Blog

Read the latest news
about Native Advertising

5 myter om native advertising, der holder dig tilbage

Alle, der arbejder med at promovere et brand, har hørt om native advertising, som er en af de hurtigst voksende typer af annoncering internationalt. Men for mange er det en taktik, de ikke har implementeret endnu. Det skyldes i høj grad, at native advertising skiller sig ud fra traditionelle annonceringsformer, som vi lærer om, når vi læser om marketing på vores uddannelser. Native-annoncering er ikke bare en form for digital marketing, som er meget anderledes fra printannoncer – native-annoncer adskiller sig også meget fra typiske bannerannoncer, som vi ser på de fleste hjemmesider.

Hvis du er ansvarlig for at promovere et brand, har du garanteret overvejet, om native advertising skal være en del af din marketingstrategi. Det, der holder dig tilbage, er formentligt forskellige misforståelser og falske informationer omkring denne type markedsføring. I dag vil vi snakke om de fem mest almindelige myter indenfor native advertising. Vi bryder dem ned en for en og hjælper dig med at forstå, hvorfor du ikke burde holde dig tilbage fra at bruge native-annoncer i din næste marketingkampagne. 

Myte nr. 1: Native-annoncer er bedrag

En normal misforståelse er, at formålet med native ads er at narre læseren til at klikke på annoncen. Native-annoncen er lavet, så den blender ind i det organiske content, den omgiver sig med, men den er tydeligt markeret som en annonce, så læserne er klar over, at de ikke klikker på en artikel, men en native-annonce. Grunden til, at native-annoncer ligner den side, de er på, er for at undgå at forstyrre læserens brugeroplevelse. 

Når det bliver gjort ordentligt, er native-annoncering en effektiv måde at nå et meget målrettet publikum og skabe værdi for læserne i form af interessant og informativt indhold. Hvis du for eksempel kører en kampagne, der skal drive trafik til din hjemmeside omkring løbetræning, vil det være smart at placere native-annoncer på en hjemmeside, løbere ofte besøger. Når læsere klikker på din annonce, bliver de præsenteret for content, der falder i tråd med det, de besøgte hjemmesiden for at se. Dette er en langt at foretrække sammenlignet med en pop-up-annonce eller et blinkende banner, som forstyrrer læserne og forhindrer dem i at læse den artikel færdig, de var i gang med. 

Myte nr. 2: Native-annoncer er en dille, der snart forsvinder

Det er forståeligt, at du gerne vil sikre dig, at den marketingtaktik, du skal til at investere penge i, er kommet for at blive. Nogle siger måske, at native-annoncer er en trend, der ikke kommer til at holde særligt meget længere. Men markedet har bevist det modsatte. Native advertising som koncept blev født for et årti siden i 2011. Desuden har selve idéen om at vise forbrugere annoncer, der blender ind i det content, de alligevel kigger på, eksisteret gennem generationer. 

Ifølge Business Insider, kommer native advertising til at drive overvældende 74% af annonceindtægter i slutningen af 2021. Denne statistik gør det klart, at både lokale og globale brands øremærker store andele af deres budget til denne strategi. Dette ville ikke være tilfældet, hvis native-annoncer ikke virkede, eller hvis de ikke var kommet for at blive i længden. Derfor kan du have ro i sindet – dine native-annoncekampagner kommer til at have godt selskab!

Myte nr. 3: Native-annoncer er uetiske

Enhver native-annonceplacering er ledsaget af et mærkat, hvor der står ”sponseret indhold” eller lignende. Det gør det klart for enhver, at det link, man skal til at trykke på, er betalt og ikke en almindelig artikel. Desuden vil man på mange medier opleve, at annonceplaceringen indeholder virksomhedens navn for yderligere at sikre, at læseren aldrig bliver snydt til at klikke på et link, de ikke forstår.

Native advertising er en oplagt måde at øge brugeroplevelsen og udgiverens præsentation samtidigt. Det er ingen hemmelighed, at de fleste hjemmesider har brug for annonceindtægter for fortsat at levere indhold til sine læsere. Med native-annoncer på siden, kan medierne præsentere en balanceret og rolig oplevelse af deres content uden afbrydelser. Det er helt op til læseren selv, om overskriften på en native-annonce er tiltalende nok til, at de vil klikke på den. 

Myte nr. 4: Native-annoncering kan ikke skaleres

Som marketingsmedarbejder er du altid på udkig efter strategier, der kan skaleres. Som virksomheden vokser, vil du også gerne have din tilstedeværelse på alle relevante platforme til at vokse med. Native-annoncering kan og vil vokse med dig, og det virker bedst, når annoncerne bliver ved med at køre gennem hele kampagnen.

I dag er native-annoncer lige så skalérbare som enhver anden type annoncer. Takket være programmatic-platforme, der er bygget til at skalere native-annoncekampagner, er det nemmere end nogensinde. Med ReadPeak har virksomheder opnået langt større succesrater blandt deres native-kampagner, end blandt deres Facebook-kampagner. Se vores kundecases her. 

Myte nr. 5: Native advertisment-kampagner er svære at lancere

Ja, det her plejede at være sandt. ReadPeak har dog skabt en platform, der gør det muligt for dig at bygge og udgive din native-annoncekampagne på mindre end et kvarter! Først vælger du et stykke content, du gerne vil vise. Det kan være en blogpost eller en landingsside, der allerede eksisterer. Så vælger du udgiverens side, som du gerne vil vises på. Som sagt giver det mening at placere dine annoncer på sider, din målgruppe besøger. Find ud af, hvorfor det ikke er så besværligt at køre en native-annoncekampagne, som du tror, her. 

Når du har tilføjet dit content og fundet de rette sider at vise det på, begynder vores algoritmer at målrette dit content til det rette publikum, så du opnår de bedste resultater. Når din kampagne er live, arbejder vi på at analysere dine resultater, så vi kan give dig forslag til, hvordan du kan optimere dine annoncer. Du kan blandt andet se, hvilke annoncer og landingssider, der performer bedst. Se vores nye demovideo for at se vores platform i aktion.

Konklusion

Native-annoncering er (en del) af fremtiden, når det kommer til marketingtaktikker. Vi forstår dog godt, at det måske er overvældende at danne sig overblik over, hvordan du kan tilføje det til dine eksisterende kampagner og hvor meget budget, du skal allokere. Det er derfor ReadPeak har et team af eksperter, som kan besvare alle dine spørgsmål og tage dig gennem en personificeret demo af vores platform (book en demo link). Sammen sammensætter vi en native advertising-kampagne, der kommer til at ramme din målgruppe og skubber dit brand fremad. 

Vil du booke et 30-minutters online møde med vores team?

En af de bedste måder at komme i gang med Readpeak på er at booke et online møde. Under demo-mødet kommer vi bl.a. til at dele nogle inspirerende CASE-eksempler, demonstrere platformen, dele de bedste performance-strategier samt hvordan annoncerne kan tilpasses til din virksomheds behov.
Booke et 30-minutters online møde med vores team :
support@readpeak.com eller +4523293490

Booke Møde

Gratis oprettelse