Blog

Read the latest news
about Native Advertising

5 Idéer for native annonser du ikke har tenkt på før

I dag har vi et annerledes tema for deg. Det finnes allerede mange artikler om native markedsføring, og de fleste av dem gir eksempler og går gjennom noen av metodene for hvordan du kan bruke dem. Men selv om de inneholder brukbar informasjon, får de ofte leseren til å lure på hvordan det hele fungerer i praksis. Dette kommer ikke til å være en av de artiklene hvor du lurer på hva det neste steget er.

Vi ønsker å dele praktisk informasjon og instrukser om native annonser du ikke finner andre steder. Readpeak er en ekspert innen native markedsføring, og etter mange års erfaring har vi funnet ut av hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Denne artikkelen gir deg ikke kun tips, triks og annen innsikt som kommer til å forbedre din digitale markedsføringsstrategi. Vi kommer også til å forklare nøyaktig hvilket type innhold som passer best i dine native annonser. I tillegg til dette, kommer vi også til å fortelle om unike funksjoner hos Readpeak og vise deg hvordan du kan bruke disse effektivt. Det er viktig å merke seg at denne artikkelen ikke handler om native annonser på sosiale medier som Facebook, Instagram, Pinterest, osv. Readpeak spesialiserer seg på native annonser som befinner seg på tvers av ulike type medier på nettet. Annonsene dine kommer til å befinne seg ved siden av artikler skrevet av erfarne journalister. Om du ønsker å øke brukerengasjementet ditt, må overskriftene dine blande seg inn med publikasjonens tonefall og retningslinjer.

Readpeak er en gratis plattform for native annonser som hjelper selskaper lage og kjøre native annonsekampanjer på forskjellige medier. I Norge har du tilgang til varelager fra over 100 publikasjoner, inkludert alle de største som Schibsted, Aller, Egmont og Amedia. Vårt fokus på åpenhet skiller oss ut fra andre plattformer som tilbyr native annonser. Et eksempel på dette er at vi lar selskapene bestemme selv hvilke publikasjoner de vil plassere annonsene sine i. For å få best mulig resultat må du forstå målgruppen din og finne ut av hvor de bruker tiden sin. Når du vet dette, kan du skape mer kreative annonser og med publikasjonens tone i tankene.

Nå som dette er unnagjort, kan vi endelig gå gjennom våre 5 idéer for native annonser du ikke har tenkt på før.

#1. Annonsér for dine lærerike bloggartikler

Sett deg selv inn i kundens situasjon. De sitter på smarttelefonen eller laptopen sin og leser et magasin på nettet fordi de ønsker å oppdatere seg på industriens siste trender, nyheter og rapporter. Kort sagt, de ønsker å lære noe nytt. Dette er deres utgangspunkt i denne situasjonen. Den siste tingen de ønsker å se er høylytte annonser som krever å bli klikket på. Den type innhold er mer typisk for påtrengende bannerannonser. Det avbryter brukeropplevelsen. Mange brukere pleier også å ignorere slike annonser. Siden leserne er på utkikk etter lærerikt innhold er det mer sannsynlig at de klikker på en overskrift som passer inn med resten av innholdet. Derfor er vår første idé til dine native annonser å promotere lærerikt innhold.

Om du har en blogg, legg merke til hvilke lærerike artikler som gjør det best. Bruk Google Analytics og Google Search Console for å finne ut hvilke artikler og nøkkelord som resonnerer best med publikummet ditt.

Deretter tenker du over i hvilket type media du ønsker å plasserer annonsene dine. Legg merke til stilen, tonen, hvilket type språk som brukes og den generelle følelsen av overskriftene deres. Du ønsker at overskriften din enkelt skal passe blant artiklene som dine potensielle kunder leser på. Vær kreativ, gjør den fengende og attraktiv. Igjen, visualiser hvordan dine potensielle kunder scroller gjennom nyhetene og finner din iøynefallende overskrift.

Leseren klikker på annonsen din først og fremst siden de allerede er interessert i temaet du snakker om. Det er nysgjerrige og engasjerte kunder du ønsker skal finne veien til nettsiden din. Å lese artikkelen din kommer til å gjøre to forskjellige ting. Til å begynne med får din potensielle kunde gratis, verdifullt og relevant innhold som henviser til problemet eller smertepunktet deres.

Deretter, etter å ha lest nytt, lærerikt innhold, kommer den potensielle kunden til å se merkevaren din som en ekspert innen din industri. Verdifullt innhold bygger tillit. Som et resultat av dette er det mer sannsynlig at de kommer til å lese seg opp på dine produkter og tjenester. Når de ser merkevaren din som en pålitelig autoritet som leverer hjelpsomt innhold, er det større sannsynlighet for at de blir en kunde hos deg.

