CASE

Valio

Jouluisen herkullinen natiivikampanja

Valio

Kampanja: Joulu 2021

Tavoite: Laadukkaan liikenteen ohjaaminen Valion sivustolle

KPI:t: CTR, poistumisprosentti, käytetty aika

Vertailukohde: Sosiaalisen median alusta

Formaatti: Sisältönatiivi, 25 artikkelia

Keskimääräinen lukuaika: Yli 2 minuuttia

Keskimääräinen CTR: 1,13 %

Parhaan artikkelin CTR: 2,56 %

Keskimääräinen CPC: 0,53€; alin CPC: 0,10€

Välitön poistumisprosentti: 11 %

Panostus: 1,50€ / 2,00€

Opi lisää

Haluatko varata 30 minuutin verkkopalaverin tiimimme kanssa?

Yksi parhaimmista tavoista päästä alkuun Readpeakin kanssa on varata verkkopalaveri. Demo-palaverin aikana jaamme inspiroivia CASE-esimerkkejä, esittelemme alustaamme ja jaamme parhaiten toimivia natiivistrategioita tällä hetkellä. Samalla keskustelemme siitä, miten natiivimainonta voisi sopia teidän tarpeisiinne.

Varaa demopalaveri sähköpostitse: support@readpeak.com
tai +358 40 653 9996

Tausta

Valio on Suomen johtava meijeri ja ruokatalo sekä Suomen suurin elintarvikkeiden viejä. Myös Valion verkkosivusto, valio.fi , kuuluu maamme luetuimpiin ruokasivustoihin. Valio.fi:n tavoitteena on innostaa ja inspiroida – olipa kyseessä arkinen kokkaushetki tai isomman leivontaunelman toteuttaminen.

Joulu on ruoanlaittajien, ja siten myös Valion, suurin sesonki. Osana laajaa mainonnan kokonaisuutta toteutettiin jouluinen natiivikampanja, jonka kohderyhmänä olivat leivonnasta ja ruoanvalmistuksesta kiinnostuneet yli 35-vuotiaat suomalaiset. Oikean kohderyhmän tavoittamiseksi natiivimainokset kohdennettiin sivustoille, joissa kotikokkaajien tiedettiin viettävän aikaa. Tämän lisäksi hyödynnettiin suurempia päivälehtiä riittävän peiton takaamiseksi. Isojen sesonkikampanjoiden yhteydessä mediavalintoja joudutaan yleensä laajentamaan ja tällöin on erittäin tärkeää varmistaa, että liikenteen laatu pysyy toivottuna.

Sisältö ja strategia

Kampanjan strategiana oli esitellä Valion tuotteista tehtyjä ikimuistoisia ja originellejä joulureseptejä kontekstiin sopivissa medioissa.

Natiivimainokset noudattivat pitkälti samaa linjaa muun joulumainonnan kanssa: halusimme kannustaa suomalaiset viettämään joulua omaan makuun sopivalla tavalla. Sisällöissä tämä näkyi erityisen laajana reseptikattauksena. Natiivimainonta tarjosi paitsi inspiraatiota joulun trendiherkkuihin, myös vinkit perinteisiin jouluruokiin.”

Laura Saukkonen Content Manager, ruokasisällöt at Valio.

Esimerkkejä tehokkaimmista natiivimainoksista:

CTR: 2.55%

CPC: 0,34€

CTR: 1.61%

CPC: 0,58€

CTR: 1.57%

CPC: 0,49€

Readpeakin läpinäkyvyys on erinomainen. Voimme nähdä, kuinka eri mediat toimivat kampanjassa ja asettaa kohdistetut panostukset kullekin julkaisijalle ja uutissivustolle. UX on hyvä ja alusta on erittäin intuitiivinen. Kampanjoiden selaaminen ja luominen on helppoa.

Tuuli Nummela, Senior Digital Planner at Dagmar for Valio.

Tulokset

Kaikki kampanjan tavoitteet saavutettiin ja jopa ylitettiin. Kampanjan tärkeimmät OKR:t olivat:

- Keskimääräinen CTR vähintään 1 %

- Välitön poistumisprosentti sivustolla vähintään <20 %

Readpeakin kautta tulokset olivat:

- Keskimääräinen CTR: 1,13 %

- Poistumisprosentti: 11 %

Yhteensä kampanja veti Valion laskeutumissivuille 16K uutta uniikkia kävijää, joiden keskimääräinen CPC oli 0,53 € ja klikkausten kokonaismäärä oli +20K.

Kaiken kaikkiaan Readpeakin kampanjalla oli 36 % alhaisempi poistumisprosentti ja 95 % pidempi sivustolla vietetty aika kuin muilla sosiaalisen median alustoilla.

Yhteenveto

Valion joulukampanja oli täydellinen esimerkki siitä, mitä kattavalla A/B testaamisella voidaan saavuttaa. Kampanja sisälsi yhteensä 25 artikkelia, jotka Readpeakin algoritmi optimoi asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Laaja valikoima aihealueeseen sopivia medioita auttoi Valiota tavoittamaaan oikean yleisön, mikä näkyy kävijöiden laadussa, alhaisessa bounce ratessa ja korkeana keskimääräisenä istunnon kestona.

Mainossisältö oli erittäin relevanttia joulusesongin kannalta, sekä yleisölle opettavaista että Valion tuotteiden mainostamista herkullisten ja ainutlaatuisten joulureseptien ainesosina.

"Olemme päättäneet käyttää Readpeakia, koska se tarjoaa meille kustannustehokkaimman sivustoliikenteen verrattuna muiden alustojen suorituskykyyn", sanoo Tuuli Nummela, Valion Senior Digital Planner Dagmarilla.

2022 © ReadPeak Oy