Blogi

Tutustu natiivimainonnan ja Readpeakin uusimpiin aiheisiin

Näin luot toimivaa sisältöä natiivimainontaa varten

Sisältö on sisältömarkkinoinnin tärkein osa. Ilman toimivaa sisältöä näkyvyydestä, strategiasta, markkinoinnista tai teknologiasta ei ole hyötyä. Se on kuin onkisi ilman matoa lammessa joka on täynnä kalaa.

Ennen kuin suunnittelet varsinaista sisältöä, tee pohjatyö tarkasti. Tämä tarkoitta aettä sinulla on selkeä kuva kenelle puhut sisällön kautta.

Ei riitä, että haluat tavoittaa esimerkiksi B2B -päättäjät. Määrittele tarkemmin. Haluat esimerkiksi tavoittaa HR-johtajia jotka etsivät uutta työaikaseurannan työkalua joka toimii mobiilissa. Käytetään tätä esimerkkinä alla.

Kun kohdehenkilö on tiedossa ja määritelty, ota nämä neljä rakennuspalikkaa mukaan sisällön luomiseen.

1. Rakenna kosketuspinta heti

Päättäjillä on hyvin vähän aikaa lukemiseen. Sinun pitää tehdä selväksi kolmen ensimmäisen lauseen aikaan, että tämä sisältö auttaa juuri hänen haasteissaan ja hänen kannattaa jatkaa lukemista.

Tämän voi tehdä jo otsikossa ja tehokkaan ingressin avulla.

Esimerkkiotsikko voisi mennä näin: "Uusi mobiilipalvelu helpotti HR-johtajan työajanseurantaa"

Esimerkki-ingressi: "Työajan seurannasta on mobiililaitteiden myötä kehittynyt tärkeä HR-johtajien datalähde."

Jos voit jo sisällön alussa antaa lukijalle ”tämä minun on pakko lukea” -tunteen, niin olet jo päässyt lukijan ihon alle.

2. Nosta esiin ainakin yksi ongelma minkä ratkaiset

Ongelman ei tarvitse olla iso, mutta selkeä. Jokainen tuote, palvelu tai teknologia ratkaisee ongelman tai haasteen. Tuomalla haasteen esille, saat lukijan miettimään ”no just näin se on”. Tällöin lukija kokee, että ymmärrät häntä.

Toimitiloja tarjoavassa yrityksessä lukijan ongelma voi olla sisäilma, tilojen joustamattomuus, viihtyisyys tai hinta. Venevalmistajan sisällössä se voi olla vauhti, ohjauksen hallinta tai turvallisuus.

HR-esimerkissä se voisi olla esimerkiksi se, miten saat enemmän dataa työntekijöiden työajoista, tauoista ja tuloksellisuutta edistävästi toiminnasta.

Tärkeää on, että vastapainoksi tarjoat myös ratkaisua. Sen voit tuoda esille esimerkiksi asiakastarinalla tai hyppäämällä suoraan seuraavaan pointtiin nro. 3.

3. Miten aktivoit lukijan?

Älä kerro vain itsestäsi tai tuotteestasi/palvelustasi. Tarjoa jotain mistä hän oppii jotain uutta. Tähän on kaksi tärkeää syytä.

Ensinnäkin, kun lukija oppii jotain uutta hän kokee sen hyödylliseksi. Hyödyllistä sisältöä on helpompi jakaa sosiaalisessa mediassa.

Toiseksi, jos hän kokee sisällön hyödylliseksi se jättää hyvän mielikuvan yrityksestä. Vaikka hän ei juuri nyt olisi valmis ostamaan tuotetta tai palvelua. Hyödyllinen sisältö jää mieleen. Hän muistaa kyllä lukemansa siinä vaiheessa kuin ostotarve syntyy.

Hyötyosuus voi olla vain osa sisältöä. Mutta koko juttukin voi olla sitä. Veneily-esimerkissä voit kirjoittaa, mitkä ovat parhaimmat tavat parantaa turvallisuutta veneilyssä.

