Blog

Read the latest news
about Native Advertising

6 måder at optimere din native advertising-kampagne på

Du har startet en native advertising-kampagne, og du har samlet nogle resultater. Dine annoncer har performet okay, men du har stadig en nagende følelse af, at du godt kunne opnå bedre resultater. Kan du nikke genkendende til dette, så er læs med her. 

Vi har bedt vores native advertising-eksperter hos Readpeak om at lave en liste med de mest effektive måder, du kan optimere din kampagne på. Så læs videre og få gode råd til at bruge native advertising til at markedsføre dine produkter eller din service bedst muligt

1. Definer dit kampagnemål og dine KPI’er 

Før du går i gang med at se på data, bør du definere dit mål. Det er virkelig vigtigt, da det har indflydelse på, hvilken type annonce, du skal køre. Find ud af om du vil:

  • Øge webtrafik
  • Generere flere leads
  • Øge brandkendskab
  • Se på specifikke konverteringer på din hjemmeside

… eller hvilket mål, du nu engang går efter at opnå.

Uden et tydeligt defineret marketingmål ved du ikke, hvad du skal måle på. Hos Readpeak anbefaler vi at sætte SMART goals op på din native advertising-kampagne. 

Specific: Skitsér specifikke mål for din kampagne. Det er vigtigt, at dit mål er klart, da det har betydning for formatet af din annonce. Forskellige mål kalder måske på forskellige annonceformater og forskelligt kreativt content. 

Measurable: Forstå hvilke KPI’er, du skal måle på, for at finde ud af om din kampagne er en succes. Omsætning, prisen for et kvalificeret lead eller sidetrafik – uanset hvad, bør du kende dit mål og vide, hvordan du måler på det. Det er også vigtigt for interessenter at vide, om en kampagne er gået godt eller ej. Derfor er det afgørende at finde de rette KPI’er, så du kan måle din succes. 

Achievable: Det er helt fint at sigte efter stjernerne, men du bliver også nødt til at være realistisk. Når du sætter dit mål for din digitale marketingkampagne, bør du altid overveje, om det virkelig er muligt. 

Relevant: Hold øjnene på bolden og husk, hvorfor du er her. Kig på dine forretningsmål og byg en bæredygtig marketingkampagne, der hjælper dig med at opnå dem. 

Time-bound: Sæt en deadline for dine kampagnemål, og arbejd ud fra en plan, så du ved, hvornår du skal måle på dem. Kampagnedata kan på den måde nemt sammenlignes med fortidige eller fremtidige resultater. 

Det er smart at bruge SMART goals i din digitale markedsføring. En fokuseret, datadrevet tilgang er en god måde at sikre dig, at du er på rette spor, og at du arbejder mod dine forretningsmål.

2. Ram det rette publikum 

Optimer din kampagne ved at targetere det rette publikum. Du har sikkert allerede en god forståelse for hvem, der er interesseret i dit produkt eller din service. I stedet for potentielt at vise dit produkt til det forkerte publikum, bør du annoncere på hjemmesider, din kernemålgruppe bruger. 

Gør forarbejdet grundigt, og lav en liste over alle medier, der passer til din kernemålgruppe. Få mest muligt ud af alle dine visninger ved at sikre dig, at de bliver vist for de rette personer. Dette er særligt vigtigt, hvis du arbejder med et meget nichepræget produkt.

Hos Readpeak fjerner vi en stor del af gættearbejdet i denne proces ved at hjælpe dig med at ramme specifikke interesser hos din målgruppe. Du kan vælge mellem forskellige segmenter, og endda også specifikke publikationer. Du kan også geotargetere i forhold til geografiske områder eller byer.

For at opnå de bedste resultater skal du bare læne dig tilbage og lade vores machine learning-algoritmer gøre arbejdet – så bliver dine annoncer nemlig vist for din ideelle målgruppe. Vores algoritme viser sig gang på gang at være bedre end manuelt opsatte målgrupper, så vi anbefaler, at du prøver det.

3. Glem A/B-tests, brug i stedet A/B/C...- tests

A/B-tests er fine, men for virkelig at finde ud af, hvilke annoncer, der virker hos din målgruppe, er det en fordel, at prøve så mange variationer som muligt. Annoncering indeholder altid en vis mængde trial and error, og nogle gange er det ikke det annonceformat, du tror virker bedst, der giver de bedste resultater.

Det er dog ikke altid store ændringer, der kræves. En lille omformulering, en anden tone eller en ændring i overskriften kan have stor effekt på din click-through rate, og det samme gælder for det visuelle content samt for valg af medie. Du bør kigge på og redigere dine native-annoncer, indtil de er helt perfekte. 

Hos Readpeak kan du vælge ubegrænsede annonceversioner, som du kan teste mod hinanden. Når du kigger på tallene, kan du nemt udvælge den, der performer bedst, eller lave yderligere ændringer. Du kommer helt sikkert hurtigt til at få en fornemmelse for, hvad der virker bedst for netop din målgruppe.

Vores platform tester automatisk forskellige versioner af en annonce eller annoncegruppe baseret på vores machine learning, så du altid får det bedste resultat på dine native advertising-kampagner. 

