Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

Marknadschef - vet du vilka medier din målgrupp konsumerar?

Native advertisement

Med hjälp av native-annonsering kan du rikta ditt budskap effektivt mot rätt målgrupp

Först och främst behöver du förstå din potentiella kund samt kundens vanor och köpbeteende. Varje potentiell kund konsumerar flera digitala medier, därför är native-annonser ett effektivt sätt att nå de olika målgrupperna. Digitala medier är innehållsplattformar, inte annonsplattformar. Därför är innehållsbaserad annonsering det mest effektiva sättet att väcka målgruppens uppmärksamhet.

Så här gör du – fem smarta tips

1. Definiera vilka medier och nyhetssajter din målgrupp konsumerar

Även om din målgrupp är intresserad av t.ex. båtliv, kan den lika gärna läsa kvällstidningarnas webbsidor eller lokala nyhetsmedier, inte enbart båtmagasin. Du kan nå rätt målgrupp genom många olika medier och genom att utnyttja de möjligheter som riktad native-annonsering erbjuder. Välj därför mellan 5-20 nyhetssajter och medier till din native kampanj.

2. Skapa innehåll som tilltalar målgruppen

Om du inte har relevant innehåll sedan tidigare, lönar det sig att skapa nytt. Innehållets uppgift är inte enbart att väcka uppmärksamhet. En bra artikel övertygar, utbildar och bekantar läsaren med utbudet hos ditt företag. Den gör det på ett lättillgängligt sätt och uppmuntrar samtidigt till åtgärder.

Här kan du läsa om hur du skapar nyttigt och beroendeframkallande innehåll för både B2C- och B2B-målgrupper: [Engelsk blogg]

3. Skapa en kampanj med hjälp av en native-plattform

De flesta av de stora publicisterna, och även många mindre, har öppnat för innehållsannonsering från programmatiska plattformar såsom Readpeak. Det är det effektivaste och snabbaste sättet att publicera native-kampanjer på publicisters nyhetssidor.

Programmatiska kampanjerna erbjuder flera målgrupps-styrningar och tar bara 10 till 15 minuter att skapa.

Användningen av tjänsten är dessutom kostnadsfri. Du betalar bara för läsare (antal klick) som förflyttar sig till företagets blogg eller artikel.

4. Rikta noggrant

I en native-kampanj kan du noggrant rikta din annons till rätt personer, baserat på målgruppens intressen. Du anger vilken målgrupp du vill rikta kampanjen mot genom att välja bland 400 olika semantiska segment.

En av våra nya effektiva funktioner är att du kan använda dig av kontextuell relevans. Du väljer t.ex. 10 kontexstuella segment och om dessa relaterar till valda nyhetssajters artiklar kommer dina annonser att synas i närheten av de nyheterna. Om du väljer segmentet “båtliv” visas dina innehållsannonser för varje artikel där ordet båtliv eller relaterad innehåll i någon form används.

5. Konvertera och optimera

Både mjuka och hårda konverteringar är viktiga vid digitala kampanjer. Readpeaks plattform är specialiserad just på att optimera konverteringar. För varje kampanj skapar du enkelt ett eller flera konverteringsmål. Det kan till exempel vara inköp, nedladdade manualer eller antal besökare på en speciell sida.

I kampanjen kan du noggrant följa vilken mediekanal och vilket innehåll som ger de bästa konverteringarna.

Med hjälp av det kan du effektivt hitta rätt målgrupp, väcka deras intresse och få dem att läsa ditt innehåll. Dessutom lär ni er ständigt var er målgrupp nås bäst och med bilket budskap.

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

1700
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+2000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+400
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

Finlands största native annonserings-plattform Readpeak gasar i Sverige – öppnar kontor och rekryterar

Native advertisement

Finlands största plattform för nativeannonsering, Readpeak, satsar nu starkt på den svenska marknaden och öppnar sitt första kontor i Stockholm. Bolaget rekryterar native-pionjären Alexander von Wowern till rollen som Business Director i Sverige. Med en tillväxttakt på över 100 % årligen är ambitionen att inom två år vara marknadsledande i Norden.

Läs mer
readpeak native annonsering

Native-annonsering mer effektivt än Facebook

Native-annonsering har de senaste åren utmanat sociala medier och mycket pekar på att den kvalitetsmässigt till och med gått förbi.

Native advertisement
Läs mer
readpeak native annonsering

Har ditt företag en blogg men inte tillräckligt med läsare?

Under de senaste åren har trenden med content marketing ökat och för många företag är det självklart att ha en blogg på sin webbplats.Men det kan vara en utmaning att nå ut med sitt innehåll. Det är två saker som är viktiga för att en blogg ska lyckas. Det första är innehållsproduktion. Många företag producerar bra innehåll inom företaget medan andra lägger ut produktionen på professionella skribenter.

Case Study
Läs mer
readpeak native annonsering

Därför fungerar native annonsering bättre än bannerannonser 2021

Det digitala reklam landskapet har exploderat de senaste tio åren! Det beror till stor del på att allt fler äger en smarttelefon, ökad tillgång till internet och det faktum att det går att köpa det mesta via e-handel idag. I början av 2010-talet började internetanvändare se en ökning av bannerannonser på webbsidor och popup-annonser spred sig över deras favoritsidor.

Läs mer

2020 © ReadPeak Oy