Blogi

Tutustu natiivimainonnan ja Readpeakin uusimpiin aiheisiin

5+1 vinkkiä oikean sisällön valitsemiseen natiivimainoksillesi

Natiivimainonta on nopeimmin kasvava digitaalisen mainonnan muoto.

Missä tahansa markkinoinnissa oikean sisällön luominen voi olla ratkaiseva tekijä onnistumisen ja epäonnistumisen välillä – eivätkä natiivimainokset ole poikkeus. Paras natiivimainonta kiinnittää yleisösi huomion, kun he jo etsivät uutisia tai tietoa jostakin aiheesta. Tarjoamalla arvokasta ja kiinnostavaa sisältöä mainoksesi voivat olla ensisijaisia tutkimuslähteitä, joita mahdolliset asiakkaasi käyttävät yrittäessään ratkaista tiettyä ongelmaa.

Mainosten sijoittelu ja mainosbudjetit ovat aina olennaisia tekijöitä kaikissa kampanjoissa. Kun ymmärrät, mitä asiakkaasi haluavat ja toimitat siltä pohjalta materiaalia, joka ymmärtää heidän kipukohtansa ja tarjoaa heille ratkaisun, voit viedä mainoksesi seuraavalle tasolle.

Tässä on viisi erinomaista vinkkiä, joiden avulla voit valita sellaisen sisällön, joka houkuttelee kohdemarkkinoitasi ja saa kaiken irti natiivimainoskampanjoistasi.

1. Sovita sisältösi yhteen jokaiseen ostosyklin vaiheeseen

Kaikella digitaalisella sisällöllä on oltava tietoinen tavoite. Ostosyklissä tai asiakaspolussa on eri vaiheita ja jokaisessa vaiheessa on huomioitavaa. Parhailla ja tehokkaimmilla markkinointikampanjoilla on tarkoitus, jonka saavuttamiseksi sisältö on räätälöitävä tavoitetta vastaavaksi.

Bränditietoisuus

Yksi sisältömarkkinointistrategioiden yleisimmistä tavoitteista on parantaa bränditietoisuutta. Tässä varhaisessa vaiheessa kohdeyleisö tutustuu tuotteeseesi tai palveluusi. Tällöin ei ole vielä kovan myynnin aika. Kyse on laadukkaan sisällön tuottamisesta, joka löytää yleisösi kipupisteet ja osoittaa empatiaa niitä kohtaan. Se asettaa brändisi asiantuntevaksi, avuliaaksi ja luotettavaksi auktoriteetiksi omalla markkinaraollasi.

Osoittamalla osaamisesi alallasi ja tarjoamalla kiinnostavaa ja arvokasta sisältöä voit saada luottamusta ja yhteyden yleisöön. Kun kuluttajat tarvitsevat ratkaisua ongelmaansa, he haluavat löytää tahon, jonka tarjoamalla oivalluksilla he pääsevät eteenpäin. Loistava sisältö on täydellinen tapa toteuttaa tämä.

Liidien luonti

Toinen yleinen markkinoinnin tavoite on liidien luominen. Vaikka bränditietoisuus vaatii yleisösi huomiota, liidien luominen tarvitsee sekä heidän huomionsa että toimintansa. Markkinoijien on kysyttävä: Kuinka saan yleisöni lataamaan raporttini tai e-kirjani, jotta saan heidän sähköpostiosoitteensa?

Vastaus on luomalla kiinnostavaa, osuvaa ja arvokasta sisältöä! Tätä varten tarvitaan tuotesivuja, joissa on täydelliset kuvaukset, yksityiskohtaiset tekniset tiedot, voimakkaita toimintaverbejä käyttävä toimintakehotus sekä katseenvangitseva grafiikka ja värit. Laadukkaiden liidien luominen edellyttää tiedonvaihtoa.

Jos haluat mahdollisen asiakkaasi sähköpostiosoitteen, sinun on ansaittava se antamalla hänelle jotain arvokasta vastineeksi. Tiedosta tavoitteesi ja anna sen ohjata millaista sisältöä luot.

2. Kirjoita kohdeyleisö mielessäsi

Natiivimainonnan ensimmäinen sääntö on, ettei viesti saa olla liian brändikeskeinen. Se miten sinä ja kollegasi puhutte tuotteesta keskenäänne ei välttämättä välity kohdeyleisöllenne. Tehtäväsi on analysoida kohdeyleisöä ja keskittyä heille tärkeisiin aiheisiin. On ymmärrettävä heidän odotuksensa, mieltymyksensä, tarpeensa ja uskomuksensa.

Kun suunnittelet sisältömarkkinointistrategiaa, ota huomioon yleisösi tarpeet, mieltymykset ja haasteet. Tätä ohjaa aiemmin tekemäsi taustatutkimus tuotteellesi tai palvelullesi. Kun ymmärrät mitä nykyisiä ratkaisuja on jo olemassa ja mistä kohdemarkkinasi eivät pidä näissä ratkaisuissa, sinulle jää hyvä käsitys siitä, kuinka mainostaa artikkeleitasi ja otsikoitasi.