HR-esimerkissä se voisi olla: Kolme henkilöstödataa mitä HR-johtavat haluavat seurata, mutta harva pystyy.

4. Kohdenna tarkasti

Lukijat ovat eri vaiheessa ostopolkua. Monelle se voi olla ensimmäinen kosketuspinta yritykseesi jolla herätät alustavan kiinnostuksen aiheeseen.

Mutta lukijoiden joukossa on aina myös niitä jotka ovat valmiita kauppaan. Siksi tämä on tärkeä osa sisällön suunnittelua ja sen toimivuutta. Ilman tarkkaa suunnittelua voit menettää monta hyvää liidejä ja potentiaalista asiakasta.

Mieti mikä on lukijan luonnollinen seuraava askel? Onko se asiantuntijan oppaan lataaminen, tuotteen tilaaminen, uutiskirjeen tilaaminen, yhteydenotto tai syventävän videon katselu?

Millä aktivoit lukijan riippuu tuotteestasi ja palvelustasi. Mutta tärkeää on, että tarjoat jonkun toimenpiteen seuraavaksi. Sen kautta voit eritellä yleisesti kiinnostuneet, heistä joilla on jo ostohousut jalassa.

Tärkeä on myös, että mittaroit (esimerkiksi Google Analyticsin avulla), kuinka moni teki haluamasi toimenpiteen. Ja kannustamme myös hyödyntämään tämän datan remarketingia varten. Tämänkin voit tehdä Readpeakin alustan kautta.

HR-esimerkissä aktivointi voisi olla tuote-esitteen lataaminen tai video joka näyttää miltä tuote näyttää.

Hyvä sisältö konvertoi, tuottaa mitattavia tuloksia ja on samalla hyödyllinen lukijalle.

Haluatko varata 30 minuutin verkkopalaverin tiimimme kanssa?

Yksi parhaimmista tavoista päästä alkuun Readpeakin kanssa on varata verkkopalaveri. Demo-palaverin aikana jaamme inspiroivia CASE-esimerkkejä, esittelemme alustaamme ja jaamme parhaiten toimivia natiivistrategioita tällä hetkellä. Samalla keskustelemme siitä, miten natiivimainonta voisi sopia teidän tarpeisiinne.
Varaa aika etäesittelyyn kanssamme joko sähköpostitse support@readpeak.com tai puhelimitse +358 40 653 9996

VARAA DEMOPALAVERI

 Readpeak  on työkalu saavuttamaan  kohderyhmäsi  digitaalisesti  natiivimainonnan  avulla

Rekisteröidy ilmaiseksi
Readpeak käyttäjäksi

readpeak - native annonsering

+3000
bolag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

Readpeak - natiivimainonta online-media

5+1 vinkkiä oikean sisällön valitsemiseen natiivimainoksillesi

Tässä on viisi erinomaista vinkkiä, joiden avulla voit valita sellaisen sisällön, joka houkuttelee kohdemarkkinoitasi ja saa kaiken irti natiivimainoskampanjoistasi.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

5 väärää uskomusta natiivimainonnasta, jotka estävät ottamasta sitä käyttöön

Jokainen, joka osallistuu brändin mainostamiseen on kuullut natiivimainonnasta. Se on yksi nopeimmin kasvavista kansainvälisen mainonnan muodoista. Monille natiivimainonta on kuitenkin vielä toteuttamaton taktiikka. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että natiivimainonta eroaa perinteisistä mainontamenetelmistä, joita meille markkinointikursseilla opetetaan.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

Näistä syistä vuonna 2021 lukijat pitävät enemmän natiivimainoksista kuin bannerimainoksista

Digitaalinen mainostila on räjähtänyt kymmenessä vuodessa! Tämä johtuu suurimmaksi osaksi älypuhelinten määrän kasvusta sekä internetin käyttämisen lisääntymisestä.

So funktioniert Readpeak
Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

Sarianna Haakanasta Readpeakin Suomen liiketoimintajohtaja

Lue lisää

2022 © ReadPeak Oy