Vårt Content Native format er det beste alternativet for slike annonser. Du kommer til å se en høyere klikkfrekvens (CTR) når lesetiden til artiklene er mellom 1 til 3 minutter.

#2. Annonser webinaret ditt

Vi lever i en gylden alder for webinarer og digitale sammenkomster. Restriksjoner på reising og korona har uten tvil hjulpet oss med å se hvor verdifullt dette mediet er for å komme i kontakt med folk rundt hele kloden. De mest innovative selskapene utnytter dette. Om du har et webinar, en workshop eller et event for selskapet ditt som du ønsker å promotere, er native annonser en super måte å nå ut til et relevant publikum på.

Det er det samme med bloggartikler, publikummet ditt er på nettet for å få informasjon. De fokuserer på å lære om og å finne ut av mer om et spesifikt emne, en industri eller en løsning på et problem. Dette er det perfekte øyeblikket til invitere dem til ditt neste arrangement.

Webinaret ditt kan være om lederskap, bevissthet rundt merkevarer eller produktdemoer. Hva enn det er, er det å bruke native annonser til å promotere det en sofistikert tilnærmingsmåte. Du må bygge en annonse som tydelig viser fordelene ved å delta. Vi ønsker alle å ha så mange deltakere som mulig på våre (ofte dyre) webinarer, og native annonser er en mykere tilnærmingsmåte. Husk på at native annonser ligger mellom andre artikler. Dette er ikke plassen for påtrengende salg. Vær informativ og fokuser på hva en kan lære og hva fordelene er ved å delta på arrangementet ditt.

Vårt Product Native annonseformat er best for å promotere webinaret ditt.

#3. Annonsér “lead-magneten” din

Har du nedlastbart innhold du bruker til å skaffe deg leads? Det kan være en e-bok, en guide, en liste eller en annen type lead-magnet? Ser du etter måter du kan få brukere til finne veien til landingssiden og lead-magneten din? Da er native annonser perfekte for deg. Vi anbefaler å bruke vårt Product Native annonseformat. Det passer best til salgstitler, tilbud og mer.

Igjen, det er overskriften som er viktigst her. Du må formulere den på en måte som gjør at leseren forstår at de kan få noe ut av lead-magneten. Herfra kan du bygge en ad hoc landingsside som samsvarer med innholdet ditt. For eksempel, la oss si at du jobber i et forsikringsselskap som ser etter en måte å engasjere nye potensielle kunder og promotere en ny guide angående helse- og reiseforsikring under korona. Da kan du bruke overskrifter som: “En Komplett Guide til Reise- og Helseforsikring Under en Pandemi” eller “Den Ultimate Sjekklisten: 10 Tips For å Velge den Beste Helseforsikringen i 2022 - Koronaversjonen”. Kort sagt, du gir dem verdifull informasjon i bytte mot deres kontaktinformasjon.

Alternativt kan du bruke overskrifter som legger vekt på din ekspertise innen industrien, for eksempel “Hvordan (Din Merkevare) forenkler Reise- og Helseforsikringer for Deg”.

Det viktigste her er å prøve så mange overskrifter som mulig. Overskriften som resonnerer best med publikummet og får trekkraft kan overraske deg. I Readpeak har vi ikke tro på A/B testing. Vi tror på A/B/C/D … testing! På vår annonseplattform har vi ikke et begrenset antall på hvor mange annonser eller annonsevariasjoner du kan skape. Vi anbefaler alltid å lage forskjellige annonser med minst 3-4 variasjoner hver. Men du kan lage så mange annonser og variasjoner du ønsker.

Vær kreativ og få annonsene dine live for å se hvilke som gjør det best!

#4. Annonsér en casestudie

Sosialt bevis er et viktig psykologisk element som kan være en utrolig effektiv markedsføringsstrategi. Ettersom mange blir mer og mer skeptiske til digitale annonser, stoler folk i større grad på andres tilbakemeldinger. Tenk på dette som folkemunne i den digitale alderen. Du kan ha fantastiske vitnesbyrd og casestudier, men om ingen ser dem, er de verdiløse. Her er native annonser igjen en utmerket måte å få ut beskjeden om at din løsning er svaret på deres smertepunkter. Så om du har casestudier eller kundeintervjuer som fortjener et større publikum er native annonser nøyaktig det du trenger.

Readpeak har den perfekte strategien til å hjelpe deg promotere sosiale bevis.

