Blogg

Ta del av det senaste innom
native-annonsering och Readpeak

Gör du dessa 5 misstag med native annonsering?

Native annonsering är ett betydande verktyg för att skapa varumärkeskännedom, styra trafik till din webbsida och öka försäljningen, men om du gör de här misstagen kommer du inte att kunna utnyttja dess fulla potential.

Marknaden för native annonsering blomstrar och alla, också dina konkurrenter, utnyttjar den fulla kapaciteten genom uppskalning av kampanjerna. För att fatta oss kort, inget företag har råd att missa fördelarna med native annonsering.

Säg mig, låter det här scenariot bekant?

Du gör din förberedelse noggrant, skapar en plan, får godkännande av din chef och lanserar din första native kampanj. Sedan händer ingenting. Du får många visningar, men ingen av dem blir till en stor mängd klickar och besök till din landningssida, eller så får du klick, men konverteringsgraden är inte tillfredsställande.

Du tänker: okej, det tar tid att få resultat, så du försöker några gånger till. Men resultatet kommer inte och kampanjen är en besvikelse.

Om du känner igen den här känslan, så finns Readpeak här för att hjälpa dig.

Vi har samlat de fem vanligaste misstagen man gör med en native kampanj och hjälper till att reda ut dessa så du inte gör om dem nästa gång.

1. Du behandlar bannerannonser och native annonser på samma sätt

Banner annonser och native annonser kan båda användas som delar av din marknadsföringsstrategi, men det är viktigt att komma ihåg att det här är två olika typer av annonsformat. För att maximera engagemanget med din målgrupp, måste du skräddarsy ditt innehåll för varje format.

Bannerannonser kan verkligen vara effektiva när de utformas på rätt sätt, men de är mycket säljdrivande i budskap och utformning. De här annonserna tenderar att stå ut från sin omgivande kontext och det är tydligt för läsaren att de marknadsför något. På grund av det här har konsumenterna blivit väldigt duktiga på att skärma av dem när de letar efter innehåll på webbsidor. 

Native annonser smälter mer in i miljön hos publicisten och blir en del av innehållet. När det görs på rätt skapar det ett mervärde för läsaren och det bygger också engagemang med dig som annonsör.

Istället för att ditt innehåll sticker i ögonen och känns osammanhängande bör native annonser passa till exempel i ett nyhetsflöde på samma sätt som en allmän artikel gör. Genom att berätta en berättelse som din målgrupp kan relatera till kan native annonser effektivt skapa varumärkeskännedom på ett mjukt sätt genom att smidigt dyka upp när målgruppen redan håller på att söka efter information. Alltför många marknadsförare glömmer bort att skapa innehållet till en native annons på ett annorlunda sätt än för en traditionell banner. Det fungerar exempelvis inte att använda samma slogan i en native annons som i en banner annons. Istället bör du skapa din native annons med målsättning att engagera läsaren och få dem att vilja läsa mer

2. Du använder fel KPI:er

Det här en av de viktigaste och mest fundamentala marknadsföringsprinciperna som människor tenderar att glömma när det kommer till native annonsering. När du börjar en ny kampanj, måste du definiera dina mål. Och native annonser är inte annorlunda på något sätt.

Utan att definiera vad du vill uppnå med en kampanj och vilka mätetal som bäst demonstrerar detta, så kommer det att vara svårt för dig att veta om en kampanj har lyckats eller inte.

Om målet med din marknadsföringskampanj är varumärkeskännedom, så behöver du hålla reda på visningar, klick, beteendemätetal och CTR.

Om dina kampanjmål däremot är att se direkt konvertering bör dina KPI:er vara mer specifika som exempelvis antal nedladdningar, registreringar eller direkt försäljning för att ge några exempel.

Men att mäta dina KPI:er handlar om mycket mer än att mäta om dina kampanjer var framgångsrika eller inte. Det handlar också om att använda resultatet för att optimera dina nuvarande och framtida kampanjer. Att förstå dina mål och analysera resultet löpande ger bra underlag för att skapa nya annonsversioner som ger ännu bättre effekt i kampanjerna. 

3. Du misslyckas med att producera rätt slags innehåll

Native annonseringens grundkoncept handlar om att producera innehåll som ger läsarna mervärde och passar in i miljön hos publicisten. Om du misslyckas med detta så kommer kunderna helt enkelt att ignorera ditt innehåll på samma sätt som de gör med bannerannonser och annan reklam.

Den här verkligheten ger dig information om hur du ska producera ditt native innehåll. Bekanta dig med sajterna där din native annons ska publiceras. Se på det visuella och texten och sträva efter att få samma slags känsla eller ton. Men du vill självklart få engagemang kring ditt innehåll, så se till att du skapar relevant innehåll som tilltalar läsaren.