Keskity sisällössä siihen, mitä arvoa tuotteesi tarjoaa. Onko se halvempi kuin muut ratkaisut? Helpottaako se elämää tai vapauttaako se aikaa? Onko se ainoa markkinoilla saatavilla oleva ratkaisu?

Varmista, että sisältösi lukemisen jälkeen kohdeyleisösi ymmärtää, miksi tuotteesi tai palvelusi auttaa heitä.

3. Luo erottuvaa sisältöä

Jälleen, suuri osa tästä rakentuu aiemman tuotetutkimuksesi pohjalle. Luodaksesi sisältöä, joka luo vaikutuksen yleisöösi, sinun täytyy ammentaa siitä mikä sinua motivoi.

Mikä inspiroi sinua tekemään tuotteesi ja perustamaan yrityksen? Mitkä ovat brändisi arvot? Älä koskaan unohda niitä. Ole aito ja käytä tarinaasi luomaan vaikutus yleisöösi. Jokaisella brändillä on tarina, joten kokeile ja käytä omaasi.

Nykyään suuri osa yleisöstäsi viettää paremman osan ajastaan kotona tai etätöissä. Tämä fyysisen vuorovaikutuksen väheneminen tarkoittaa, että inhimillisempi ja empaattisempi viestintä erottuu enemmän. Viestintä on tärkeää, joten pohdi tarkkaan kuinka kommunikoida kohdeyleisösi kanssa tavalla joka vetoaa heihin.

Luo sisältöä, jota ihmiset haluavat jakaa ja lukea. Teksti joka on informatiivinen, opettavainen ja viihdyttävä on ensiarvoista. Kuluttajat haluavat arvoa, joten anna sitä heille.

4. Näytä asiaankuuluvat tiedot infografiikalla mainoksessa ja laskeutumissivulla

Jotta sisältömarkkinointi menestyisi täyteentupatuilla markkinoilla, on sen oltava arvokasta ja viihdyttävää lukijalle. Infografiikka on loistava tapa jakaa tietoa helposti luettavalla ja näkyvällä tavalla. Sisällyttämällä infografiikan markkinointistrategiaasi voit välittää viestisi nopeammin ja paljon tehokkaammin.

Kuluttajat suhtautuvat varauksellisesti suuria tekstilohkoja kohtaan. Kappaleiden jako, luetteloiden käyttö ja hyvät otsikot auttavat. Mutta infografiikkaa ei voita mikään, jos haluat todella erottua joukosta ja kiinnittää lukijan huomion.

Kuluttajasi haluavat tietoa, mutta he eivät aina halua selata pitkäkestoista sisältöä löytääkseen sen. Vastataksesi tähän tarpeeseen etsi ja tutki kysytty aihepiiri ja näytä asiaankuuluvat tiedot infografiikalla. Monimutkaisimmatkin tiedot voidaan muuttaa houkutteleviksi, mukaansatempaaviksi ja helposti ymmärrettäviksi palasiksi, jotka voidaan välittää eteenpäin vaivattomasti.

5. Älä unohda visuaalista sisältöä

 

Natiivimainonnassa visuaalisuus on ratkaisevan tärkeää. Huomioi, että sisältösi tulee muiden julkaisujen tarinoiden väliin. Kun kohdeyleisösi selaa esimerkiksi uutissivustoa, tarvitset artikkeleita, jotka kiinnittävät heidän huomionsa. Mikään ei toimi tähän hommaan paremmin kuin visuaalinen sisältö.

Oikean visuaalisen sisällön valitseminen on kuitenkin vasta alkua. Paras natiivimainonta sijoittaa visuaaliset elementit strategisesti niin, että ne sopivat luonnollisesti yhteen verkkosivuston muun median ja sisällön kanssa.

Ymmärtääksesi kohdemarkkinasi, sinun on tehtävä paljon tutkimusta. Tämän tutkimuksen kriittinen osa on saada käsitys siitä, millaista mediaa mahdolliset asiakkaasi kuluttavat. Tarkastelemalla heidän käyttämiään verkkosivustoja ja julkaisuja saat ideoita siitä, minkälaisiin visuaalisiin sisältöihin he jo reagoivat ja voit käyttää niitä omissa julkaisuissasi. Lisäksi on tärkeätä muistaa, että visuaalinen sisältö on paljon muutakin kuin kaunista grafiikkaa. Se on tehokas tapa välittää tietoa. Kuvat ja infografiikka ovat mahtavia, mutta video voi olla vieläkin tehokkaampi tapa saada viestisi perille digiaikana.

