Sådan fungerer Native Advertising

Læs mere

Hvordan virker Readpeak?

Læs mere

Hvordan kommer vi i gang med native advertising?

Læs mere

Hvad er native advertising?

Læs mere

Hvad er forskellen på content native og product native?

Læs mere

Video guide: Opret en native kampagne på 15 minutter

Læs mere

Hvorfor er native advertising så effektivt?

En af årsagerne til at native annoncering vækster, er på grund af dens effektivitet - specielt når man sammenligner med mere traditionelle formater som banner og display annoncer, men også sammenlignet med sociale medier som Facebook og LinkedIn.

Effektiviteten i kampagner fremhæves på flere forskellige niveauer. En af parametrene er CTR (click-through-rate). Det er typisk 2-8 gange højere for native annoncer end for traditionelle display annoncer med lignende placering. En anden parameter er læsetiden som kampagnen giver til din side, altså hvor længe en person bliver på din side, efter at have klikket på annoncen for at komme dertil. Folk som besøger din side igennem en native annonce, bruger i gennemsnit mere tid end dem som kommer fra traditionelle banner. Et tredje parameter er konverteringsprocenten på hjemmesiden – selv her klarer native formatet sig bedre.

Hvad afhænger effektiviteten af?

Effektiviteten af native annoncering kan forklares med en række punkter, der kaster lys over læseadfærden hos mennesker, der bruger medierne og bliver på siderne.

Her er nogle punkter:


1) Mennesker konsumerer indhold, ikke annoncer

Besøgende på nyhedssider kigger efter indhold som er interessant og nærværende. Selv hvis en bannerannonce er målrettet, og til og med også aktuel for læseren, er det sjældent at de vil afbryde deres læsning, for at gå til annoncens hjemmeside.

Men hvis produkter eller tjenester derimod præsenteres i et indholdsformat, som f.eks. et spændende blogindlæg, kan den besøgende nemmere blive interesseret og klikke på sådan en indholdsannonce, altså en native annonce, for at læse mere.

Fordi native annoncer er præsenteret i en spændende læseoplevelse, hvor man med et enkelt klik, kan komme til landingssiden med hele indholdet, er tallet på læsere, som klikker på indholdet af en native annonce, mangedobbelt. Når en native kampagne er opbygget på den rigtige måde, bringer indholdet merværdi til læseren.


2) Besøgende undgår banner, men bemærker native annoncer

De fleste besøgende på nyhedssider bemærker hurtigt hvor bannerannoncer er placeret og lære fremadrettet at undgå dem. Fænomenet kaldes for ’’banner blindness’’ og det er også grunden til, at bannerannoncer er faldet drastisk de seneste år, fordi de ikke er fangende og effektive nok.

Derimod opfanger besøgende indholdsbaseret annoncering. En undersøgelse som Yahoo har udarbejdet viser, at 93% af de besøgende bemærker en native annonce. Dette betyder altså, at 93% af de besøgende læser mindst titlen på en native annonce – og dermed er de et step tættere på at klikke på titlen og læse hele indholdet på den pågældende hjemmeside. Hvis de slet ikke bemærker annoncen (banner blindness) er der ingen trafik til hjemmesiden.

En af grundende til, at native annoncering har en høj CTR-rate, er fordi besøgende på en nyhedsside læser titler.


3) Styrken ved content annoncer

Ordsproget ’’et billede siger mere end tusind ord’’ er ikke helt sandt, hvis du kigger på det med marketing-øjne. Det kan være svært at demonstrere fordelene, servicen eller de tekniske funktioner af en virksomheds produkt med et enkelt billede i en bannerannonce.

Du har også brug for en tekst som enkelt forklarer dine styrker, fordele og ydelser, så kunden har nok information til at tage en købsbeslutning. Med hjælp fra tekstindholdet bliver læseren interesseret og fanget uden at budskabet opfattes som tvang eller direkte reklame.

Selvfølgelig spiller billeder også en stor rolle i native annoncer og kampagner, men styrken ved native annoncering ligger i det journalistisk passende billede – kombineret med en fangende titel og teaser.

Og på den måde har du tiltrukket læseren til dit indhold – nu begynder tingene at ske.

4) Folk husker hvad de har læst

Når en potentiel kunde klikker på en native annonce og ender på virksomhedens hjemmeside, har indholdet gjort sit arbejde. Generelt bliver læseren i gennemsnit 1-4 minutter på indholdet, hvilket betyder, at dit brand i flere minutter florerer i deres sind.

Godt indhold er skræddersyet til at hjælpe læseren med at forstå din besked, dit produkt eller din tjeneste. Det uddanner og udfordrere læseren og på den måde efterlader det et positivt indtryk af din virksomhed, som vil blive husket i lang tid. Det betyder, at når behovet for at købe bliver aktuelt for læseren, vil de huske, hvad de fornyligt har læst om virksomhedens produkt eller service. Godt indhold er derfor vigtigt, fordi det kan være det første og mest vigtige step tættere på en købsproces.

Kort sagt: Effektiviteten af native annoncering skyldes det faktum, at det svarer til læserens naturlige læseadfærd.


Vil du booke et 30-minutters online møde med vores team?

En af de bedste måder at komme i gang med Readpeak på er at booke et online møde. Under demo-mødet kommer vi bl.a. til at dele nogle inspirerende CASE-eksempler, demonstrere platformen, dele de bedste performance-strategier samt hvordan annoncerne kan tilpasses til din virksomheds behov.
Booke et 30-minutters online møde med vores team :
support@readpeak.com eller +4523293490

Booke Møde

Gratis oprettelse

2022 © ReadPeak Oy