan. Tämä markkinoinnin ja mainonnan muoto antaa brändeille mahdollisuuden saavuttaa keskeisiä strategisia liiketoimintatavoitteita, kuten laajempaa näkyvyyttä ja bränditietoisuutta. Joka vuosi brändit allokoivat entistä isomman osuuden budjeteistaan tähän "mimeettiseen" mainontaan.

Mutta mitä on natiivimainonta? Ja mitä tarkoitamme, kun kutsumme sitä "mimeettiseksi"?

Kuten ehkä jo tiedätkin, natiivimainonnan erottava tekijä muista mainonnan muodoista on sen mukautuminen kyseisen sivun sisältöön, johon mainos on sijoitettu. Esimerkiksi jos mainostat verkkosanomalehdessä, mainoksesi noudattaa samaa linjaa muiden uutissyötteessä julkaistujen juttujen kanssa. Saatat ajatella, että sulautuminen ympäristöönsä on haittatekijä sisältömarkkinoinnissa. Useinhan on sanottu, että kaiken sosiaalisessa mediassa mainostamamme sisällön on erotuttava joukosta, jos haluamme houkutella silmäpareja ja herättää huomiota.

Mutta onko se totta? Vai avaako natiivimainonta kuitenkin monimutkaisemman ja vivahteikkaamman toimintaympäristön?

Selvitetään asia käymällä läpi natiivimainonnan plussat ja miinukset, jotta saisit selkeämmän kuvan siitä, voisiko tämäntyyppinen mainonta maksimoida sinun tuloksesi.

Natiivimainonnan 4 plussaa

#1. Päihitä mainossokeus

Natiivimainonta on tehokkaampaa kuin tavallinen mainonta, sillä se aikaansaa enemmän näyttökertoja kuin perinteiset bannerimainokset. Kuten edellä mainittiin, tämä johtuu siitä, että tämäntyyppinen sisältö on mimeettistä. Sillä tarkoitetaan, että se voi ikään kuin hiipiä kuluttajakokemukseen sen sijaan, että se häiritsisi aggressiivisesti lukijoita taikka huutaisi olevansa mainos. Käyttäjät osaavat taitavasti jättää huomioitta bannerimainokset suosikkialustoillaan. Vaikka mainoksesi olisi näkyvissä, he eivät noteeraa sitä. Monissa tilanteissa se kuitenkin statistiikkaan lasketaan näyttökertana. Natiivimainonta on bannerimainontaa vähemmän tunkeilevaa. Koska se näyttää sivun muulta sisällöltä, se tulee lukijan havainnoimaksi kun he selaavat sivustoa tai alustaa. Tämän seurauksena se auttaa sinua voittamaan käyttäjien huomion ja luottamuksen lisäten brändisi uskottavuutta.

#2. Paranna mainosten hallintaa

Maksaessasi mainostilasta haluat luonnollisesti varmistaa, että viestisi menee perille kohdeyleisöllesi. Et kuitenkaan voi olla varma bannerimainosten kanssa, että ihmiset todella "näkevät" mainoksesi, vaikka se olisi heidän näytöllään. Natiivimainonnan avulla tämä ei ole huolenaiheena. Yksi natiivimainonnan merkittävimmistä eduista on, että sen avulla saat mainoksesi oikeaan kontekstiin ja huolellisesti valitun yleisön eteen.
Eikä siinä vielä kaikki. Kun käytät Readpeakia, voit valita tietyn median, johon mainoksesi sijoitetaan. Se on loistava tapa kohdistaa käyttäjätyyppeihin, jotka tarvitsevat tuotettasi tai palveluasi.

#3. Hae kustannustehokkuutta

Saatat ajatella, että koska natiivimainoskampanjat ovat halvempia toteuttaa, mainokset eivät voi tuottaa parhaita tuloksia. Asia on kuitenkin itse asiassa päinvastoin. Ensinnäkin, koska natiivimainonnan käyttöönottoon on matala kynnys, voivat kaikenkokoiset yritykset saada tuloksia sen käytöstä. Lisäksi natiivimainonnassa käytetään yleensä klikkauskohtaista hintaa (CPC), jolloin et maksa niistä ihmisistä, jotka eivät reagoi mainoksiisi. Joissakin tapauksissa lisäät bränditietoisuuttasi itse asiassa ilmaiseksi, koska näyt yleisösi feedissä vaikka he eivät klikkaiskaan. Tämä saattaa tuottaa liikehdintää myöhemmin, kun he yhtäkkiä huomaavat tarvitsevansa tuotettasi tai palveluasi.

#4. Paranna mainostehokkuutta

Kaikki edellä luettelemamme plussat voidaan tiivistää kahteen sanaan: laadukas liikenne. Laadukas liikenne osana muita tekijöitä tarkoittaa, että natiivimainonta voi auttaa sinua kasvattamaan konversioita ja klikkaussuhteita (CTR). Natiivimainonta sitouttaa vahvemmin, koska se ei häiritse käyttäjiä. Kuten tilastot osoittavat, natiivimainoksilla on keskimäärin 8,8 kertaa korkeampi CTR kuin perinteisillä mainoksilla.