Erityyppisistä visuaalisista ja mahdollisesti tehokkaista sisällöistä ei ole pulaa. Liikegrafiikka on loistava tapa kertoa tarina tai opettaa yleisölle tuotteesta. Tietojen visualisointi on erinomaista kriittisten kohtien löytämiseen tai vertailujen tekemiseen.

Suurin takeaway tästä on se, että välittämäasi tietoa voidaan selventää ja sen kuluttamista helpottaa valitsemalla sopivin formaatti. Jos tuotteesi tai palvelusi näkyy parhaiten visuaalisesti, lyhyt video voi olla helpoin tapa tavoittaa yleisösi. Jos kovat tosiasiat ovat vakuuttavia tuotteessasi, infografiikka tai datavisualisointi saattavat toimia. Jos tuote tarvitsee syvempää selitystä, käytä tekstiä.

 Parhaat natiivimainokset ymmärtävät julkaisuympäristönsä ja valitsevat tehokkaimman formaatin viestinsä välittämiseen.

Johtopäätös:

Nämä ovat viisi tärkeintä vinkkiä parhaan natiivimainoksen sisällön tuottamiseen.

Kiteytettynä:

- Varmista, että sisältö on optimoitu asiakaspolun jokaista vaihetta varten. 

- Kirjoita sisältöä, joka resonoi kohdeyleisösi kanssa

- Käytä tekstiä, joka puhuttelee yleisöäsi

- Käytä dataa ja infografiikkaa monimutkaisten tietojen yksinkertaistamiseksi

- Varmista, että visuaalinen sisältösi sopii luontaisesti julkaisualustalle.

 

Emme tietenkään ole unohtaneet, että lupasimme bonusvinkin, joten tässä se on.

+1: A/B- Testaa kaikki

Jotta saat kaiken irti näistä vinkeistä, käytä A/B-testausta. On hyvä huomioida, että A/B-testaus on paras tapa optimoida natiivimainoksia ja markkinointikampanjastrategiaasi. Sen sijaan, että kuluttaisit puolet budjetistasi yhteen mainokseen ennen kuin huomaat, että se ei toimi, 2–3 erilaisen muunnelman käyttäminen pienemmällä alkukustannuksella auttaa sinua selvittämään, mihin kohdemarkkinasi reagoi ja miten sinun tulisi keskittää loppu kampanjasta.

A/B-testauksen avulla voidaan arvioida eri otsikoiden, visuaalisten elementtien, tekstien ja muiden tietojen tehokkuutta.

Haluatko varata 30 minuutin verkkopalaverin tiimimme kanssa?

Yksi parhaimmista tavoista päästä alkuun Readpeakin kanssa on varata verkkopalaveri. Demo-palaverin aikana jaamme inspiroivia CASE-esimerkkejä, esittelemme alustaamme ja jaamme parhaiten toimivia natiivistrategioita tällä hetkellä. Samalla keskustelemme siitä, miten natiivimainonta voisi sopia teidän tarpeisiinne.
Varaa aika etäesittelyyn kanssamme joko sähköpostitse support@readpeak.com tai puhelimitse +358 40 653 9996

VARAA DEMOPALAVERI

 Readpeak  on työkalu saavuttamaan  kohderyhmäsi  digitaalisesti  natiivimainonnan  avulla

Rekisteröidy ilmaiseksi
Readpeak käyttäjäksi

readpeak - native annonsering

+3000
bolag använder
Readpeak
i Norden

readpeak - native annonsering

+7000
native kampanjer
per år

readpeak - native annonsering

+2000
publicister
i 5 marknader

Readpeak - natiivimainonta online-media

Readpeakin uusi maajohtaja haluaa saada brändit oivaltamaan yhden tärkeän asian natiivimainonnasta

So funktioniert Readpeak

Readpeakilla Veikkolainen saa kontolleen ison haasteen, sillä hänen tehtävänään on tuplata Suomen-toimintojen liikevaihto kolmessa vuodessa ja rakentaa kansainvälistä laajentumista tukevat maaorganisaatiot.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

6 tapaa optimoida natiivimainoskampanjasi

Olet aloittanut natiivimainoskampanjan ja saanut joitain tuloksia. Mainoksesi ovat toimineet hyvin, mutta sinulla on tuntuma, että voisit saada parempiakin tuloksia. Jos tämä kuulostaa tutulta, tämä blogi on sinua varten.

Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

Näistä syistä vuonna 2021 lukijat pitävät enemmän natiivimainoksista kuin bannerimainoksista

Digitaalinen mainostila on räjähtänyt kymmenessä vuodessa! Tämä johtuu suurimmaksi osaksi älypuhelinten määrän kasvusta sekä internetin käyttämisen lisääntymisestä.

So funktioniert Readpeak
Lue lisää
Readpeak - natiivimainonta online-media

Sarianna Haakanasta Readpeakin Suomen liiketoimintajohtaja

Lue lisää

2022 © ReadPeak Oy