Skriv rubriker som är tydliga, lockande och väcker intresse hos användarna utan att använda dig av oschyssta knep. Innehåll av hög kvalitet borde vara hjälpsamt och pedagogiskt genom att presentera lösningen till dina kunders problem.

4. Du ignorerar kundresan

En framgångsrik marknadsföringskampanj borde vara medveten om sin kunds persona och förstå sig på kundresan. För att skapa en native annonskampanj som fungerar behöver du se till att den matchar varje steg på kundens resa.

När det kommer till TOFU där man skapar varumärkeskännedom behöver dina native annonser spegla denna fas. Du behöver vara informativ, undervisande och medkännande. I denna fas ska du undvika alltför säljande annonser. Här ska du skapa medvetande och förtroende för ditt varumärke. Sikta istället på engagerande innehåll utan att ställa krav på läsaren.

Native annonsering är fantastiskt för att introducera dina kunder till ett varumärke och ge dem en lätt introduktion till vad ditt företag kan göra för dem. Därför bör ditt innehåll också reflektera detta.

5. Du hoppar över A/B-testningen

A/B-testning är väsentlig inom native annonsering. Det är viktigt att testa en bredd av annonser och se vilka som ger bäst resultat när det gäller att optimera och förstå din målgrupp.

Genom att skapa några variationer av din annons kan du förbättra rubriker, bilder och copy för att lyfta upp specifika delar av din tjänst.

Om du vill A/B-testa, men känner dig osäker på hur du ska börja, så erbjuder Readpeak en enkel väg för att ta reda på vilket innehåll som fungerar bäst.

Vi rekommenderar att du skapar åtminstone tre olika variationer av en annons och testar olika saker som:

Rubriker: Jämför en rafflande mot en mjukare rubrik

Media nyhetssajter: Testa våra annonser på olika medieplattformar för att se vilken som ger bäst respons.

Landningssida: Kolla om din landningssida fungerar bättre med enbart text eller med fler sidor.

Det här är bara början. Det finns många andra justeringar som du kan göra för att optimera ditt innehåll.

Sammanfattning

Känn dig inte fånig eller orolig om något av de här misstagen är bekanta för dig, du är inte ensam. Många reklamare och marknadsförare tycker att native annonsering är lite oklart när de börjar med det.

Det är därför vårt Readpeak-team alltid står till förfogande om du behöver hjälp med att analysera dina kampanjer eller hjälp med att komma förbi dessa misstag.

I slutändan finns misstag bara där för att vi ska lära oss av dem och för att hjälpa oss att bli bättre.

Vill du boka ett 30 minuters online-möte med vårt team?

Ett av de bästa sätten att komma igång är att boka ett online demo-möte med oss. Under demo-mötet kommer vi dela med oss av inspirerande case-studies, demonstrera plattformen och dela med oss av de bästa native-strategierna just nu.

Boka demo-möte här: support@readpeak.com eller +46 722 277 007

BOKA DEMO

 Readpeak  är plattformen för att nå  din målgrupp digitalt  genom  native annonsering 

Registrera dig
kostnadsfitt till Readpeak

readpeak - native annonsering

+3000
företag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

readpeak native annonsering

5 verktyg för att boosta din native annons kampanj

Readpeak är den snabbast växande naive annonsplattformen i Norden. Vårt uttalade uppdrag är att göra native annonsering så enkelt och effektivt som möjligt, så att du kan driva försäljning och engagemang till dina produkter eller tjänster. Idag delar vi med oss av våra favoritverktyg som du kan använda i kombination med vår plattform för at boosta din nästa native annonskampanj. Låt oss börja!

Läs mer
readpeak native annonsering

Marknadschef - vet du vilka medier din målgrupp konsumerar?

Fem tip på hur ni når rätt målgrupp digitalt i massmediakanaler.

So funktioniert Readpeak
Läs mer
readpeak native annonsering

Native annonsering mer effektivt än Facebook

Native-annonsering har de senaste åren utmanat sociala medier och mycket pekar på att den kvalitetsmässigt till och med gått förbi.

So funktioniert Readpeak
Läs mer
readpeak native annonsering

Har ditt företag en blogg men inte tillräckligt med läsare?

Under de senaste åren har trenden med content marketing ökat och för många företag är det självklart att ha en blogg på sin webbplats.Men det kan vara en utmaning att nå ut med sitt innehåll. Det är två saker som är viktiga för att en blogg ska lyckas. Det första är innehållsproduktion. Många företag producerar bra innehåll inom företaget medan andra lägger ut produktionen på professionella skribenter.

Tutorial: Erstelle Deine Native-Advertising-Kampagne innerhalb von 15 Minuten
Läs mer

2022 © ReadPeak Oy