Natiivimainonnan 3 miinuspuolta

#1. Se vaatii oikean lähestymistavan

Epärehelliset tai harhaanjohtavat otsikot saavat usein enemmän liikennettä aikaan. Kuitenkin jos lupaat jotain mitä et voi täyttää, käyttäjille jää kokemus että mainoksesi ja sitä kautta yrityksesi ovat epäeettisiä. Et luonnollisesti halua käyttäjien kokevan, että he ovat tulleet petetyiksi tai huijatuiksi. Jos brändisi saa negatiivisen maineen, luottamuksen voittaminen takaisin voi olla mahdotonta.

Natiivimainonta on kaksiteräinen miekka, mikäli et tiedä mitä olet tekemässä. Lue tämä artikkeli välttääksesi yleisimmät virheet.

#2. Avoimuus on välttämätöntä

Jos haluat tuottaa natiivimainoskampanjoita, sinun on valittava oikea alusta. Jotta natiivimainokset tuottaisivat tuloksia, kampanjasi on kerrottava täysin avoimesti, että sisältösi on mainontaa. Joten valitessasi alustaa, sinun on varmistettava, että se on 100% läpinäkyvä.

#3. Se vaatii taitavaa päätöksentekoa

Markkinointistrategian suorituskyvyn arvioiminen ja analysointi on haastavaa, varsinkin kun natiivimainontaa lähestytään ensimmäistä kertaa. Monia tekijöitä on otettava huomioon, jotta natiivimainokset toimisivat hyvin. Näitä ovat muun muassa mainonnan luovuus sekä kohdeyleisön tarkentaminen.

Natiivimainonta ei ehkä vaikuta helpolta ja intuitiiviselta heti ensi silmäyksellä. Jos et ole varma mistä aloittaa ja haluat tietää lisää sinulle parhaiten sopivasta natiivistrategiasta, varaa tiimimme kanssa 30 minuutin verkkotapaaminen. Se auttaa sinua ymmärtämään, kuinka natiivimainonta voisi parhaiten vastata tarpeisiisi.


Johtopäätökset

Nyt kun ymmärrät natiivimainonnan plussat ja miinukset, pystyt määrittämään, mitä tuloksia haluat saavuttaa. Jos haluat lisätä bränditietoisuuttasi ja esitellä kohdeyleisöllesi tuotteesi tai palvelusi, laadukkaan sisällön tuottaminen on paras tapa edetä. Toisaalta jos haluat luoda liidejä, tarvitset houkuttelevaa, osuvaa ja arvokasta sisältöä, jossa on täydet kuvaukset, yksityiskohtaiset tiedot sekä selkeä toimintakehotus.
Ennen kampanjan aloittamista on erittäin tärkeää ymmärtää, mitä haluat saada natiivimainonnalla aikaan. Olivatpa tavoitteesi mitkä tahansa, varmista aina, että natiivimainosstrategiasi vastaa tavoitteitasi. Jos haluat lisätietoja siitä, minkä tyyppinen mainos sopii parhaiten tavoitteellesi, kurkista tänne.

Haluatko varata 30 minuutin verkkopalaverin tiimimme kanssa?

Yksi parhaimmista tavoista päästä alkuun Readpeakin kanssa on varata verkkopalaveri. Demo-palaverin aikana jaamme inspiroivia CASE-esimerkkejä, esittelemme alustaamme ja jaamme parhaiten toimivia natiivistrategioita tällä hetkellä. Samalla keskustelemme siitä, miten natiivimainonta voisi sopia teidän tarpeisiinne.
Varaa aika etäesittelyyn kanssamme joko sähköpostitse support@readpeak.com tai puhelimitse +358 40 653 9996

VARAA DEMOPALAVERI

 Readpeak  on työkalu saavuttamaan  kohderyhmäsi  digitaalisesti  natiivimainonnan  avulla

Rekisteröidy ilmaiseksi
Readpeak käyttäjäksi

readpeak - native annonsering

+3000
bolag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

Readpeak - natiivimainonta online-media

5+1 vinkkiä oikean sisällön valitsemiseen natiivimainoksillesi

Tässä on viisi erinomaista vinkkiä, joiden avulla voit valita sellaisen sisällön, joka houkuttelee kohdemarkkinoitasi ja saa kaiken irti natiivimainoskampanjoistasi.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

5 väärää uskomusta natiivimainonnasta, jotka estävät ottamasta sitä käyttöön

Jokainen, joka osallistuu brändin mainostamiseen on kuullut natiivimainonnasta. Se on yksi nopeimmin kasvavista kansainvälisen mainonnan muodoista. Monille natiivimainonta on kuitenkin vielä toteuttamaton taktiikka. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että natiivimainonta eroaa perinteisistä mainontamenetelmistä, joita meille markkinointikursseilla opetetaan.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

Näin luot toimivaa sisältöä natiivimainontaa varten

Sisältö on sisältömarkkinoinnin tärkein osa. Ilman toimivaa sisältöä näkyvyydestä, strategiasta, markkinoinnista tai teknologiasta ei ole hyötyä. Se on kuin onkisi ilman matoa lammessa joka on täynnä kalaa.

So startest Du mit Native Advertising
Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

Sarianna Haakanasta Readpeakin Suomen liiketoimintajohtaja

Lue lisää

2022 © ReadPeak Oy