Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

Har ditt företag en blogg men inte tillräckligt med läsare?

Det finns en lösning. Genom vår nordiska annonsplattform kan ditt företag få nya, relevanta läsare.

Under de senaste åren har trenden med content marketing ökat och för många företag är det självklart att ha en blogg på sin webbplats.

Men det kan vara en utmaning att nå ut med sitt innehåll. Det är två saker som är viktiga för att en blogg ska lyckas. Det första är innehållsproduktion. Många företag producerar bra innehåll inom företaget medan andra lägger ut produktionen på professionella skribenter.

Det andra, som är en betydligt större utmaning, handlar om antalet läsare. Om läsarsiffran förblir låg, till exempel under 300 besökare per månad, utgör bloggen knappast det stöd för företagets produktförsäljning eller tillväxt som man önskar.

Hur skaffar man nya läsare till sin blogg?

Många vänder sig till sociala medier i försök att öka antalet läsare. Samtidigt är det bra att känna till att de mest betydande plattformarna som Facebook och LinkedIn har ändrat sina algoritmer så att det blivit svårare att skapa ett naturligt läsarflöde. Den organiska (ej sponsrade) synligheten är alltså mycket begränsad. Istället får du trafik genom att sponsra inlägg och köpa reklam, vilket kan bli kostsamt i längden. I synnerhet Linkedin är ofta ett dyrt sätt att skaffa besökare till sin blogg.

Readpeak kan hjälpa dig

I februari 2017 öppnade Readpeak en webbtjänst som hjälper företag att få synlighet i olika mediers nyhetsflöden genom det som kallas native-annonsering eller redaktionell annonsering. Företag kan enkelt logga in på den kostnadsfria webbtjänsten Readpeak och skapa en native-annons för ett blogginlägg. I annonsen syns bild, rubrik, ingress och annonsörens namn. Företaget väljer själv i vilka medier som bloggannonsen ska visas.

Genom att klicka på bloggannonsen styrs läsaren direkt till företagets blogg. Det bästa är att du som företag endast betalar per klick.

Readpeak har blivit en mycket populär annonsplattform och har på bara ett år fått över 1500 kunder i Skandinavien som i sin tur har lanserat över 3000 kampanjer. Har du en blogg? Prova på Readpeak. Användningen av webbtjänsten är kostnadsfri. Du betalar endast för klickar, det vill säga för genuina läsare.

Visste du det här om native-annonsering?

  • Att använda plattformen Readpeak för att göra native-kampanjer är gratis. Du kan registrera dig längre ner.
  • Du betalar enbart för klick som leder till din artikel eller blogg. Priset per klick ligger under 2 kronor.
  • Att skapa en ny native-kampanj tar endast 15 minuter.
  • Du kan följa kampanjens statistik i realtid.
  • Du kan specificera en exakt målgrupp som du vill nå med din kampanj.
  • Du kan välja ett geografiskt område för din kampanj, som ort eller län.
  • Du kan skapa konverteringsmål för din kampanj och se vad som konverterar bäst.
  • Du kan köpa synlighet direkt från en rad premiumpublicister i Sverige.

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

+3000
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer
readpeak native annonsering

Marknadschef - vet du vilka medier din målgrupp konsumerar?

Fem tip på hur ni når rätt målgrupp digitalt i massmediakanaler.

So funktioniert Readpeak
Läs mer
readpeak native annonsering

Native annonsering mer effektivt än Facebook

Native-annonsering har de senaste åren utmanat sociala medier och mycket pekar på att den kvalitetsmässigt till och med gått förbi.

So funktioniert Readpeak
Läs mer
readpeak native annonsering

Gör du dessa 5 misstag med native annonsering?

Native annonsering är ett betydande verktyg för att skapa varumärkeskännedom, styra trafik till din webbsida och öka försäljningen, men om du gör de här misstagen kommer du inte att kunna utnyttja dess fulla potential. Marknaden för native annonsering blomstrar och alla, också dina konkurrenter, utnyttjar den fulla kapaciteten genom uppskalning av kampanjerna. För att fatta oss kort, inget företag har råd att missa fördelarna med native annonsering

Läs mer

2022 © ReadPeak Oy