Ved å velge “Retargeting” kan du bygge opp troverdigheten hos publikummet ditt. Nøkkelen til å promotere sosialt bevis på en suksessfull måte er å fokusere på brukere som allerede er kjent med selskapet ditt. Kanskje de allerede har funnet nettsiden din og lest seg opp på selskapet. Eller kanskje de har meldt seg opp på grunn av lead-magneten eller landingssiden din, men har enda ikke lagt inn en bestilling. Med andre ord, dine potensielle kunder er nesten der, og trenger bare et lite dytt. Den beste måten å aktivere disse brukerne på er å vise dem at løsningen din allerede fungerer for andre. At løsningen din er så bra at de vil anbefale selskapet ditt.

Se for deg dine potensielle kunder som scroller gjennom nyhetene på publikasjonen du har valgt. De ser dine klienters casestudie som en native annonse. De kjenner til produktet ditt, de har besøkt nettsiden din og har allerede indikert at de er interesserte i det du har å tilby.

Det er nøyaktig disse personene som er villige til å klikke på og lese det klientene dine har sagt om deg. I tillegg er det mer sannsynlig at de kjøper produktet eller tjenesten din.

For denne annonsetypen anbefaler vi å bruke vårt Content Native annonseformat.

#5. Annonsér ditt datadrevne innhold (markedsanalyse, infografikk)

Datadrevet innhold – akkurat som markedsanalyse og infografikk – er noe av det mest verdifulle innholdet du kan produsere. Ved å tilby innsikt som er oversiktlig og lett å dele står du lettere ut. Men å skape innhold av høy kvalitet tar tid, og det er viktig å være sikker på at det er verdt det. Alt for ofte lager selskaper hjelpsomt innhold som promoteres på sosiale medier, uten noe særlig respons. Det tar ikke av, så de får ikke noe særlig avkastning på investering (ROI) på prosjektet.

Om du vet du har bra visuelt innhold om innsikt i markedet som trenger ekstra oppmerksomhet kan native annonser være svaret. Å promotere denne typen innhold som native annonser på forskjellige medier på nettet har mange fordeler. Når du plasserer annonsen din i relevant media er konkurransen forskjellig. Du konkurrerer ikke mot andre selskaper for mest klikk, men med journalister og nyhetsreportere. Og du kan jo tenke deg til hva dette innholdet er fylt med? Data, selvfølgelig!

Leserne dine elsker tall, industrianalyser og visuelt innhold. De ønsker å være oppdaterte på nyeste nyhetene og informasjonen. Det er jo derfor de leser disse publikasjonene. Akkurat som lærerikt innhold, er datadrevet innhold perfekt for native annonser.

Vårt Content Native annonseformat fungerer best for slike typer annonser.

Til ettertanke

Der har du det: Våre fem praktiske idéer til native annonser. Hos Readpeak er det vårt mål å gjøre native markedsføring så enkelt å effektivt som overhodet mulig for deg og ditt team. Det er derfor vi alltid deler detaljerte tips og triks du trenger for å kunne lage og lansere en kampanje med native annonser på bare 15 minutter.

Men det er ikke den eneste fordelen med plattformen vår. Vårt ekspertteam er alltid tilgjengelige til å hjelpe deg med å få mest mulig ut av kampanjen din. Vi kan evaluere kampanjen din før den lanseres og hjelpe deg optimalisere annonsene dine. Den beste delen av dette er muligens at denne tjenesten er helt gratis! Det eneste du betaler er CPC (cost per click) for kampanjen din hos oss. Annonsekontoen din blir belastet månedlig utifra annonsebudsjettet brukt på forrige måneds annonsekampanje.

Om du ønsker å vite mer om hvordan Readpeak kan forandre dine digitale markedsføringskampanjer? Book et gratis møte med oss, så viser vi deg hvordan plattformen vår fungerer og hvordan du kan nå ut til millioner av lesere hver uke. Eller om du kunne tenkt deg å prøve det ut selv, meld deg på gratis nedenfor og få en bonus på 500 kr som du kan bruke på din første kampanje.

Ha det gøy med å lage din første kampanje med native annonser hos Readpeak!

Ønsker du et 30-minutters online møte med oss?

Den beste måten å komme i gang med effektiv native-annonsering, er å booke et gratis online-møte med oss. Da vil dere vil få servert inspirerende case-historier fra virkeligheten, presentasjon av plattformen og ikke minst innsikt i de beste native-annonseringsstrategiene akkurat nå. Sammen finner vi ut hvordan native-annonsering kan gi deg de beste resultatene i din markedsføringsstrategi.

Book et møte

Registrer deg gratis: