Blog

Read the latest news
about Native Advertising

5+1 gode råd til at vælge det rette content til dine native annoncer

Native advertising er den hurtigst voksende form for digital annoncering. Indenfor alle marketingdiscipliner er det altafgørende, at du har det rette content, og native-annoncering er ingen undtagelse. 

Den bedste måde at fange dit publikum med native-annoncering er, når de i forvejen kigger efter nyheder og information. Ved at give dem værdifuldt og tiltalende content, kan dine annoncer blive den primære kilde til information, når dine kunder skal løse et specifikt problem.  Annonceplacering og annoncebudgetter er essentielle faktorer i enhver kampagne. Men ved at forstå hvad dine kunder leder efter og levere materiale, der rammer plet i forhold til det og giver dem en løsning, kan du tage din annoncering niveauet højere.  

Her er fem gode råd, som kan hjælpe dig med at vælge content, så du opnår størst engagement fra din målgruppe, og dermed får mest muligt ud af dine native advertising-kampagner.

1. Match dit content til hver enkelt fase i købsprocessen

Ethvert stykke digital content bør være formet af et bevidst mål. Købsprocessen eller kunderejsen har forskellige faser, og hvert trin har sine egne overvejelser tilknyttet. De bedste og mest effektive marketingkampagner har et mål og for at opnå det mål, skal alt content i kampagnen skræddersys.

Brand awareness

Et af de mest almindelige mål for content marketing-strategier er øget brand awareness. På dette tidlige stadie gælder det om at gøre din målgruppe bekendt med dit produkt eller din service. Det er ikke her, du skal ud i de hårde salgsargumenter. Det handler om at skabe værdifuldt content, der identificerer dit publikums smertepunkter, og som positionerer dit brand som en vidende, hjælpsom og troværdi autoritet i din niche. 

Ved at demonstrere din ekspertise indenfor dit område og tilbyde godt content, kan du vinde tillid og skabe en forbindelse til dit publikum. Når forbrugere har brug for en løsning på et problem, vil de gerne i kontakt med nogen, der kan give dem de rette indsigter, så de kan komme videre i rejsen. Godt content er den perfekte måde at gøre dette på.

Leadgenerering

Et andet almindeligt mål indenfor marketing er leadgenerering. Mens brand awareness kun beder om dit publikums opmærksomhed, kræver leadgenerering både deres opmærksomhed og handling.  Det spørgsmål, du som marketingmedarbejder skal stille, er: Hvordan får du dit publikum til at downloade dit whitepaper eller din e-bog, så du kan få fat i deres e-mailadresse?

Svaret er, at det gør du ved at skabe tiltalende, relevant og værdifuldt content. For at gøre det har du brug for produktsider med komplette beskrivelser, detaljerede specifikationer, en call to action, der bruger de helt rigtige verber og iøjnefaldende grafik og farver. 

At generere gode kvalitetsleads kræver en udveksling af information. Hvis du gerne vil have fat i en e-mailadresse, skal du gøre dig fortjent til den ved at give noget andet værdifuldt til gengæld. Kend dit mål, og brug det til at skabe målrettet content af høj kvalitet.

2. Skriv med din målgruppe i tankerne

Den første regel inden for native annoncering er, at du ikke skal være for brandcentreret. Den måde, du og dine kollegaer taler sammen om jeres produkt, er måske ikke måden, I skal tale om det til jeres målgruppe. Din opgave er at analysere din målgruppe og fokusere på emner, der er vigtige for de mennesker, du kommunikerer til. Du skal have forståelse for deres forventninger, præferencer og behov.

Når du designer en content marketing-strategi, bør du have fokus på dit publikums behov, præferencer og udfordringer. Mange af svarene kender du garanteret allerede fra det arbejde, du har lagt i at lære dit marked at kende. Ved at forstå, hvilke nuværende løsninger, der findes på markedet, og hvad din målgruppe ikke kan lide ved disse løsninger, er du allerede kommet langt i forhold til at finde den rette vinkel til dine artikler og overskrifter. 

Fokuser dit content på den værdi, dit produkt giver. Er det billigere end andre tilsvarende løsninger? Gør det livet lettere, eller frigiver det tid til andre ting? Er det den eneste løsning på markedet? Når din målgruppe har læst dit content, må de ikke være i tvivl om, hvordan dit produkt eller din service hjælper dem.

3. Skriv de bedste tekster

Igen kan du bruge meget fra den viden, du allerede har om dit marked og dit produkt. For at skabe content, der taler til dit publikum, skal du trække på det, der motiverer dig. 

Hvad inspirerede dig til at skabe dit produkt og starte en virksomhed i første omgang? Hvad er dit brands værdier? Du bør altid have din egen motivation og dine værdier i sigte. Vær ærlig, og brug din historie til at skabe forbindelse til dit publikum. Alle brands har en historie. Prøv at bruge din. En stor del af din målgruppe bruger garanteret en masse tid derhjemme, hvad enten vi taler om fritid eller at arbejde hjemmefra. Faldet i fysiske interaktioner betyder at skrevne beskeder med fokus på empati bliver lagt mere mærke til. Det er vigtigt at formidle dine budskaber, og du bør nøje overveje, hvordan du skal kommunikere med din målgruppe, og hvad de responderer bedst på.

Skab content, som man gerne vil dele og læse. Informative, pædagogiske og underholdende tekster er altafgørende. Forbrugere vil have værdi – så giv dem det.

4. Vis relevant data med infografikker i annoncen og på landingssiden

For at content marketing kan trives i et mættet marked, skal det være værdifuldt og underholdende for din læser. Infografikker er en god måde at dele information på i et letlæseligt og meget visuelt format. Ved at benytte infografikker i din marketingstrategi, kan du kommunikere dit budskab hurtigere og langt mere effektivt. 

Forbrugere er som regel ikke glade for store tekstblokke. Det hjælper selvfølgelig at dele sætninger op, at bruge punktopstilling og at skrive fængende overskrifter, men intet slår infografikker.  Dine forbrugere vil have information, men de gider ikke altid læse lange artikler for at få det. For at imødekomme dette behov kan du finde og undersøge et emne med høj efterspørgsel og vise den relevante data med infografikker. Selv de mest komplekse datasæt kan forvandles til attraktiv information, der er let at forstå, og som nemt kan deles. 

5. Glem ikke visuelt content

Visuelt content er altafgørende for native-annoncering. Husk, at dit content kommer til at stå side om side med andre historier og udgivelser. Når din målgrupper scroller igennem for eksempel en nyhedsside, har du brug for at levere artikler, der fanger deres opmærksomhed. Og intet er iøjnefaldende som billeder. 

Men at vælge de rette billeder er kun begyndelsen. De bedste native-annoncer bruger billeder strategisk, så de passer naturligt ind med det andet content, der er på hjemmesiden. For at forstå din målgruppe er du nødt til at undersøge den. En vigtig del af dette er at få en fornemmelse for hvilke typer af medier, potentielle kunder benytter sig af. Ved at kigge på de hjemmesider og publikationer de bruger, kan du få en idé om, hvilken type af billeder de allerede reagerer positivt på og inkorporere det i dit content.

Derudover er det vigtigt at huske, at visuelt content er meget mere end pæne grafikker. Det er en effektiv måde at kommunikere information. Billeder og infografikker er gode, men en video kan være en endnu bedre måde at få dit budskab igennem i den digitale tidsalder. Alle typer af visuelt content kan være effektive – det afhænger helt af, hvad de skal kunne. Videoer er en god måde at fortælle en historie eller at præsentere et produkt på. Datavisualiseringer er gode til at at formidle vigtige pointer eller sammenligninger. 

Hovedpointen i dette afsnit er, at den information, du kommunikerer, kan gøres klarere og nemmere at forstå, hvis du vælger det bedste format. Hvis dit produkt eller din service bedst vises visuelt, kan det være, at en kort video er den bedste måde at møde din målgruppe på. Hvis hårde facts er det, der sælger dit produkt, er infografikker måske vejen frem. Hvis der er behov for en dybere forklaring, så brug tekst. 

De bedste native-annoncer passer til det miljø, de bliver placeret i og bruger det mest effektive format til at kommunikere deres budskab. 

Konklusion 

Det var de fem bedste råd til at skabe det bedste content til dine native-annoncer. For at opsummere: 

  • Sørg for, at dit content er optimeret til alle stadier af kunderejsen
  • Skriv content, der rammer din målgruppe
  • Brug tekst, der taler til dit publikum
  • Benyt data og infografikker for at gøre kompleks information simpel
  • Sørg for at dit visuelle content passer naturligt ind med de andre ting på den platform, det vises.

Og vi har selvfølgelig ikke glemt, at vi lovede dig et bonustip, så her er det:

+1: A/B-test alt

For at få mest muligt ud af disse gode råd bør du A/B-teste. Det er vigtigt at huske, at A/B-tests er den bedste måde at optimere dine native-annoncer og optimere din marketingkampagnestrategi. I stedet for at bruge halvdelen af dit budget på en enkelt variation for så at opdage, at den ikke virker, er det en god idé at bruge 2-3 forskellige variationer med et lavere spend til at starte med, så du kan finde ud af, hvad din målgruppe responderer bedst på, og hvad du dermed bør fokusere på i resten af kampagnen. 

A/B-tests kan bruges til at vurdere effektiviteten af forskellige overskrifter, billeder, tekst, information med mere.

Vil du booke et 30-minutters online møde med vores team?

En af de bedste måder at komme i gang med Readpeak på er at booke et online møde. Under demo-mødet kommer vi bl.a. til at dele nogle inspirerende CASE-eksempler, demonstrere platformen, dele de bedste performance-strategier samt hvordan annoncerne kan tilpasses til din virksomheds behov.
Booke et 30-minutters online møde med vores team :
support@readpeak.com eller +4523293490

Booke Møde

Gratis oprettelse