Lad os for eksemplets skyld se på vores case om BMW. Kampagnen valgte tre forskellige artikler, som appellerede til en bred målgruppe, men som alle indeholdt perspektiver, der talte til specifikke målgrupper inden for bilentusiaster. Ved at vælge kvalitetssider og mindre nichesider favnede kampagnen bredt og ramte den rette målgruppe. 

Takket være A/B/C-tests var den tredje artikels CPC 9.1 gange lavere end den gennemsnitlige markedspris.

4. Juster dit bud på sider med høj konvertering 

Ethvert medie vil have sin egen ”bundpris”. Hos Readpeak viser vi dig altid, hvis du ligger under denne pris, så du kan justere på de sider, der fungerer bedst for dig. 

Ved at analysere dine konverteringsmetrikker kan du se, hvilke sider, der performer godt, og hvilke sider, det er værd at sætte dit bud op på. Hvis du har mange konverteringer på en side, indikerer det, at du rammer din målgruppe, og så kan det godt være værd at poste flere penge i netop den side. 

For at få så høj en click-through rate (CTR) som muligt, kan du tilføje forskellige annoncevariationer eller redigere i dem, du allerede har. 

5. Rediger din landingsside og din annonce

Et andet godt råd er, at du sikrer dig, at din annonce og din landingsside arbejder godt sammen. Reflekterer annoncen den stil, der er på din landingsside? Hvad med skrifttypen og budskaberne? Sørg for, at der er en god sammenhæng mellem din annonce og din hjemmeside. 

Hvis du for eksempel har en annonce, der har et oplysende look, så sørg for at landingssiden matcher i udtryk og tone. Folk kan ikke lide at blive overrasket med manglende sammenhæng. Det er også en god idé at holde dine annoncer så ærlige som muligt. På den måde undgår du at skuffe din målgruppe, da du ikke lover noget i annoncen, du ikke kan holde.

Din landingsside er meget vigtig og har forhåbentligt allerede været gennem en A/B/C-test. Prøv at matche landingssiden og annoncen, så overgangen virker naturlig for dine kunder. En gennemgående tone og ensartede budskaber virker professionelt og øger din troværdighed. 

6. Prøv denne strategi: Content Native annoncekampagner med Product Native retargeting-kampagner

Hvis du læser denne artikel, har du sikkert allerede kørt nogle native advertising-kampagner, og du leder efter gode råd til at optimere dem. Vi har den strategi, du leder efter. Hos Readpeak har vi brugt den med stor effekt for flere af vores kunder, så som Zmarta Group.

Zmarta Groups strategi kombinerer to af Readpeaks forskellige native advertising-produkter – Content Native and Product Native – som de bruger til at optimere deres kampagne. 

Content Native kan bruges til at bygge tillid og brand awareness og til at informere om dit produkt eller din service. 

Product Native bruges som et add-on-format, så du kan lede dine besøgende direkte til formularer på din hjemmeside, hvilket virker rigtig godt til at få folk til at skrive sig op til webinarer eller events, eller til at øge konverteringer på en landingsside. 

Vores ekspertteam hos Readpeak anbefaler at kombinere en Content Native-annoncekampagne til at etablere din tilstedeværelse og nå ud til så mange mennesker som muligt. Bagefter kan du bruge en Product Native-kampagne til at booste dine konverteringer. 

Konklusion

Fordi alle kampagner er forskellige, er der ikke en magisk unik formel, du kan bruge til at optimere din specifikke native advertising-kampagne. Nogle gange kan du bruge et eller to af vores råd og få stor succes med din kampgane, mens du andre gange er nødt til at bruge alle vores råd for at opnå resultater.

Nøglen til en god digital marketingkampagne er at vide, hvad du gerne vil opnå. Dette hjælper dig med at holde fokus på de metrikker, der betyder noget,

Vores ekspertteam hos Readpeak siger altid, at den bedste strategi er at være kreativ med dine annoncer. Selv hvis du har den bedste platform og en skudsikker strategi, kommer din kampagne til at halte bagefter, hvis dit content ikke er godt. Dette gælder ikke kun for native advertising, men for marketing generelt.

Et andet råd fra vores team er at være vedholdende. Den bedste måde at samle det data, du har brug for, for at optimere din kampagne og gøre den bedst mulig, er ved at have noget “always-on” content. Alle vil gerne se hurtige resultater, men nogle kampagner har brug for lidt tid, inden resultaterne kommer. Hvis du skal bygge brandkendskab og resultater, der holder, har du brug for en vedvarende kampagne.

For organisationer med et mindre budget, er “always-on” selvfølgelig ikke nødvendigvis en mulighed. Derfor er Readpeak platformen for dig!

Den er 100% gratis at bruge, og der er ingen faste månedlige udgifter. Vi fakturerer dig på baggrund af dit spend, hvilket er baseret på klikpris (CPC).

Vil du booke et 30-minutters online møde med vores team?

En af de bedste måder at komme i gang med Readpeak på er at booke et online møde. Under demo-mødet kommer vi bl.a. til at dele nogle inspirerende CASE-eksempler, demonstrere platformen, dele de bedste performance-strategier samt hvordan annoncerne kan tilpasses til din virksomheds behov.
Booke et 30-minutters online møde med vores team :
support@readpeak.com eller +4523293490

Booke Møde

Gratis oprettelse